Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Τι σημαίνει για τα οικονομικά της Liverpool η πρόκριση στο Champions League

Τι σημαίνει για τα οικονομικά της Liverpool η πρόκριση στο Champions League

Ένα έντονο – και οικονομικά επιβαρυντικό – καλοκαίρι φαίνεται πως έρχεται για την Liverpool, η οποία κυνηγάει την έξοδο στο Champions League.

Από τα πολλά που έχουν ακουστεί για τη μεταγραφική περίοδο που έρχεται, λοιπόν, είναι και η ανάγκη της Liverpool να τερματίσει στη τετράδα και να πάρει το εισιτήριο του Champions League, όχι μόνο για λόγους πρεστίζ, αλλά και για οικονομικούς.

Και αυτό, γιατί τα έσοδα στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι πολύ υψηλότερα από αυτά των Europa League και Europa Conference League.

Συγκεκριμένα, από το UCL οι ομάδες παίρνουν 3,6 φορές παραπάνω χρήματα από το UEL και 5,5 από το UECL.

H συμμετοχή και μόνο, οι Reds θα βάλουν στα ταμεία τους £15.64 εκατομμύρια, ενώ κάθε νίκη στους ομίλους έχει αξία £2.8 εκατομμύρια και κάθε ισοπαλία £0.93 εκατομμύρια.

Τα έσοδα αυτά αυξάνονται ανάλογα με το πόσο μακριά φτάνει η κάθε ομάδα, με τον νικητή να μπορεί να φτάσει μέχρι και τα £85.1 εκατομμύρια.

Η Liverpool τη σεζόν 2022/23 συγκέντρωσε £26.4 εκατομμύρια, αφού αποκλείστηκε από την Real Mardid στη «φάση των 16».

Μια ανάλογη πορεία στο UEL θα έφερνε £6.6 εκατομμύρια, ενώ στο UECL £4.6 εκατομμύρια, με τον νικητή στη πρώτη διοργάνωση να λαμβάνει £23.4 εκατομμύρια και στη δεύτερη μόλις £15.5 εκατομμύρια – λιγότερα από όσα παίρνει μία ομάδα που απλά συμμετέχει στους ομίλους του UCL.

Τα νούμερα αυτά, βέβαια, δεν υπολογίζουν και άλλα έσοδα όπως τα εισιτήρια των αγώνων, πράγμα που δείχνει πόσο σημαντική είναι η μάχη για τη τετράδα, όχι μόνο από θέμα πρεστίζ και ανταγωνισμού, αλλά και από τη σκοπιά των οικονομικών.

Αναγκαίος από όλες τις απόψεις ο τερματισμός στη τετράδα για τους έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com