Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 14/5/2022 Το 8ο F.A. Cup δια.. ποδός Κώστα Τσιμίκα! (vid)

Σαν σήμερα: 14/5/2022 Το 8ο F.A. Cup δια.. ποδός Κώστα Τσιμίκα! (vid)

Το 8ο F.A. Cup στην Ιστορία της Liverpool θα κατακτούσαν σαν σήμερα οι Reds του Jurgen Klopp με αντίπαλο την Chelsea και τον Κώστα Τσιμίκα καταλυτικό πρωταγωνιστή της συνάντησης!

Σε ένα αρκετά ιδιαίτερο παιχνίδι, όπου επικράτησε η τακτική του θεάματος, οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με σκοπό να μην χάσουν και με την πρώτη ευκαιρία, να σημειώσουν το γκολ που θα τις οδηγούσε στην κατάκτηση του τροπαίου. Η κανονική διάρκεια έληξε 0-0, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση, χωρίς να αλλάξει κάτι.

Την εικόνα του παιχνιδιού, μαρτυρά άλλωστε και ο πίνακας των στατιστικών, που σε 120′ παιχνιδιού οι δύο ομάδες πραγματοποίησαν συνολικά 27 σουτ, με 2 από αυτά για την κάθε ομάδα προς την εστία!

Νομοτελειακά οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι, όπου εκεί οι Κόκκινοι απεδείχθησαν πιο ψύχραιμοι. Το καταλυτικό πέναλτι που έδωσε και το τρόπαιο στους Κόκκινους, έμελλε να εκτελέσει ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος έστειλε στην αντίθετη γωνία τον Édouard Mendy και τους Red fans στα ουράνια!

Για τον δε Έλληνα διεθνή αμυντικό, ήταν ένα προσωπικό ρεκόρ καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που κέρδισε League Cup & FA Cup, μάλιστα στην ίδια χρονιά!

Για την ιστορία, η διαδικασία των πέναλτι εξελίχθηκε ως ακολούθως (τυπικά γηπεδούχος η Liverpool): Marcos Alonso 0-1, James Milner 1-1, César Azpilicueta άουτ 1-1, Thiago Alcantara 2-1, Reece James 2-2, Roberto Firmino 3-2, Ross Barkley 3-3, Trent Alexander-Arnold 4-3, Jorginho 4-4, Sadio Mané απέκρουσε ο Édouard Mendy, Hakim Ziyech 4-5, Diogo Jota 5-5, Mason Mount απέκρουσε ο Alisson, Κώστας Τσιμίκας 6-5!

Τον Τελικό στο Wembley παρακολούθησαν 84.897 θεατές, ανάμεσά τους και μέλη της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Liverpool, με εισιτήρια που προμηθεύτηκαν σύμφωνα με τους κανονισμούς και παρ’ όλες τις δυσκολίες που έχει επιφέρει η διοίκηση του Συλλόγου στις Λέσχες ανά τον κόσμο, στο θέμα αυτό. Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο Craig Pawson.

Σαν σήμερα: 14/5/2022 Το 8ο F.A. Cup δια.. ποδός Κώστα Τσιμίκα!
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com