Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο νέος ρόλος του Andy Robertson στην ομάδα που κανείς δεν πρόσεξε

Ο νέος ρόλος του Andy Robertson στην ομάδα που κανείς δεν πρόσεξε

Ο Jurgen Klopp σε δηλώσεις του, σχολίασε ότι κανείς δεν το έχει προσέξει, αλλά στην πραγματικότητα άλλαξε θέση και στον Andy Robertson πρόσφατα.

Ο Robertson θα μείνει για πάντα γνωστός ως το μαχητικό, το Duracell λαγουδάκι αμυντικός που ήταν για μεγάλο μέρος της καριέρας του στους Reds μέχρι τώρα. Αλλά μετά την πρόσφατη αλλαγή του Trent Alexander-Arnold σε έναν πιο ανατρεπτικό ρόλο, ο Klopp δήλωσε στο Sky Sports μέσω του LFCTV, ότι και ο Robertson έπρεπε να αλλάξει θέση.

Όπως δήλωσε στον δημοσιογράφο Patrick Davidson μετά τη νίκη της Liverpool με 3-0 επί της Leicester City, η αλλαγή του Robo δεν ήταν τόσο προφανής για τον απλό φίλαθλο. «Μου είπατε ότι ο Andy Robertson έχει μια νέα θέση και κανείς δεν ρώτησε», έθεσε ο Davidson στο αφεντικό της Liverpool, για να πάρει την απάντηση «Δεν είπα ότι κανείς δεν με ρώτησε! Κανείς δεν το είδε είπα!».

Ο Klopp ανάφερε αναλυτικά: «Όλα είναι μια χαρά. Απλά στην ανάπτυξη και όταν εμπλέκεται σε επιθετικά πράγματα, είναι διαφορετικό από το πώς ήταν πριν και αυτό είναι όλο. Αλλά είμαι σίγουρος ότι τα έξυπνα παιδιά στο τραπέζι της τακτικής θα τα βρουν όλα αυτά».

Είναι λογικό ότι ο Robertson έπρεπε να καλύψει το κενό που άφησε ο Trent που βρίσκεται τώρα στη νέα θέση του στη μεσαία γραμμή. Το να τον έχουμε να βομβαρδίζει ασταμάτητα όπως πριν, (μια αριστερά, μια κέντρο) θα άφηνε την ομάδα απίστευτα ανισόρροπη. Όμως αυτό, δεν είναι και τόσο μεγάλη αλλαγή.

Προχθές το βράδυ απέναντι στη Leicester, πολλές από τις επιθέσεις της Liverpool έρχονταν από τα αριστερά της. Ο Luis Diaz συμμετείχε σε μεγάλο βαθμό και χρειαζόταν υποστήριξη από τον Robertson.

Συχνά κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ειδικότερα, μπορούσες να δεις τον Robertson να πιέζει προς τα εμπρός για να βοηθήσει τον Diaz να βγούνε δύο εναντίον ενός με τον Ricardo Pereira. Πολλές φορές δούλεψε, αν και τα γκολ των Reds ήρθαν τελικά από την άλλη πλευρά.

Αλλά όσοι παρακολουθούσαν προσεκτικά θα είδαν ότι, ο Robo δεν ήταν τόσο επιθετικός όσο είναι συνήθως. Από αυτή την άποψη, η παρουσία του Curtis Jones στην ομάδα τον βοηθάει πάρα πολύ. Με την εσκεμμένη απουσία του Robertson, ο Jones έχει γίνει ο άνθρωπος που παρέχει ένα επιπλέον παίχτη στην αριστερή πλευρά. Όπως κάνει και ο Jordan Henderson στην άλλη πλευρά του γηπέδου, ο 22χρονος παίζει σχεδόν ως παλιομοδίτης αριστερός εξτρέμ μερικές φορές.

Το αδιάκοπο τρέξιμο του Jones και η φυσική του ικανότητα να ξέρει πότε να βγει μπροστά σημαίνει ότι, η Liverpool μπορεί μερικές φορές να κρατήσει τον Robertson πίσω. Μένει να δούμε αν ο Jones πάρει αυτόν τον ρόλο σε πιο μόνιμη βάση την επόμενη σεζόν. Αλλά όποιος κι αν εντοπιστεί το καλοκαίρι ως πιθανή νέα προσθήκη, θα πρέπει να έχει τη νοημοσύνη και την ποιότητα να κάνει αυτή τη δουλειά.

Όποιος κι αν είναι εκεί μέσα, ένα πράγμα δεν θα αλλάξει. Ο Robertson, θα είναι όπως ήταν πάντα, θα βρίσκεται στο επίκεντρο του τρόπου με τον οποίο θα στηθεί η Liverpool.

Ο νέος ρόλος του Andy Robertson στην ομάδα που κανείς δεν πρόσεξε
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com