Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 17/5/1979 Party 11ου τίτλου με Leeds & ρεκόρ (vid)

Σαν σήμερα: 17/5/1979 Party 11ου τίτλου με Leeds & ρεκόρ (vid)

Σαν σήμερα οι Reds του Bob Paisley θα κερδίσουν την Leeds Utd στο Elland Rd, στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, θα κατακτήσουν πανηγυρικά τον τίτλο και θα καταγράψουν νέα ρεκόρ.

Το παιχνίδι για τους Κόκκινους, το οποίο ήταν εξ αναβολής, εξελίχθηκε ομαλά και στο 21′ άνοιξαν το σκορ με τον David Johnson. Πριν κλείσει το πρώτο ημίχρονο, ο Jimmy Case από ασίστ του Kenny Dalglish διπλασίασε τα τέρματα των Reds, βάζοντας γερά θεμέλια για την νίκη (42′). Το σκορ ολοκλήρωσε με κεφαλιά ο David Johnson από ασίστ του Kenny Dalglish στο 57′.

Με την νίκη τους αυτή οι Κόκκινοι συμπλήρωσαν την κατάκτηση του τίτλου έχοντας 68 βαθμούς, το οποίο ήταν ρεκόρ εποχής. Στην επίθεση σημείωσαν 85 γκολ, έχοντας μέσο όρο επίτευξης τερμάτων 2 ανά παιχνίδι σε όλη την χρονιά, γεγονός που μία εθνική κυκλοφορίας εφημερίδα επιβράβευσε τους Reds με το ποσό των 50.000 λιρών! Στο δε αμυντικό κομμάτι, οι Κόκκινοι δέχθηκαν όλη την χρονιά μόλις 16 γκολ, ρεκόρ που κράτησε μέχρι την σαιζόν 2004/05.

Το παιχνίδι στο Elland Rd εκείνη την Πέμπτη το βράδυ παρακολούθησαν 41.324 θεατές και διαιτητής ήταν ο J. Hunting.

Στιγμιότυπα από την άφιξη των Red fans στο Elland Rd, τα γκολ και τους πανηγυρισμούς, μπορείτε να δείτε στο 1:00′:45″ του παρακάτω video:

Σαν σήμερα: 17/5/1979 Party 11ου τίτλου με Leeds & ρεκόρ
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com