Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Benitez: «Ανταγωνιζόμασταν κορυφαίες ομάδες, αλλά δεν είχαμε τα χρήματα»

Benitez: «Ανταγωνιζόμασταν κορυφαίες ομάδες, αλλά δεν είχαμε τα χρήματα»

Ο πρώην προπονητής της Liverpool, Rafa Benitez, αποκάλυψε τις τρεις μεταγραφές  που του αρνήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Anfield.

Μιλώντας στο τελευταίο επεισόδιο του We Are Liverpool Podcast, ο Benitez εξηγεί πόσο τα περιορισμένα οικονομικά περιόρισαν τις μεταγραφές που θα μπορούσε να κάνει, με τον Ισπανό να αναγκάζεται να επιλέξει ανάμεσα σε δεύτερους στόχους σε διάφορες θέσεις.

Συγκεκριμένα, ο Rafa είπε…

Γιατί υπέγραψε τον Kuyt και όχι τον Alves…

«Όταν υπογράψαμε τον Dirk Kuyt, ήταν ένας σπουδαίος παίκτης για εμάς, αλλά δεν είχαμε τα απαραίτητα χρήματα. Θυμάμαι ότι ο πρόεδρος μας έδωσε τα χρήματα. Έπρεπε να του τα δώσουμε πίσω αργότερα, αλλά εκείνη τη στιγμή μας έδωσε τα χρήματα γιατί δεν τα είχαμε».

«Έψαχνα για έναν δεξιό εξτρέμ και ο Kuyt θα μπορούσε να παίξει ως ακραίος ή δεύτερος επιθετικός. Είχα έναν φίλο μου που μου είπε για το πόσο δουλεύει και ότι μπορούσε να παίξει σε διαφορετικές θέσεις».

«Δεν είχαμε χρήματα. Θέλαμε τον Dani Alves, ο οποίος θα κόστιζε περίπου 10 εκατομμύρια λίρες, αλλά ήταν δεξί μπακ».

«Τότε πρέπει να αποφασίσουμε είτε για έναν παίκτη που μπορεί να παίξει ως φορ, δεύτερο επιθετικός και δεξί εξτρέμ, είτε ένα δεξί μπακ, Βραζιλιάνο, που παίζει στην Ισπανία, που μπορεί να παίξει ως δεξιός εξτρέμ. Είναι μεγάλο ρίσκο].

«Όλοι γνωρίζουν ότι όταν ο Hicks και ο Gillet ήταν εδώ, ήμασταν υπό τεράστια οικονομική πίεση».

Για την προσπάθεια να υπογράψει η Liverpool τον Jovetic…

«Ήθελα να υπογράψω τον Jovetic. Έπαιζε στη Fiorentina και η τιμή ήταν 16 εκατομμύρια λίρες».

«Στο μυαλό μου, με τον προϋπολογισμό που είχα εγώ στο κεφάλι μου, είχαμε τα χρήματα. Και μετά, όταν πήγα να τον υπογράψω, μου είπαν «όχι, δεν έχεις λεφτά»».

«Μετά παίξαμε με τη Fiorentina, χάσαμε 2-0, ο Jovetic σημείωσε δύο γκολ. Αυτός ήταν ο παίκτης που ήθελα».

«Αυτά είναι τα πράγματα που οι οπαδοί δεν γνωρίζουν. Ως προπονητής, πρέπει να παίρνεις αποφάσεις ανάλογα με τα διαθέσιμα χρήματα».

Γιατί αποφάσισε η ομαδα να αφήσει τον Αlonso να φύγει…

«Βελτιωνόμασταν, αλλά το πρόβλημα ήταν ότι δεν είχαμε τα χρήματα».

«Ο κόσμος λέει ότι «ο Rafa έκανε λάθος γιατί πούλησε τον Αlonso», αλλά όλα ήταν πολύ ξεκάθαρα. Είχαμε τον Gerrard που έπρεπε να παίξει πιο πίσω, γιατί δεν μπορούσε να παίζει συνέχεια ως δεύτερος επιθετικός, είχαμε τον Mascherano, τον Lucas Leiva και πιστεύαμε ότι ο Plessis θα μπορούσε να παίξει μερικές φορές».

«Είχαμε παίκτες που μπορούσαν να παίξουν σε αυτή τη θέση, αλλά δεν είχαμε αριστερό μπακ ή αριστερό εξτρέμ».

«O Barry θα μπορούσε να είναι η επιλογή και με τα χρήματα του Αlonso θα μπορούσαμε να φέρουμε έναν επιθετικό ή έναν δεύτερο επιθετικό».

«Ο Xabi θα μπορούσε να φύγει. Ήξερα τι γινόταν στα παρασκήνια και είπα «πρέπει να φύγει»».

««Πρέπει να πάρουμε όσα περισσότερα μπορούμε και μετά με τα χρήματα, να προσπαθήσουμε να φέρουμε δύο ή τρεις παίκτες για να φτιάξουμε δύο ή τρεις θέσεις»».

«Δεν μου αρέσει να λέω πάρα πολλά πράγματα που ξέρω γιατί είναι μέρος της δουλειάς, αλλά όταν είπα στον Xabi ότι μπορούσε να φύγει, δεν έφυγε».

«Και μετά, που μπορούσε να φύγει, είπα «όχι, πρέπει να μείνεις», και τον έβαλα να παίξει ένα σημαντικό παιχνίδι. Και μετά, ήξερα ότι είχε μια συμφωνία, έπρεπε να προσπαθήσω να τον κρατήσω όσο περισσότερο μπορούσα, για να πάρουμε όσο περισσότερα χρήματα μπορούσαμε»

Για την προσπάθεια να πάρει τον Juanfran στο deal για τον Owen…

«Έπρεπε να προσπαθήσω να πετύχω την καλύτερη συμφωνία για την ομάδα».

«Μιλούσα με τη Real γιατί ήξερα αρκετά καλά τη Real Madrid και μιλούσα με έναν φίλο μου, ο οποίος ήταν δημοσιογράφος κοντά στον πρόεδρο, για να μου δώσει πληροφορίες για το τι σκέφτονταν. Και ήξερα 100 τοις εκατό ότι θα έφταναν σε συμφωνία».

«Είπα λοιπόν στον Rick Parry: «Rick, πρέπει να πετύχουμε αυτή την τιμή και να προσπαθήσουμε να πάρουμε αυτόν τον νεαρό παίκτη, τον Juanfran, στη συμφωνία».

«Ο Juanfran έπαιζε για την ομάδα Β της Real Madrid και έπειτα έπαιξε στην Atletico Madrid ως δεξί μπακ και δεξί εξτρέμ. Χρειαζόμασταν ένα δεξί εξτρέμ».

«Είπαν όχι και μετά έβαλαν τον Antonio Nunez στη συμφωνία. Πήραμε τον Nunez, ο οποίος τραυματιζόταν πολύ και ίσως δεν ήταν η καλύτερη μεταγραφή, αλλά προσπαθούσα να φέρω κάποιον άλλον για να βελτιώσει τη συμφωνία για εμάς, γιατί ήταν οριστικό ότι θα φύγει, το θέμα ήταν για πόσο».

Για το πως θέλει να τον θυμούνται οι οπαδοί της Liverpool…

«Πιστεύω ότι η πλειοψηφία τους θα σκεφτεί την Κωνσταντινούπολη, αλλά δεν νομίζω ότι συνειδητοποιούν ότι κερδίσαμε τέσσερα τρόπαια και φτάσαμε σε τρεις τελικούς χωρίς χρήματα».

«Και νομίζω ότι ένα από τα βασικά πράγματα που κάναμε ήταν να σώσουμε τον σύλλογο από άποψη χρημάτων, οικονομικά, γιατί ήταν μια πραγματικά πολύ δύσκολη κατάσταση».

«Η ιστορία για τον Jovetic είναι η απόδειξη. Ανταγωνιζόμασταν κορυφαίες ομάδες, αλλά δεν είχαμε τα χρήματα».

Οι Reds έζησαν μεγάλες στιγμές με τον Rafa Benitez.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com