Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > «Ενδιαφέρον της Power International Holding για την Liverpool»

«Ενδιαφέρον της Power International Holding για την Liverpool»

Ως μήνα εξελίξεων για την Liverpool είχαν χαρακτηρίσει πολλοί τον Φεβρουάριο και, τουλάχιστον σε επίπεδο φημολογίας, αυτό επιβεβαιώνεται νωρίς.

Τη δεύτερη μέρα του μήνα, λοιπόν, και εν μέσω μεγάλης γκρίνιας από το κόσμο των Reds προς όλες τις κατευθύνσεις, για τα όσα γίνονται σε όλα τα επίπεδα στον Σύλλογο, έρχεται νέος κύκλος φημολογίας από τη Μέση Ανατολή.

Αυτή τη φορά, «υποστήριξη» για αυτές τις φημολογίες υπάρχει και από ορισμένες πηγές στην Αγγλία.

Συγκεκριμένα, η Power International Holding είναι η εταιρεία που τώρα παρουσιάζεται ως ενδιαφερόμενη για την εξαγορά της Liverpool.

Οι Άραβες το πάνε ένα βήμα πιο μπροστά το θέμα, αναφέροντας «πως η ΡΙΗ είναι κοντά στην εξαγορά του 60 με 65 τοις εκατό των μετοχών της Liverpool, με το 20% να πηγαίνει σε 25 διαφορετικές εταιρείες από τη Σαουδική Αραβία και την FSG να διατηρεί ένα ποσοστό της τάξης του 10 τοις εκατό».

Οι πηγές από το Νησί χαμηλώνουν το θέμα και μιλάνε για ενδιαφέρον, ενώ όπως είπαμε τα περισσότερα δημοσιεύματα ανέφεραν πως η FSG περίμενε μια ηχηρή πρόταση μέσα στον Φλεβάρη.

Η Power International Holding είναι ένας όμιλος εταιρειών, ο οποίος ιδρύθηκε από τους αδερφούς Al-Khayyat, Ramez και Moutaz.

Έχει έδρα το Κατάρ και δραστηριοποιείται σε πέντε διαφορετικούς τομείς: «Γενικές Συμβάσεις», «Ανάπτυξη Ακίνητης Περιουσίας», «Γεωργία και Βιομηχανίες Τροφίμων», «Lifestyle, Ψυχαγωγία και Φιλοξενία» και «Υπηρεσίες».

Τον Μάρτιο του 2021, η Power International Holding εντάχθηκε στο Παγκόσμιο Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών , τη μεγαλύτερη πρωτοβουλία εταιρικής βιωσιμότητας στον κόσμο. Τον Μάρτιο του 2022, η εταιρεία υπέγραψε τις Αρχές Ενδυνάμωσης των Γυναικών του ΟΗΕ , ένα επιχειρηματικό πλαίσιο που στοχεύει στην ενδυνάμωση των γυναικών στον χώρο εργασίας, που ιδρύθηκε από το Παγκόσμιο Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών και το UN Women.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, η εταιρεία συμπεριλήφθηκε από το Forbes στις 100 κορυφαίες αραβικές οικογενειακές επιχειρήσεις της Μέσης Ανατολής, καταλαμβάνοντας τη 13η θέση.

Βέβαια, δεν λείπει και η… σκοτεινή πλευρά για την εταιρεία, αφού οι αδερφοί Al-Khayyat έχουν κατηγορηθεί πως χρηματοδοτούν την οργάνωση Al-Qaeda στο πόλεμο της Συρίας.

Με λίγα λόγια, η συγκεκριμένη φήμη μιλάει για μια ιδιωτική σύμπραξη μεταξύ εταιρειών από το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία. Το κατά πόσο ισχύουν τα παραπάνω, μένει να φανεί, όμως κινήσεις όπως της Spirit of Shankly, η οποία ζήτησε σε ανακοίνωση την «επίσπευση των διαδικασιών για την ισχυροποίηση του ελέγχου των νέων  Ιδιοκτητών και Διευθυντών από τη Premier League», ίσως και να δείχνουν ότι μια πώληση είναι όντως κοντά.

Οι ιδρυτές και ιδιοκτήτες της Power International Holding, Moutaz και Ramez Al-Khayyat.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com