Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η «ανατομία» του Nunez: Από την Liverpool στην Ουρουγουάη (Μέρος 3ο)

Η «ανατομία» του Nunez: Από την Liverpool στην Ουρουγουάη (Μέρος 3ο)

Είναι περίεργο που θα πρέπει να αναφερθούμε στο επόμενο χαρακτηριστικό του στυλ παιχνιδιού του Darwin Nunez -λόγω της ταχύτητας του.
Είναι..

2.Οι κινήσεις του

Οι συμπαίκτες του μιλούν συχνά για την ταχύτητα του και κάποιοι από τους θρυλικούς επιθετικούς του παρελθόντος όπως ο Alan Shearer, έχουν αναφερθεί στο εργασιακό του ήθος και για την επιθυμία του να βρίσκεται συχνά σε θέσεις από τις οποίες μπορεί να σκοράρει.

Παρόλα αυτά, στην Premier League την προηγούμενη σαιζόν βρήκε τον εαυτό του σε θέση offside, τριάντα τρεις (33) φορές περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη- αν και ξεκίνησε ως βασικός 22 φορές στο σύνολο των 38 αγώνων. Ο επόμενος είναι ο Nicolas Jackson της Chelsea με 28 φορές.

«Ο Nunez είναι γρήγορος, τοποθετεί τον εαυτό του σε πολλές πολύ καλές θέσεις και δεν υπάρχει λόγος να βγαίνει offside τόσες φορές, λόγω του ηλεκτρικού ρυθμού του για σκοράρισμα» λέει ο Alan Shearer ο οποίος σκόραρε 260 φορές με τις Blackburn Rovers και Newcastle United και άλλες 23 φορές για την Southampton- τις μέρες που η Premier League λεγόταν First Division.

«Αν απλά περίμενε, αν ήθελε να είναι λίγο περισσότερο υπομονετικός για ένα δευτερόλεπτο θα έβρισκε πολλές ευκαιρίες μπροστά του».

Ο πρώην επιθετικός των Κόκκινων David Fairclough ο οποίος πέτυχε 55 γκολ σε 154 εμφανίσεις όλων των θεσμών μεταξύ 1975 και 1983 πιστεύει το ίδιο και λέει πως κάποιες μικρές αλλαγές στο παιχνίδι του Nunez θα τον οδηγούσαν σε τεράστια οφέλη.

«Τον έχουν πιάσει offside πολλές φορές, οπότε ο Nunez θα πρέπει να εργαστεί σε αυτόν τον τομέα. Δεν νομίζω να απαιτηθεί πολύς χρόνος και ο Slot με τους βοηθούς του θα διευθετήσουν το θέμα στον χώρο προπόνησης» λέει ο Fairclough.

«Όλα έχουν να κάνουν με την συνειδητοποίηση και τον χρόνο. Είναι στα καλύτερα του όταν βρίσκεται στην πλάτη του αμυντικού προσπαθώντας να κάνει την έκρηξη από πίσω. Αλλά δεν χρειάζεται να βρίσκεται πάντα στην τσίτα. Πρέπει να σκέφτεται περισσότερο, ας μείνει για λίγο πίσω μια γιάρδα.

Γενικά είναι πολύ καλός στο να βρίσκει χώρο, ειδικά από τα αριστερά μεταξύ αριστερού μπακ και κεντρικού αμυντικού. Δείτε το τέρμα του στον αγώνα εναντίον της Βολιβίας στο Copa America. Μια σαρωτική αντεπίθεση, συγχρόνισε τον χρόνο του τέλεια και στη συνέχεια είχε ένα εμφατικό τελείωμα πρώτου χρόνου. Είναι πολύ καλύτερος σε τέτοιες καταστάσεις σε σχέση με εκείνες που πρέπει να σκεφτεί τι θα κάνει.

Δεν ήταν άσχημη η συνεισφορά του των 18 τερμάτων πέρυσι για την Liverpool, αλλά ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος. Η επόμενη σαιζόν θα είναι τεράστιας σημασίας για αυτόν και θα πρέπει να βελτιώσει κάποια πράγματα. Αφήνει τους αμυντικούς ‘εκτός αγκιστριού’ όταν βγαίνει offside» ολοκλήρωσε ο Fairclough.

3.Σύνδεση στο παιχνίδι

Προπονητές με εμπειρία δουλειάς με επιθετικούς, λένε πως ο Nunez έχει βελτιωθεί σημαντικά την περασμένη σαιζόν στο να κρατά τη μπάλα και να μοιράζει πάσες. Την θεωρία αυτή την υποστηρίζουν οι 13 assists που έδωσε κάνοντας τον δεύτερο στην αντίστοιχη λίστα των Κόκκινων, μετά τον Mo Salah, ο οποίος έδωσε 14. Και η σχέση που δημιουργήθηκε μεταξύ των δύο στον αγωνιστικό χώρο, με τον Nunez να δημιουργεί ευκαιρίες για τέρμα στον Αιγύπτιο είναι ξεκάθαρη.

Όπως όμως δείχνουν τα παρακάτω γραφήματα της Opta, ο Nunez κάνει τη δουλειά του για τους Κόκκινους παίζοντας πιο πίσω σε σχέση με την Εθνική της Ουρουγουάης.

Ενώ επίσης δίνεται έμφαση στη δημιουργία ευκαιριών, παρά στο σκοράρισμα.

Συνεχίζεται…

Η «ανατομία» του Nunez: Από την Liverpool στην Ουρουγουάη

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com