Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Rio Ferdinand για Mane: «Έφυγε ο λάθος παίκτης»

Rio Ferdinand για Mane: «Έφυγε ο λάθος παίκτης»

Ο Rio Ferdinand είναι ο πιο πρόσφατος αναλυτής ποδοσφαίρου που αμφισβήτησε την απόφαση της Liverpool να πουληθεί ο Mane στην Bayern Munich.

Ενώ ο Sadio Mane ήταν αναμφισβήτητα ο καλύτερος παίκτης της Liverpool τη σεζόν 2019 – 2020, στην οποία οι Reds κατέκτησαν την Premier League, τους επόμενους 18 μήνες η απόδοση του είχε πτωτική πορεία.

Ο Σενεγαλέζος σημείωσε μόνο 11 γκολ στο πρωτάθλημα τη σεζόν 2020 – 2021, την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε ως την χειρότερη της καριέρας του.
Η επόμενη σεζόν δεν ξεκίνησε πολύ καλύτερα για τον Mane, ο οποίος χρειάστηκε ένα γκολ εναντίον της Chelsea, στον πρώτο αγώνα της Liverpool για το 2022, για να δώσει τέλος σε μια «ξηρασία» επτά αγώνων.

Ο Mane βελτιώθηκε σημαντικά μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής με τη Σενεγάλη, αναζωογονημένος από την μετατόπιση του σε κεντρικό ρόλο στην επίθεση της Liverpool, με τον Roberto Firmino να ταλαιπωρείται από τραυματισμούς. Στα τελευταία 26 παιχνίδια των Reds σε όλες τις διοργανώσεις, ο Mané σημείωσε 13 γκολ.

Αλλά πέρα από τους αριθμούς, τα προειδοποιητικά σημάδια ήταν εκεί. Αυτός δεν ήταν ο εκρηκτικός Sadio Mané του 2019 – 2020, παρά τη σημαντική συμβολή του στο κυνήγι για το quadruple.

Η Liverpool έχει κατηγορηθεί για έλλειψη αποφασιστικότητας όσον αφορά την ανανέωση της ομάδας και ωστόσο, σε μια από τις λίγες περιπτώσεις που έχει ενεργήσει με τέτοιο τρόπο, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει κριτική.

Πολλοί αναλυτές ποδοσφαίρου αμφισβήτησαν την απόφαση να πουληθεί ο Mane στην Bayern Munich, με τον Rio Ferdinand να είναι ο πιο πρόσφατος.
«Γιατί δεν του πλήρωσαν τα χρήματα για να μείνει;» είπε ο θρύλος της Manchester United στο κανάλι του στο YouTube. «Νομίζω ότι άφησαν το λάθος άτομο να φύγει. Θα έπρεπε να είχαν αφήσει τον Firmino να φύγει. Απλώς δεν καταλαβαίνω πώς αφήνεις κάποιον που είναι πραγματικά παγκόσμιας κλάσης εκείνη τη στιγμή, που ιδανικά θα ήθελε να είχε μείνει, εάν του προσφερόταν το συμβόλαιο που έψαχνε, ή κάτι παρόμοιο με αυτό που πήρε ο Salah».

«Δεν μπορώ να το ξεπεράσω. Κάθε οπαδός της Liverpool πρέπει να κάθεται εκεί και να σκέφτεται: Πώς αφήσαμε να φύγει μέσα από τα χέρια μας, ένας παίκτης αυτού του διαμετρήματος;»

Αυτή είναι μια νέα οπτική γωνία σε μια ευρέως διαδεδομένη συζήτηση, αλλά δεν κάνει το επιχείρημα πιο πειστικό. Η Liverpool είχε τη νομιμοποίηση να χωρίσει τους δρόμους της με τουλάχιστον ένα μέλος της εμβληματικής επιθετικής τριάδας της. Δεν είχε νόημα από επιχειρηματική και ίσως αθλητική, άποψη να παραχωρηθούν και στους τρεις μακροπρόθεσμα, δαπανηρά συμβόλαια, καθώς πλησίαζαν στα 30 τους.

Η άποψη του Ferdinand αδικεί τον Roberto Firmino, καθώς ο Βραζιλιάνος φέτος απολάμβανε μια πραγματικά πολύ καλή σεζόν, πριν από τον πρόσφατο τραυματισμό του. Ο Firmino συνεισέφερε συνολικά 13 γκολ και ασίστ, στις πρώτες 21 εμφανίσεις του, μια επίδοση, η οποία είναι καλύτερη από την αντίστοιχη της σεζόν κατάκτησης του τίτλου. Ο Mane μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα συγκρίσιμο ρεκόρ με την Bayern Munich (11 γκολ και 5 ασίστ) αλλά παίζοντας δύο περισσότερα παιχνίδια.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί, ωστόσο, ότι οκτώ από τα γκολ του έχουν σημειωθεί σε παιχνίδια, στα οποία η ομάδα του Julian Nagelsmann κέρδισε τον αντίπαλο της με διαφορά τεσσάρων ή περισσότερων γκολ. Συνεπώς ο Σενεγαλέζος δεν έχει αποδειχθεί καταλυτικός για την Bayern.

Η παρούσα συζήτηση γύρω από την πώληση του Mané ήταν πάντα πιθανό να εμφανιστεί, εάν η Liverpool παρουσίαζε προβλήματα αυτή τη σεζόν.
Όμως, σε αντίθεση με ό,τι λέει ο Ferdinand, πολλοί οπαδοί των Reds καταλαβαίνουν ότι η αποχώρησή του δεν είναι ο λόγος που η ομάδα πήρε τον κατήφορο. Το βλέπουν ως μια υπεραπλουστευμένη εξήγηση.

Ο Mane είναι αναμφισβήτητα ένας θρύλος του συλλόγου, αλλά δεν θα ήταν η καταλυτική λύση στα τρέχοντα προβλήματα της Liverpool.
Και όσο για τον Firmino, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο του Ferdinand, είναι ένας από τους λίγους παίκτες της Liverpool που μπορεί να κρατήσει το κεφάλι του ψηλά, όταν πρόκειται για την τρέχουσα σεζόν.

Rio Ferdinand για Mane: «Έφυγε ο λάθος παίκτης»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com