Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Klopp: «Αν η πόλη του Liverpool με χρειαστεί, θα είμαι εκεί»

Klopp: «Αν η πόλη του Liverpool με χρειαστεί, θα είμαι εκεί»

Ο Jurgen Klopp πέρασε λιγότερα από εννέα χρόνια στο Merseyside, αλλά άφησε ένα σημάδι που θα διαρκέσει περισσότερο από μια ζωή.

Είτε μέσω της ποδοσφαιρικής επιτυχίας, είτε μέσω του χαρίσματός του, είτε μέσω των αξιών του που ταυτίζονται με τις αξίες των οπαδών, ο Klopp χτύπησε αμέσως μια χορδή στο κόκκινο μισό του Merseyside. Πριν φύγει, ο Γερμανός είχε μόνο καλά λόγια να πει για τη Liverpool και έδωσε μια ειλικρινή υπόσχεση στους οπαδούς.

Είπε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο κόσμος: Δεν νομίζω ότι ο σύλλογος θα χρειαστεί τη βοήθειά μου στο μέλλον, αλλά αν η πόλη με χρειαστεί, θα είμαι εκεί. Έτσι είναι. Θέλω να βοηθήσω με οποιονδήποτε τρόπο και θα δούμε πώς θα φανεί αυτό».

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Liverpool, δημιούργησε έναν ιδιαίτερο δεσμό με τους οπαδούς και τον κόσμο, σε τέτοιο βαθμό που θα συνεχίσει τον ρόλο του ως πρεσβευτής του Ιδρύματος LFC.

«Είναι μια υπέροχη, πολύ, πολύ, πολύ, πολύ ξεχωριστή πόλη, πολύ ξεχωριστή», πρόσθεσε. «Τίποτα δεν είναι τέλειο στις μέρες μας, αλλά η ωριμότητα των ανθρώπων σε αυτή την πόλη είναι, για μένα, όσο το δυνατόν πιο κοντά, λόγω του τρόπου που είναι, του τρόπου που αντιμετωπίζουν τη ζωή. Ο τρόπος που σε καλωσορίζουν, ο τρόπος που σου φέρονται.
Και δεν εννοώ εμένα, εννοώ όλους τους ανθρώπους που γνωρίζω όταν φτάνω σε αυτή την πόλη. Αυτό που μου λένε περιγράφει τους ανθρώπους στο Liverpool και είναι υπέροχο να το γνωρίζω».

Πίσω στο 2022, ο Klopp τιμήθηκε με την ελευθερία του Liverpool για τα επιτεύγματά του με τους Reds. Ο Γερμανός υπογράμμισε ότι για τον ίδιο η παραλαβή του κλειδιού της πόλης ήταν μια τεράστια υπόθεση προσωπικά, λέγοντας στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση: «Σημαίνει πολύ περισσότερα απ’ ό,τι νομίζετε».

Προηγουμένως είχε δηλώσει στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα: «Είμαι απόλυτα ήρεμος, είναι υπέροχο να ξέρω ότι πέρασα το χρόνο της ζωής μου εδώ και το είπα και πριν, πήρα το κλειδί της πόλης. Ξέρω ότι αυτό είναι μάλλον για πολλούς ανθρώπους μάλλον αστείο: «Ω, Θεέ μου». Για μένα είναι σαν ευθύνη».

Το γεγονός ότι έτσι αισθάνεται ο Klopp είναι μια ένδειξη του πόσο φυσικά έχει έρθει να αποκαλέσει το Merseyside σπίτι του. Αν και παραδέχτηκε ότι δεν μπόρεσε να απομακρυνθεί πολύ συχνά από το σπίτι του στο Formby για ευνόητους λόγους, οι άνθρωποι έχουν μεταδώσει στον Klopp και θα είναι για πάντα ένας υιοθετημένος scousers.

Klopp: «Αν η πόλη του Liverpool με χρειαστεί, θα είμαι εκεί»

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com