Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Ian Wright υπερασπίστηκε τον Trent Alexander-Arnold

Ο Ian Wright υπερασπίστηκε τον Trent Alexander-Arnold

Ο Ian Wright έδωσε τη φωνή της λογικής μεταξύ των ειδικών που συζητούν για τον ρόλο του Trent Alexander-Arnold στη μεσαία γραμμή με την Αγγλία, εξηγώντας ότι το σύστημα είναι ελαττωματικό.

Ο Alexander-Arnold έχει βρεθεί στο επίκεντρο σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας της Αγγλίας στο Euro 2024 μέχρι στιγμής, με τον Gareth Southgate να ξεκινάει τον δεξιό μπακ στη μεσαία γραμμή. Και στα δύο παιχνίδια, τη νίκη με 1-0 επί της Σερβίας και την ισοπαλία 1-1 με τη Δανία, ο 25χρονος αντικαταστάθηκε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο με τον Conor Gallagher να παίρνει τη θέση του.

Η κοινή θεωρία είναι ότι ο Gallagher θα ξεκινήσει τώρα το τελευταίο παιχνίδι του ομίλου με τη Σλοβενία, με τον Alexander-Arnold να μετακομίζει στον πάγκο, αφού ο Southgate παραδέχθηκε ότι η χρήση του ήταν ένα «πείραμα».

Αλλά ενώ το Νο 66 της Liverpool μοιάζει να γίνεται αποδιοπομπαίος τράγος για το κακό ξεκίνημα της Αγγλίας στο τουρνουά, ο Wright τον υπερασπίστηκε ως μέλος του πάνελ του ITV.

«Αν πρόκειται να φέρεις τον Trent – και έχουμε δει τις δυνατότητές του στη Liverpool, τι μπορεί να κάνει όταν παίρνει την μπάλα σε αυτές τις περιοχές – αν πρόκειται να τον παίξεις με τον τρόπο που τον έχουμε δει να παίζει στη Liverpool, θα χρειαστεί κίνηση μπροστά», υποστήριξε.

«Δεν υπάρχει κίνηση γι’ αυτόν, δεν συμβαίνει τίποτα γι’ αυτόν. Το αν θα μπορέσει να γυρίσει εκεί και να κάνει αυτό που κάνει – φυσικά δεν πρόκειται να κάνει αυτό που έκανε ως δεξί μπακ και πηγαίνει στη μεσαία γραμμή, είναι ένα διαφορετικό είδος πειθαρχίας γι’ αυτόν. Το γεγονός είναι ότι δεν έχει καμία κίνηση. Τότε αυτό που συμβαίνει είναι ότι τον πιάνουν σε αυτό, επειδή αργεί πολύ να πάρει την απόφαση.
Δεν νομίζω ότι υπήρχε αρκετή κίνηση από τον Phil Foden που έμπαινε μέσα, ο Harry Kane έμπαινε βαθιά. Έρχονται βαθιά εκεί που τον χρειαζόμαστε για να απλώσει το παιχνίδι. Ο Saka είναι ο μόνος που πηγαίνει προς τα εκεί».

Μαζί με τον Wright στο στούντιο ήταν ο Roy Keane, ο οποίος αναγνώρισε ότι η αλλαγή του και στα δύο παιχνίδια δεν ήταν «καλό σημάδι» για τις πιθανότητες του Alexander-Arnold.

«Νόμιζα ότι ήταν πάντα ένα τεράστιο ρίσκο να παίξει ένας παίκτης που δεν παίζει τόσο συχνά κάθε εβδομάδα για την ομάδα του», δήλωσε ο Keane. «Ξέρω ότι οι άνθρωποι λένε πως παρασύρεται εκεί για τη Liverpool, αλλά το να παρασύρεται σε μια θέση και να την ξεκινάει είναι εντελώς διαφορετικό. Έχω παίξει στη μεσαία γραμμή, είναι μια δύσκολη θέση – σωματικά, να παίρνεις τις αποστάσεις σου – και δεν τα κατάφερε στα δύο παιχνίδια.»

????«Θα πρέπει να το φορτώσετε αυτό στον Southgate»

«Αυτό δεν οφείλεται μόνο σ’ αυτόν, θα πρέπει να το φορτώσετε μάλλον στον Gareth. Είναι ένα τεράστιο ρίσκο να ρίχνεις έναν αμυντικό στο κέντρο του γηπέδου. Και αυτό δεν ήταν εναντίον των Γάλλων ή των Ισπανών ή της Γερμανίας, ήταν εναντίον δύο ομάδων όπου πιστεύαμε ότι η Αγγλία θα ήταν αρκετά άνετη και θα είχε πολλή κατοχή. Ήταν μια μεγάλη απαίτηση γι’ αυτόν και δεν είναι σε θέση να την ανταποκριθεί».

Ο τελευταίος αγώνας του ομίλου της Αγγλίας έρχεται κόντρα στη Σλοβενία το βράδυ της Τρίτης, με τον Joe Gomez – που μέχρι στιγμής δεν έχει χρησιμοποιηθεί – να είναι ο άλλος παίκτης της Liverpool στην ομάδα του Southgate.

Ο Ian Wright υπερασπίστηκε τον Trent Alexander-Arnold

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com