Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Τεράστια πρόκριση μέσα στο Emirates!

Τεράστια πρόκριση μέσα στο Emirates!

Η Liverpool συνεχίζει στον τέταρτο γύρο του FA Cup! Οι Reds παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες τους πήραν πολύ μεγάλη πρόκριση μέσα στο Emirates, κερδίζοντας με 0-2 την Arsenal!

Η ομάδα του Klopp δεν ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση, όμως ανέβασε στροφές την κατάλληλη στιγμή, στο τελευταίο ημίωρο και απέκλεισε τους Gunners μέσα στο σπίτι τους, χάρη στο αυτογκόλ του Kiwior και το γκολ του Luis Diaz.

Α’ Ημίχρονο: Με τον Mac Allister να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα και τους Quansah και Elliott να παίρνουν φανέλα βασικού ξεκίνησαν οι Reds κόντρα στην Arsenal.

Με ασφυκτική πίεση της Arsenal και ευκαιρία με το καλημέρα για τους Gunners ξεκίνησε η αναμέτρηση, αφού στο 3’ ο Nelson βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, απέφυγε και τον Alisson, όμως σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτυών, ενώ ο Alisson είχε απάντηση στο εκτός περιοχής του Havertz στο 7’.

Η πολιορκία από πλευράς γηπεδούχων συνεχίστηκαν, οι οποίοι στο 10’ έφτασαν ξανά στο γκολ, με δύο σουτ του Nelson που κόπηκαν από την άμυνα και ένα του Odegaard που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Alisson.

Στη συνέχεια οι Reds κατάφεραν ναι μεν να ισορροπήσουν τον αγώνα, χωρίς ωστόσο να γίνουν απειλητικοί, μέχρι ένα άστοχο φάουλ του Trent από πλάγια θέση στο 34’.

Στο 38ο λεπτό ο Alisson ήταν σε ετοιμότητα και είχε απάντηση στο καλό σουτ του White, απομακρύνοντας σε κόρνερ, από το οποίο προήλθε μια άστοχη κεφαλιά από τον Havertz, ο οποίος νικήθηκε από τον Βραζιλιάνο keeper των Reds και στο 43’, όταν καθυστέρησε και αν τέλει σούταρε με το αριστερό.

Η ευκαιρία του ημιχρόνου άνηκε όμως στη Liverpool, η οποία στο 45ο λεπτό έφτασε μια ανάσα από το γκολ, όταν ο Alexander-Arnold σούταρε από τη δεξιά πλευρά της περιοχής, στέλνοντας και εκείνος τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Β’ Ημίχρονο: Στο 50ο λεπτό ήταν η σειρά του Gomez να δοκιμάσει τα πόδια του εκτός περιοχής, με τη μπάλα να φεύγει όμως ψηλά και στο 53’ έχασε μεγάλη ευκαιρία ο Nunez για το 0-1’, όταν κινήθηκε εξαιρετικά και πλάσαρε εντός περιοχής, μη βρίσκοντας τελικά εστία.

Η Arsenal απάντησε στο 58’ στις Κόκκινες ευκαιρίες, με τον Saka να αστοχεί σε γυριστό, έπειτα από γύρισμα του Havertz και αμέσως μετά οι Jota και Gravenberch πέρασαν εντός αντί των Mac Allister και Gakpo.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ήταν και πάλι οι Havertz και Saka πρωταγωνιστές της επόμενης στιγμής των Gunners, με τον Alisson να κόβει την σέντρα-σουτ του πρώτου και τον δεύτερο να αστοχεί.

Στο 75ο λεπτό ο Harvey Elliott παραχώρησε τη θέση του στον Conor Bradley και ο Curtis Jones στον Bobby Clark, με τον Trent να συνεχίζει στη μεσαία γραμμή.

Ένα λεπτό μετά την αλλαγή, οι Reds προειδοποίησαν τους Gunners, καθώς άγγιξαν το 0-1 σε τρεις περιπτώσεις. Όλα ξεκίμησαν από τον Jota, ο οποίος βρήκε με υπέροχο τρόπο τον Diaz, για να απομακρύνει σε κόρνερ ο Ramsdale το καλό αριστερό σουτ του Κολομβιανού.

Από την εκτέλεση του κόρνερ, η κεφαλιά του Diogo Jota που πήδηξε ψηλότερα από όλους σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και αμέσως μετά το πλασέ του Nunez έφυγε εκτός εστίας.

Η εικόνα είχε όμως σαφώς αλλάξει, με τη Liverpool να έχει το πάνω χάρι και να παίρνει κεφάλι στο σκορ με τη συμπλήρωση 80 λεπτών αγώνα. Ο Trent εκτέλεσε με τέλειο τρόπο ένα φάουλ από τα αριστερά, με τον Kiwior να παίρνει την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1!

Η Arsenal στη συνέχεια δεν είχε τις απαραίτητες δυνάμεις, ώστε να απειλήσει με αξιώσεις τον Alisson, με τους Reds να εκδηλώνουν στο 95’ μια αντεπίθεση, για να τελειώσουν το ματς με το 0-2!

Ο Diogo Jota κράτησε τη μπάλα όσο έπρεπε και μοίρασε την κατάλληλη στιγμή στον Luis Diaz, για να τελειώσει εκείνος ιδανικά με το δεξί τη φάση, γράφοντας το 0-2 και σφραγίζοντας την πρόκριση.

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Konate, Quansah, Gomez; Mac Allister (Gravenberch 59′), Gakpo (Jota 59′), Jones (Clark 75′); Elliott (Bradley 75′), Diaz, Nunez

Πάγκος: Kelleher, Chambers, McConnell, Nyoni, Gordon

Επόμενος αγώνας για τους Reds το βράδυ της Τετάρτης ο ημιτελικός με τη Fulham για το Carabao Cup.

Ο Kiwior σημειώνει αυτογκόλ για το 0-1.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com