Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η άνοδος του Quansah και το αβέβαιο μέλλον των «δεύτερων» αμυντικών

Η άνοδος του Quansah και το αβέβαιο μέλλον των «δεύτερων» αμυντικών

Ο νεαρός σέντερ μπακ της Liverpool Jarell Quansah, έχοντας ολοκληρώσει τον πρώτο του δανεισμό στην Bristol Rovers, ομάδα της League One, αποτελεί τον μοναδικό εκπρόσωπο των Reds στην εθνική ομάδα της Αγγλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο U20, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αργεντινή, αργότερα αυτόν τον μήνα.

Οι Young Lions θα αντιμετωπίσουν την Τυνησία στις 22 Μαΐου στο πρώτο παιχνίδι του ομίλου τους, πριν από τους αγώνες με Ουρουγουάη, τρεις ημέρες αργότερα, και με Ιράκ στις 28 Μαΐου.

Ο Quansah ήταν αρχηγός της ομάδας της Liverpool, η οποία έφτασε στον τελικό του FA Youth Cup πριν από δύο χρόνια, προτού πάρει μια γεύση από την Premier League 2, την περασμένη σεζόν, ευρισκόμενος στον πάγκο για δύο παιχνίδια της πρώτης ομάδας. Ήταν επίσης στην αποστολή για τον αγώνα του League Cup εναντίον της Derby County, τον Νοέμβριο, και ταξίδεψε στο Dubai πριν από τη μετακίνησή του ως δανεικός.

«Ο ουρανός είναι το όριο γι ‘αυτόν, μπορεί να γίνει ό,τι θέλει» δήλωσε το αφεντικό της Bristol Rovers, Joey Barton, νωρίτερα φέτος. «Ο Jurgen Klopp δεν νιώθει όπως νιώθει για σένα, όταν προπονείσαι με την πρώτη ομάδα, εκτός κι αν είσαι καλός παίκτης».

Πράγματι, ο Quansah είναι ένας από τους πολλούς σέντερ μπακ που έχουν περάσει από τον Kirkby και έχουν τις ικανότητες να πάρουν ευκαιρίες με την πρώτη ομάδα των Reds.

Ωστόσο, το μέλλον στην Liverpool, πολλών από αυτούς, παραμένει αμφίβολο.

Ο Sepp van den Berg αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφή των Red, μετά την κατάκτηση του Champions League το 2019, αλλά πραγματοποίησε μόνο τέσσερις εμφανίσεις στην πρώτη ομάδα, η τελευταία από τις οποίες ήταν πριν από περισσότερα από τρία χρόνια. Είχε μια επιτυχημένη περίοδο στην Preston North End την περασμένη σεζόν, αλλά μόλις πρόσφατα επέστρεψε από έναν σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο, ο οποίος εμπόδισε τον δανεισμό του στην Schalke.

Ωστόσο, ο 21χρονος Ολλανδός αμυντικός, θα καλωσόριζε την παράταση της παραμονής του. «Η Bundesliga είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα», δήλωσε ο Van den Berg αυτή την εβδομάδα. «Αν η Schalke θέλει να με κρατήσει, είμαι σίγουρα ανοιχτός στο να μείνω».

Ο Billy Koumetio εντυπωσίασε τόσο πολύ τον Klopp, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του 2020, ώστε τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα, έκανε το ντεμπούτο του στο Champions League, ενώ έπαιξε και στο League Cup την επόμενη σεζόν. Ωστόσο, ο 20χρονος πέρασε δύσκολες στιγμές ως δανεικός στην Austria Vienna αυτή τη σεζόν και τώρα βρίσκεται στην U21 των Reds.

Ο Rhys Williams, ο οποίος πραγματοποίησε 19 εμφανίσεις στην πρώτη ομάδα, την περίοδο 2020 – 2021, δόθηκε δανεικός στις Swansea City και Blackpool σε διαδοχικές σεζόν. Τώρα ο 22χρονος αμυντικός προπονείται με την πρώτη ομάδα, από τον περασμένο Ιανουάριο, αν και κάθισε μόνο μία φορά στον πάγκο.

Ο Nat Phillips, ο πιο έμπειρος σέντερ μπακ από όλους, έχει παίξει στην πραγματικότητα μόνο οκτώ φορές για την Liverpool, από τότε που με παρτενέρ τον Williams οδήγησαν τους Reds σε μια απίθανη πρόκριση στο Champions League πριν από δύο χρόνια. Έχοντας βοηθήσει την Bournemouth στην άνοδο κατά το δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν, ο 26χρονος πραγματοποίησε μόλις πέντε εμφανίσεις για τους Reds την τρέχουσα σεζόν, σε όλες τις διοργανώσεις.

Αν και αναμένεται ότι ο Phillips θα φύγει με μόνιμη συμφωνία αυτό το καλοκαίρι, το μέλλον των Van den Berg, Koumetio και Williams δεν είναι τόσο ξεκάθαρο.

Όμως, με τους Virgil van Dijk και Joel Matip να βρίσκονται στα 30 τους και ο δεύτερος να μπαίνει σύντομα στους τελευταίους 12 μήνες του συμβολαίου του, μπορεί να ανοίξει ένας χώρος στην ομάδα του Jurgen Klopp, ακόμα κι αν είναι αυτός του πέμπτου σέντερ μπακ.

Ο Quansah βρίσκεται μόλις στην αρχή του επαγγελματικού ταξιδιού του. Αλλά το που θα καταλήξει η πιθανή επόμενη γενιά αμυντικών της Liverpool θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον σενάριο εν μέσω μιας πολυάσχολης καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Η άνοδος του Quansah και το αβέβαιο μέλλον των «δεύτερων» αμυντικών
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com