Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Jerome Sinclair, που είναι τώρα ο νεότερος παίκτης στην ιστορία των Reds

Jerome Sinclair, που είναι τώρα ο νεότερος παίκτης στην ιστορία των Reds

Φανταστείτε να κάνετε το επαγγελματικό σας ντεμπούτο μόλις 6 ημέρες μετά τη συμπλήρωση των 16 ετών σας και αυτή ήταν η πραγματικότητα για τον νεαρό παίκτη της Liverpool Jerome Sinclair, ο οποίος θα έκανε μόλις τέσσερις συμμετοχές στο σύλλογο.

Βρισκόμαστε στο 2012, ο Bernand Rodgers διανύει την πρώτη του σεζόν ως προπονητής της Liverpool και έτσι ξεκινά μια άλλη νέα εποχή στο Anfield. Έντεκα αγωνιστικές μετά την έναρξη της σεζόν 2012/13, η δράση του εγχώριου κυπέλλου ξεκινά και οδηγεί τους Reds στο Hawthorns για να αντιμετωπίσουν τη West Brom στο League Cup.

Ο Jerome Sinclair είναι ένας από τους επτά παίκτες που βρίσκονται στον πάγκο και ο νεότερος σε ηλικία μόλις 16 ετών και έξι ημερών, στο 80λεπτο του έγινε νόημα να ετοιμαστεί. Ακολούθησε ένα ντεμπούτο εννέα λεπτών, με τον Sinclair να καταρρίπτει το ρεκόρ του Jack Robinson στη Hull το 2010, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στην Premier League σε ηλικία 16 ετών, οκτώ μηνών και οκτώ ημερών.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη τη στιγμή που ο προπονητής είπε: «Θα μπεις». Στα 16 μου δεν είχα κανένα φόβο», δήλωσε ο Sinclair στο FOOTY 258 το 2020. Ήταν η πρώτη και μοναδική του εμφάνιση στη Liverpool για 956 ημέρες, με την επόμενη ευκαιρία του να έρχεται από τον πάγκο απέναντι στην Chelsea τον Μάιο του 2015, ο Sinclair ήταν πλέον 18 ετών.

Μεταξύ του ντεμπούτου του και της δεύτερης εμφάνισής του στη Liverpool, ο Sinclair πάλεψε με τραυματισμούς, έπαιξε για την Ακαδημία του συλλόγου και έκανε μία εμφάνιση για τη Wigan στην Championship.

Το 2015, συμμετείχε στον φιλανθρωπικό αγώνα όλων των αστέρων του Steven Gerrard και του Jamie Carragher, παίζοντας μαζί με τον Thierry Henry και τον Ryan Babel, δείγμα του πόσο καλά τον εκτιμούσαν μέσα στον σύλλογο. Αλλά θα ακολουθούσε μόνο μία ακόμη εμφάνιση επί Rodgers, πριν έρθει ο Jurgen Klopp και χρησιμοποιήσει τον Sinclair από τον πάγκο μόλις μία φορά από τις τέσσερις εμφανίσεις του στην βασική ενδεκάδα.

Ο Γερμανός του έδωσε την πρώτη και μοναδική του ευκαιρία να ξεκινήσει βασικός, εναντίον της Exeter στο Κύπελλο Αγγλίας τον Ιανουάριο του 2016, και εκεί ήταν που πέτυχε το πρώτο και μοναδικό του γκολ. Δέκα ημέρες αργότερα επιβεβαίωσε την αποχώρησή του.

Δεν αποτέλεσε έκπληξη, καθώς υπήρχε αρκετή συζήτηση ότι ο επιθετικός ήθελε να βρει έναν σύλλογο που θα επέτρεπε στο ταλέντο του να ανθίσει σε επίπεδο πρώτης ομάδας, παρά την επιθυμία της Liverpool να τον κρατήσει.

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια κατάσταση όπου οι νεότεροι παίκτες γνωρίζουν ότι δεν είναι σημαντικό να πάρεις τους υψηλότερους μισθούς της ζωής σου στον πρώτο χρόνο της καριέρας σου. Είναι πιο σημαντικό να πάρουν την πραγματική εκπαίδευση», δήλωσε ο Klopp για την κατάσταση τον Ιανουάριο του 2016.

Η Watford υπέγραψε τον Sinclair το καλοκαίρι του 2016 και πλήρωσε αποζημίωση 4 εκατομμυρίων λιρών για την υπογραφή του, αλλά η ευκαιρία να ανθίσει δεν ήρθε ποτέ στο Vicarage Road.

Στα χρόνια που ακολούθησαν τη μετακίνησή του στη Watford, ο Sinclair έπαιξε σε 14 παιχνίδια για τις Hornets, ενώ ως δανεικός έπαιξε πέντε φορές για την Birmingham, 19 για τη Sunderland, 16 για την Oxford United, 24 για την VVV-Venlo και 27 για την CSKA Sofia – σημειώνοντας συνολικά 13 γκολ.

Έχουν περάσει επτά χρόνια και τώρα είναι 26 ετών και χωρίς σύλλογο, αφού το συμβόλαιό του στη Watford έληξε το 2021 και δεν υπήρξε μόνιμη συμφωνία στην Oxford μετά από μια σύντομη δοκιμή.

Όπως αναφέρει η «Athletic», ο Sinclair έχει επιστρέψει στο Birmingham και έχει «μια σειρά από επιχειρηματικά συμφέροντα», συμπεριλαμβανομένης της ιδιοκτησίας ενός υποκαταστήματος του Morley’s, ενός εστιατορίου με τηγανητό κοτόπουλο.

Είναι μια προειδοποιητική ιστορία για τους νέους παίκτες που εισέρχονται στον σκληρό κόσμο του ποδοσφαίρου των ανώτερων κατηγοριών, όπου απαιτούνται οι κατάλληλοι σύμβουλοι και μάνατζερ, καθώς και η κατάλληλη ευκαιρία.

Αν και δεν μετανιώνει για την αποχώρηση από τη Liverpool ο Sinclair, ο οποίος αποκάλυψε στο FOOTY 258: «Το έκανα με βαριά καρδιά, αλλά εκείνη τη στιγμή νομίζω ότι ήταν σωστό να πάρω την απόφαση που πήρα. Δεν έχω ούτε μια κακή λέξη να πω για τη Liverpool».

Η θέση του άλλωστε στα βιβλία της ιστορίας της Liverpool παραμένει ως ο νεότερος παίκτης του συλλόγου, θα ξεπεραστεί άραγε ποτέ;

Jerome Sinclair, που είναι τώρα ο νεότερος παίκτης στην ιστορία των Reds
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com