Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Cesc Fabregas: «Είναι πολύ λειτουργικός πάικτης ο Gody Gakpo»

Cesc Fabregas: «Είναι πολύ λειτουργικός πάικτης ο Gody Gakpo»

Ο Cesc Fabregas εξήρε τον ρόλο του Gody Gakpo στη Liverpool και την εθνική ομάδα της Ολλανδίας, εξηγώντας την άποψή του ότι ο Ολλανδός είναι ένας «λειτουργικός» παίκτης.

Η λέξη «λειτουργικός» μπορεί να μην είναι η πιο λαμπερή όταν πρόκειται για έναν επιθετικό παίκτη, αλλά περιγράφει καλά την αξία του Gakpo για τις ομάδες του.

Ως μέλος της ομάδας της Ολλανδίας στο Euro του φετινού καλοκαιριού, ο 25χρονος επανήλθε στον φυσικό του ρόλο στην αριστερή πτέρυγα, όπου σκόραρε στην εναρκτήρια νίκη με 2-1 επί της Πολωνίας. Ο Gakpo ήταν επίσης μία από τις μεγαλύτερες απειλές στην ισοπαλία της Παρασκευής με τη Γαλλία (0-0), πριν από την οποία ο Fabregas περιέγραψε τη σημασία του.

«Έπαιξε καλά στο τελευταίο παιχνίδι, ήταν μια απειλή. Νομίζω ότι είναι ένας λειτουργικός παίκτης, από όσα έχω δει από αυτόν στη Liverpool», δήλωσε ο πρώην μέσος της Arsenal, της Barcelona και της Ισπανίας στο στούντιο του BBC Sport.

«Μου φαίνεται ότι είναι ο τύπος του παίκτη που χρειάζεται να του λένε συνεχώς τι να κάνει. Αλλά έχει μεγάλη ικανότητα. Δεν είναι ο πιο δημιουργικός παίκτης, αλλά είναι επικίνδυνος, έχει μάτι για γκολ, έχει καλή κίνηση, επιτίθεται καλά στον χώρο, δοκιμάζει το ένας εναντίον ενός και είδατε τη μεγάλη βελτίωσή του στο τουρνουά. Θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα από ένα ή δύο γκολ στο τελευταίο παιχνίδι. Ωραίο γκολ που πέτυχε, λίγο τυχερός στο τέλος, αλλά βρέθηκε σε δύσκολες θέσεις μπροστά από την εστία για να επιτεθεί στον χώρο. Θα πρέπει να είναι το κλειδί για την ολλανδική ομάδα».

Η άποψη ότι ο Gakpo χρειάζεται «να του λένε συνεχώς τι να κάνει» μπορεί να θεωρηθεί αρνητική, αλλά μιλάει επίσης για την προσαρμοστικότητά του όταν πρόκειται για τις οδηγίες ενός προπονητή. Αυτό φάνηκε καθώς εκτέλεσε διάφορους ρόλους υπό τον Jurgen Klopp στη Liverpool, αν και η ελπίδα τώρα είναι ότι θα είναι τακτικός αριστερός για τον Arne Slot.

Η θητεία του Fabregas ως ειδήμονας για το Euro έδειξε ότι ο 37χρονος – τώρα προπονητής της Como 1907 στη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας – είναι ένας έξυπνος αναγνώστης του παιχνιδιού εκτός γηπέδου.

Ο ρόλος του Gakpo ως «λειτουργικού» παίκτη θα πρέπει να συνεχίσει να είναι βασικός τόσο για τη Liverpool όσο και για την Ολλανδία, με τον επιθετικό να αποτελεί σίγουρα το όνειρο του προπονητή.

Cesc Fabregas: «Είναι πολύ λειτουργικός πάικτης ο Gody Gakpo»

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com