Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η Liverpool σε μεταβατικό στάδιο με άγνωστο προορισμό

Η Liverpool σε μεταβατικό στάδιο με άγνωστο προορισμό

Οι τελευταίοι 12 μήνες ήταν μια περίοδος μεγάλων αλλαγών για την Liverpool. Ο Luis Diaz έφτασε από την Porto πριν από ένα χρόνο και αυτή ήταν η αρχή μιας αναμόρφωσης των επιθετικών επιλογών των Reds, το 2022, η οποία υλοποιήθηκε με ασυνήθιστη σειρά, με τον Darwin Nunez να πλαισιώνει τον Diaz, λίγο πριν την επιβεβαίωση της αποχώρησης του Mane για την Bayern Munich και την ανακοίνωση της επέκτασης του συμβολαίου του Mohamed Salah.

Αυτό το κύμα αλλαγής, το οποίο για την Liverpool αποδείχθηκε πιο δύσκολη διαδικασία από ό,τι αναμενόταν, εδραιώθηκε περαιτέρω από την φθινοπωρινή ανακοίνωση των ιδιοκτητών ότι ο σύλλογος διατίθεται προς πώληση.

Το αν αυτή η πρόθεση των ιδιοκτήτων αποτελεί καλό ή κακό νέο για τους οπαδούς θα φανεί, όταν ολοκληρωθούν όλα. Προς το παρόν επικρατεί μεγαλύτερη αναστάτωση, χωρίς να διαφαίνεται καθαρά ο τελικός προορισμός αυτής της μεταβατικής περιόδου.

Ερωτήσεις εξακολουθούν να τίθενται ακόμη και για τις πράξεις και το μέλλον του Klopp. Η πτώση της Liverpool, κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν, είναι τόσο θεαματική που υποδηλώνει ότι ο προπονητής από μόνος του δεν μπορεί να αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στον σύλλογο, συνεπώς ενδεχόμενη απομάκρυνση του θα οδηγήσει τον σύλλογο πιθανότατα σε μεγαλύτερη εσωστρέφεια.

Η Liverpool δεν είναι η μόνη μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα της Premier League, η οποία υφίσταται αλλαγές αυτή τη σεζόν, αλλά η μορφή και η δομή αυτών των αλλαγών είναι πολύ διαφορετική σε κάθε σύλλογο.

Η Chelsea έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ της, τους τελευταίους 12 μήνες, και τα αποτελέσματα του πειράματος της δεν θα γίνουν γνωστά μέχρι το τέλος αυτής της σεζόν. Η μεταγραφική της πολιτική μπορεί να φαίνεται ακραία, αλλά τουλάχιστον ο Todd Boehly είναι η προσωποποίηση αυτής της πολιτικής. Επιπρόσθετα, παρά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα, από τότε που ανέλαβε ο Graham Potter, ο σύλλογος φαίνεται να έχει μια μακροπρόθεσμη πολιτική για να τον υποστηρίξει.

Η Manchester United απέκτησε έναν ικανό προπονητή και έφερε νέες μεταγραφές για να ταιριάζουν σε ένα λειτουργικό σύστημα και όχι σε ένα σύστημα μάρκετινγκ, ενώ πρόκειται να αλλάξει ιδιοκτησία και θα το κάνει με την ομάδα να έχει βελτιωθεί περισσότερο από κάθε προηγούμενο σημείο την τελευταία δεκαετία. Ο Erik ten Hag έχει πάρει τον έλεγχο ενός συλλόγου που φαινόταν χωρίς πηδάλιο εδώ και χρόνια.
Η Manchester City έχει προσθέσει στο οπλοστάσιο της μια μηχανή των γκολ, αλλά έπρεπε να κάνει σημαντικές αλλαγές στο στυλ παιχνιδιού της για να την τροφοδοτήσει.

Η μεταβατική περίοδος της Liverpool είναι η πιο χαοτική από όλες, με την απόφαση να πωληθεί ο σύλλογος να δίνει την ευδιάκριτη εντύπωση ενός κενού εξουσίας εντός του συλλόγου, πολύ περισσότερο όταν ακολούθησε η είδηση ότι ο αθλητικός διευθυντής Julian Ward, ο οποίος βρίσκεται στο Anfield μόνο από τις αρχές Ιουλίου, θα αποχωρήσει από τη θέση του στο τέλος αυτής της σεζόν.

Στο Anfield, κανείς δεν έχει πάρει πραγματικά τον έλεγχο αυτής της κατάστασης. Ο Klopp φαίνεται να είναι πολύ αναστατωμένος, το ίδιο και οι παίκτες, όπως φανέρωσε η γλώσσα του σώματος τους, με το σφύριγμα της λήξης, το απόγευμα της Κυριακής.

Η ιδιοκτησία θα αλλάξει, αλλά κανείς δεν ξέρει ποιοι θα είναι οι νέοι ιδιοκτήτες ή πότε θα ολοκληρωθεί. Ο αθλητικός διευθυντής αποχωρεί και ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί ο διάδοχος. Υπάρχει μια αίσθηση τέλους εποχής, γύρω από τον σύλλογο, αυτή τη στιγμή, αλλά το πώς ακριβώς μπορεί να μοιάζει η νέα εποχή παραμένει μυστήριο.

Οι Reds βρίσκονται ακόμα στο Champions League, αλλά η κλήρωση για τη φάση των 16 τους έφερε αντιμέτωπους με την Real Madrid. Σε μια ενδεχόμενη πρόκριση η ατμόσφαιρα γύρω από τον σύλλογο, για το υπόλοιπο αυτής της σεζόν, ίσως να αλλάξει τα δεδομένα.

Με βάση, όμως, τα στοιχεία των τελευταίων έξι μηνών, η πρόκριση επί της Real Madrid φαντάζει πολύ αισιόδοξο σενάριο, συνεπώς το μόνο που απομένει είναι ένα «μάταιο» κυνήγι για την τέταρτη θέση, καθώς η απόσταση από τη Manchester United βρίσκεται στους δέκα βαθμούς ή, το πιο πιθανό, το κυνήγι για μια θέση στο Europa ή ίσως το Europa Conference League.

Το θέμα με την Liverpool δεν είναι το γεγονός πως βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο. Πολλοί άλλοι σύλλογοι βρίσκονται σε παρόμοια θέση αυτή τη σεζόν.

Το θέμα είναι ότι η καθαρότητα του οράματος, το οποίο οδήγησε τον σύλλογο στην κατάκτηση τόσο της Premier League όσο και του Champions League έχει θολώσει, χωρίς να υπάρχει στον ορίζοντα κάτι χειροπιαστό για να το αντικαταστήσει.

Η Liverpool σε μεταβατικό στάδιο με άγνωστο προορισμό
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com