Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Το «ιδιαίτερο» μήνυμα του Bobby Firmino σε Jurgen Klopp & FSG

Το «ιδιαίτερο» μήνυμα του Bobby Firmino σε Jurgen Klopp & FSG

Καθώς ο Roberto Firmino έπαιζε τον τελευταίο του αγώνα για τη Liverpool, το τελευταίο του γκολ ήταν μια έγκαιρη υπενθύμιση στον Jürgen Klopp για δύο πράγματα που θα χρειαστεί να αντικαταστήσει στην ομάδα του.

Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να το χωνέψουμε. Ο Roberto Firmino δεν θα φορέσει ποτέ ξανά τη φανέλα της Liverpool αγωνιστικά. Κόντρα στη Southampton, καθώς φόρεσε τα πράσινα χρώματα των Reds για τελευταία φορά, ο Βραζιλιάνος δεν πήρε την ικανοποίηση που ήθελε ως προς το αποτέλεσμα, αλλά έδωσε μια τελευταία υπενθύμιση για το τι θα χάσει ο Jurgen Klopp την επόμενη σεζόν.

Ο Firmino μπορεί να σκόραρε το δεύτερο γκολ για τη Liverpool μετά από μόλις 15 λεπτά, αλλά όταν αντικαταστάθηκε καταχειροκροτήθηκε καθώς έφυγε από το γήπεδο.

Όπως και απέναντι στην Aston Villa όπου ο Firmino σημείωσε την ισοφάριση, ο Βραζιλιάνος θα προτιμούσε πολύ να πάρει τρεις βαθμούς στο ταμπλό για τη Liverpool. Αυτοί οι δύο επιπλέον βαθμοί συν μια νίκη στο St Mary’s θα έβαζαν τη Liverpool κοντά στην διεκδίκηση του εισιτηρίου στο Champions League και σίγουρα θα ασκούσαν πίεση σε Newcastle Utd & Manchester Utd.

Ο Firmino θα ήθελε να φύγει από το Anfield, αφού είχε οδηγήσει τους Reds πίσω στην ελίτ της Ευρώπης. Αντίθετα, έστειλε απλώς μια ζοφερή υπενθύμιση για το πόσο πολύ θα τους λείψει την επόμενη σεζόν.

Ένα άλλο στοιχείο που αξίζει της προσοχής μας είναι ότι ο Firmino είχε κατά μέσο όρο 0,94 συνεισφορές γκολ ανά 90΄ για τη Liverpool σε όλες τις διοργανώσεις στην τελευταία του σεζόν στον σύλλογο. Μόνο ο Mo Salah και ο Diogo Jota έχουν περισσότερο μέσο όρο για τη Liverpool αυτή τη σεζόν.

Αλλά η υπόλοιπη επίθεση δεν μπόρεσε πραγματικά να επαναλάβει το αποτέλεσμα του Firmino. Ο Darwin Núñez έχει βγάλει 0,75, ο Luis Díaz 0,48 και ο Cody Gakpo 0,40. Για τους δύο τελευταίους βέβαια, πρέπει να συνυπολογισθεί πως δεν είχαν ολόκληρη χρονιά στο δυναμικό των Κόκκινων, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Οι δύο τελευταίοι έχουν κατά μέσο όρο μόνο τη μισή απόδοση του Firmino ανά 90 λεπτά φέτος και η Liverpool θα πρέπει να δει πως θα αντικαταστήσει την απόδοση του Βραζιλιάνου εσωτερικά. Το να μπορεί να έρχεται από τον πάγκο και να έχει συχνά αντίκτυπο στο παιχνίδι, κάτι που είναι κρίσιμο για τους Reds.

Τέσσερα από τα πέντε τελευταία γκολ του έχουν έρθει από τον πάγκο της Liverpool. Αυτό περιελάμβανε δύο γκολ εναντίον της Manchester Utd (σημείωσε ένα, έδωσε μία ασίστ), ένα εναντίον της Arsenal και ένα εναντίον της Aston Villa. Όλες αυτές οι ομάδες θα αγωνιστούν στην Ευρώπη. Ο Firmino δεν ήταν μόνο βασικός σε καθοριστικές στιγμές αλλά και απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους. Το να βρεις κάποιον που μπορεί να έρθει και να τον αντικαταστήσει θα είναι πολύ δύσκολο έργο.

Επιπλέον, η αγαπητή παρουσία και ο χαρακτήρας του Firmino, θα πρέπει επίσης να αντικατασταθούν. Λίγοι ταιριάζουν με τον ενθουσιασμό του και τον θορυβώδη χαρακτήρα του στο γήπεδο, που τον έκαναν καλτ ήρωα στο Anfield. Ακόμη και στο τελευταίο του παιχνίδι, το τραγούδι του «Si Señor» δονούσε το St Mary’s, καθώς οι οπαδοί της Liverpool έδιναν μια ωδή στον αγαπημένο τους παίκτη.

Αν είχε τέτοια αύρα με τους οπαδούς του συλλόγου, μπορεί κανείς μόνο να φανταστεί τι μορφή ήταν στα αποδυτήρια. Με την πλούσια εμπειρία και την αδιαμφισβήτητη ποιότητά του, ήταν ο πυλώνας στον οποίο έπρεπε να βασιστείς σε δύσκολες καταστάσεις.

Η Liverpool δεν θα έχει εύκολο έργο να βρει άλλον παίκτη σαν αυτόν, που ήταν εκεί και τα κατάφερε και τα κέρδισε όλα, εντός ή εκτός γηπέδου. Αν η FSG είναι διατεθειμένη να ξοδέψει πολλά χρήματα (λέμε τώρα…) στην επίθεση και πάλι αυτό το καλοκαίρι, κάποιες από τις ικανότητές του είναι αναντικατάστατες.

Όπως και πέρυσι, όταν ο Klopp έχασε τον Sadio Mane, οι Κόκκινοι θα αντιμετωπίσουν άλλη μια τεράστια πρόκληση να προσπαθήσουν να αντικαταστήσουν έναν θρύλο του συλλόγου. Και δεν είναι αξιοζήλευτο έργο.

Αλλά αν η Liverpool θέλει να επιστρέψει εκεί που ανήκει ο σύλλογος, είναι ένα έργο που πρέπει να γίνει. Ο Firmino δεν θα είναι πια κοντά μας, για να βγάλει τους Reds από τα προβλήματα και κάποιος πρέπει να κάνει το βήμα, για να πάρει τη θέση του.

Το «ιδιαίτερο» μήνυμα του Bobby Firmino σε Jurgen Klopp & FSG
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com