Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δεν έχει γίνει πρόταση για τη Liverpool – Ποια η στάση της Spirit of Shankly

Δεν έχει γίνει πρόταση για τη Liverpool – Ποια η στάση της Spirit of Shankly

Πολλά έχουν γραφτεί τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με κάποια ενδεχόμενη πώληση της Liverpool από την Fenway Sports Group.

Τελευταία «διαρροή» υπήρξε χθες, όπως διαβάσατε στο liverpool.gr, όταν δημοσιεύματα από τον αραβικό κόλπο μιλούσαν για «τελικές διαπραγματεύσεις» μεταξύ μιας κοινοπραξίας ιδιωτικών εταιρειών του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας και της FSG.

Πάντως, η πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς αυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει συλλέξει το Liverpool.gr, καμία τελική πρόταση δεν έχει φτάσει στη Βοστώνη και στα χέρια των ιδιοκτητών του Συλλόγου, χωρίς αυτό να αποκλείει τις πιθανότητες να έχουν γίνει κάποιες πρώτες συζητήσεις με ενδιαφερόμενους.

Οποιαδήποτε τέτοια κίνηση θα πρέπει να «φιλτραριστεί» πρώτα από το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο δεν έχει ενημερωθεί για οποιαδήποτε συζήτηση για εξαγορά του Συλλόγου.

Μέρος του Διοικητικού Συμβουλίου, πια, είναι και ένας αριθμός φιλάθλων της ομάδας, το λεγόμενο Supporters Board, το οποίο αποτελείται κυρίως από μέλη της Spirit of Shankly.

Η οργάνωση σήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα social media τη προηγούμενη εβδομάδα, όταν προέβη σε δημοσιοποίηση κοινής επιστολής προς την Premier League, μαζί με φιλάθλους της Manchester United.

Στην εν λόγω επιστολή καλούσε την διοργανώτρια αρχή αλλά και την κυβέρνηση να επιταχύνει τις διαδικασίες για τον «Έλεγχο των νέων Ιδιοκτητών και Διευθυντών από τη Premier League», μια διαδικασία ελέγχου του ιστορικού ενός ενδεχόμενου νέου μετόχου.

Η οργάνωση κατηγορήθηκε πως η επιστολή μιλούσε… πλαγίως για αγοραστές από τη Μέση Ανατολή και πως εναντιώνονται σε οποιαδήποτε αγορά από τον αραβικό κόλπο με βάση το ιστορικό ανθρώπινων δικαιωμάτων, την ώρα που ανάλογες κατηγορίες έχουν υπάρξει και για την FSG.

Έγινε λόγος για ρατσισμό, σηκώνοντας ένα κύμα αντιπαράθεσης και μεταξύ φιλάθλων, χωρισμένων σε κατηγορίες όπως υπέρ και κατά της FSG αλλά και ντόπιων και διεθνών φιλάθλων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του Liverpool.gr, τα κίνητρα πίσω από την επιστολή αυτή ήταν εντελώς διαφορετικά.

Με τις δύο μεγάλες αντιπάλους (Liverpool και Manchester United) να βρίσκονται αμφότερες σε διαδικασία πώλησης, οι οργανώσεις θέλουν να διασφαλίσουν πως δεν θα επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος, με την ανάληψη της ηγεσίας από μεγαλοεπιχειρηματίες όπως τα αδέρφια Glazers ή οι Hicks και Gillett.

Σε αντίθεση με τις κατηγορίες που τις αποδίδονται, η Spirit of Shankly με χαρά θα ενέκρινε μία αγορά της Liverpool από επιχειρηματίες από την Μέση Ανατολή, αρκεί να μην ακολουθούσαν το παράδειγμα Manchester City – Άμπου Ντάμπι ή Newcastle – Σαουδική Αραβία, την αγορά δηλαδή από κράτος και όχι από ιδιώτες.

Υποσχέσεις για αλλαγές στον Έλεγχο των νέων Ιδιοκτητών και Διευθυντών από τη Premier League είχαν γίνει από το Εργατικό Κόμμα από το 2009, ενώ το θέμα ξαναέπεσε στο τραπέζι στις εκλογές του 2017 και του 2019, χωρίς όμως να έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους με τις δύο μεγαλύτερες ομάδες της χώρας «στο σφυρί».

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για τον Έλεγχο των νέων Ιδιοκτητών και Διευθυντών θέλει η Spirit of Shankly.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com