Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 18/5/1958 Γεννιέται ο Howard Gayle (vid)

Σαν σήμερα: 18/5/1958 Γεννιέται ο Howard Gayle (vid)

Σαν σήμερα γεννιέται στο Toxteth του Liverpool, ο Άγγλος διεθνής με την U21 αφρικανικής καταγωγής και πρώην ακραίος επιθετικός των Reds, Howard Gayle.

Ο Howard Gayle θα ενταχθεί στις Ακαδημίες των Κόκκινων το 1974 και το 1977 θα υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, γενόμενος ο πρώτος μαύρος παίκτης της Liverpool. Στο διάστημα που ανήκε στο δυναμικό των Reds (1974-1983), θα αγωνισθεί δανεικός στην Fulham (1980) και στη Newcastle Utd (1982/83).

Η κορυφαία του στιγμή με την famous Red shirt, ήταν όταν αγωνίσθηκε στο περίφημο παιχνίδι με την Bayern Munich, αντικαθιστώντας τον Kenny Dalglish που αποχώρησε μόλις στο 9ο λεπτό λόγω τραυματισμού. Μάλιστα στο παιχνίδι αυτό, ο Πορτογάλος διαιτητής A.J. da Silva Garrido αρνήθηκε ένα πέναλτι στον Gayle, όταν ανατράπηκε μέσα στην περιοχή των Βαβαρών.

Στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Παρίσι με αντίπαλο την Real Madrid, ήταν στον πάγκο αναπληρωματικός και δεν αγωνίσθηκε, πλην όμως παρέλαβε κανονικά μετάλλιο στην διαδικασία απονομής.

Η συμμετοχή του πάντως στην 1η ομάδα των Reds περιορίστηκε στις μόλις πέντε εμφανίσεις, σημειώνοντας ένα γκολ, πριν μετακινηθεί στην Birmingham City το καλοκαίρι του 1983, για να ακολουθήσουν οι Sunderland, Stoke City, Blackburn Rovers & Halifax Town, πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση το 1993.

Μετά από την απόσυρση του, ασχολήθηκε ενεργά με το κίνημα κατά του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο και όχι μόνο, μέσω της κίνησης «Show Racism the Red Card».

Τον Οκτώβριο του 2010 βρέθηκε στην Αθήνα με ένα κλιμάκιο βετεράνων ποδοσφαιριστών των Κόκκινων και τιμήθηκε από τα μέλη της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Liverpool, για τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον Σύλλογο των Reds. Στο 3′:03″ του video μπορείτε να δείτε την στιγμή που ο Howard Gayle παίρνει την τιμητική του πλακέτα από τους Έλληνες scousers.

Απολαύστε ένα μικρό αφιέρωμα στον Howard Gayle με την famous Red shirt:

Σαν σήμερα: 18/5/1958 Γεννιέται ο Howard Gayle
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com