Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δυσκόλεψε τον εαυτό της αλλά κέρδισε τη ματσάρα η Liverpool

Δυσκόλεψε τον εαυτό της αλλά κέρδισε τη ματσάρα η Liverpool

Η Liverpool ήταν καλύτερη, έκανε αρκετές ευκαιρίες και εν τέλει κέρδισε τη Nottingham Forest με 3-2, παρά το ότι ισοφαρίστηκε δύο φορές.

Με τους ίδιους έντεκα που πήραν το διπλό στο Elland Road κόντρα στη Leeds ξεκίνησε το παιχνίδι η Liverpool, με τον Trent Alexander-Arnold να κρατά αυτή τη θέση «εσωτερικού μπακ».

Το θέαμα στο πρώτο ημίχρονο ήταν κακό. Η Liverpool από το ξεκίνημα δημιούργησε κάποιες προϋποθέσεις με κάποια στημένα και ένα μακρινό σουτ του Gakpo, όμως ειδικά μέχρι το 25′ δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό. Ο Virgil van Dijk είχε τη πρώτη μεγάλη στιγμή του ματς, αφού στο 27′ πήδηξε πρώτος στο στημένο του Trent, έστειλε τη κεφαλιά προς την εστία, όμως ο Navas ήταν εκεί για να κρατήσει το μηδέν. Τρία λεπτά αργότερα και από εκτέλεση κόρνερ του Robertson, ο Gakpo με προβολή νίκησε τον Κοσταρικανό τερματοφύλακα, όμως o πρώην παίκτης της Liverpool, Neco Williams, έσωσε τη Forest στη γραμμή. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ήρθε στο 39′ και ήταν πάλι από στημένο, όταν ο Jota πετάχτηκε πρώτος σχεδόν εξ’ επαφής, η κεφαλιά του όμως κάπως δεν βρήκε εστία και έφυγε άουτ. Το πρώτο μέρος έκλεισε με τη Forest να αμύνεται στο δικό της μισό, να έχει βρει μόλις μία… υποψία ευκαιρίας με τον Gibbs-White, αλλά και το σκορ στο 0-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες και ιδανικά για τη Liverpool. Ένα ακόμα κόρνερ του Trent έφερε τη μπάλα στη περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Niakhate, έφτασε στο κεφάλι του Faninho και από εκεί σε αυτό του Jota, με τον Πορτογάλο να γράφει το 1-0. Η Forest προσπάθησε να βγει αμέσως μπροστά, όμως το καλό σουτ του Gibbs-White το μπλόκαρε ο Alisson. Το ίδιο δεν έγινε και στο 52′, όταν ο Gibbs-White έστρωσε στον Williams, και ο πρώην Red σούταρε, με τη μπάλα να κοντράρει στον Robertson και να καταλήγει στην εστία. Τα γκολ στο Anfield, όμως, έπεφταν βροχή. Στο 56′ ο Robbo εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Jota βγήκε μόνος στο πρώτο δοκάρι, κοντρόλαρε με το στήθος και σούταρε με το αριστερό, βάζοντας ένα από τα ωραιότερά του γκολ με τη κόκκινη φανέλα. Στο 65′ o Konate έκανε τρομερή μπαλιά για τον Jota, o Πορτογάλος έκανε τη κεφαλιά αλλά ο Navas του στέρησε το χατ – τρικ. Στο 68′, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν εκ νέου. Ο Niakhate έκανε πλάγιο, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Gibbs-White που έκανε εντυπωσιακό γυριστό, η μπάλα κόντραρε πάλι σε κόκκινο πόδι – του Konate στη συγκεκριμένη περίπτωση – και κατέληξε στα δίχτυα του Alisson. Η Liverpool, όμως, παρέμενε εξαιρετικά επικίνδυνη από τα στημένα και στο 70′ ένα τέτοιο του Alexander-Arnold έφερε τη μπάλα στη περιοχή για να κάνει ο Salah το 3-2 με προβολή. Στο 73′ οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν την ισοφάριση, όταν από ακόμα ένα πλάγιο του Niakhate η μπάλα κατέληξε στον Awoniyi, με τον πρώην φορ των Reds να δοκιμάζει ψαλίδι και τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω. Ακόμα ένα τέτοιο πλάγιο στο 79′ έφερε τον Johnson μόνο στη περιοχή, το πλασέ του όμως σταμάτησε στο δοκάρι. Η Liverpool είχε ευκαιρία να τελειώσει το ματς στο 89′, όμως ο Nunez δεν βρήκε γεμάτα τη κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ. Η Forest προσπάθησε να πιέσει στο τέλος αλλά το σκορ δεν άλλαξε και οι Reds πήραν μια σημαντική νίκη στη προσπάθεια να προλάβουν το τρένο του Champions League.

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson; Fabinho (Thiago 60′), Henderson, Jones (Milner 81′); Salah, Jota (Diaz 81′), Gakpo (Nunez 60′).

Επόμενος αγώνας για τους Reds το βράδυ της Τετάρτης κόντρα στη West Ham.

Όμορφες στιγμές στο Anfield, με τους οπαδούς της Forest να τιμούν τα θύματα του Hillsborough.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com