Είσαι εδώ
Home > ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ > ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ > 17/4/1939 Υπογράφει συμβόλαιο ο Billy Liddell

17/4/1939 Υπογράφει συμβόλαιο ο Billy Liddell

17/4/1939 Υπογράφει συμβόλαιο ο Billy Liddell

Σαν σήμερα το 1939 υπογράφει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Liverpool ο θρυλικός Billy Liddell.

O Liddell έπαιξε σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, ενώ διακρίθηκε για τη σωματική του διάπλαση, την ταχύτητά του, το πολύ δυνατό του σουτ και τον επαγγελματισμό του, προτερήματα που ακόμα και σημερινοί ποδοσφαιριστές θα ζήλευαν.

Προερχόμενος και αυτός από τη μεγάλη οικογένεια της Σκοτίας, ο Liddell παίζει αρχικά με την ομάδα νέων. Η καριέρα του θα κινδυνεύσει από έναν σοβαρό τραυματισμό σε έναν αγώνα εναντίον της Blackburn, όταν θα χτυπήσει το γόνατό του σε τοίχο κοντά στο σημείο του corner, ύστερα από ένα άσχημο μαρκάρισμα.

Μεσολαβεί ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και ο Liddell δηλώνει εθελοντής στη Βρετανική Πολεμική Αεροπορία (RAF). Το πρωτάθλημα σταματάει και η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διακόπτει κάθε επίσημη αγωνιστική δραστηριότητα, αντικαθιστώντας το μέχρι τότε σύστημα των κατηγοριών, μετατρέποντάς το ανάλογα με την περιοχή. Κι όμως ο Liddell δεν σταματάει το ποδόσφαιρο, ακριβώς το αντίθετο μάλιστα. Θα φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Σκοτίας 8 φορές, σκοράροντας στο ντεμπούτο του το 1942, στη νίκη με 4-2 κατά της Αγγλίας.

Ο πόλεμος τελειώνει και ξεκινά μια ξέφρενη καριέρα χωρίς προηγούμενο για τον Liddell. Αρχικά το 1947, η Liverpool κατακτά το πρώτο μεταπολεμικό πρωτάθλημα. Στην πρώτη μάλιστα αγωνιστική η Liverpool θα κερδίσει με 7-4 την Chelsea, με τον Liddell να σκοράρει 2 φορές, τη μία μάλιστα με απ’ ευθείας εκτέλεση κόρνερ !!! Από το 1949 έως το 1958 θα χριστεί πρώτος σκόρερ της Liverpool στις 8 από τις 9 αγωνιστικές περιόδους. Ο Liddell Θα γίνει σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων. Ήταν τόσο πολύ λατρευτός, που για ένα διάστημα το παρατσούκλι της ομάδας ήταν «Liddellpool».

Στις 31 Αυγούστου 1960 θα αγωνιστεί για τελευταία φορά με τη φανέλα της Liverpool, έχοντας μέχρι τότε πραγματοποιήσει 537 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, ένα ρεκόρ που θα «σπάσει» αργότερα ένας άλλος μεγάλος ο Ian Callaghan.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com