Είσαι εδώ
Home > ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ > ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ > 16/4/1960 Χρόνια πολλά Rafa

16/4/1960 Χρόνια πολλά Rafa

16/4/1960 Χρόνια πολλά Rafa

Γεννιέται σαν σήμερα το 1960 στη Μαδρίτη ο Rafael Benitez.

Έχοντας κατακτήσει την ισπανική Primera Division το 2004 με την Valencia και ενώ απέμεναν ακόμα 3 αγωνιστικές, ο Benitez θα κατακτήσει και το κύπελλο UEFA, καθώς οι «Νυχτερίδες» κέρδισαν στον τελικό την Marseille. Όμως ο Rafa θα παραιτηθεί τον Ιούνιο του ίδιου έτους, καθώς ήρθε σε ρήξη με τον πρόεδρο της Valencia Jesus Garcia Pitarch, αναφορικά με τον σχεδιασμό και την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας.

Τότε στη Liverpool υπήρχε η κοινή παραδοχή πως η ομάδα είχε πιάσει «ταβάνι» με τον Gerard Houllier και πως χρειαζόταν ένας άλλος προπονητής στον πάγκο της ομάδας μας. Έτσι οι Reds θα του δώσουν τα ηνία της ομάδας, ελπίζοντας σε βελτίωση. Ο Benitez άλλαξε άρδην την εικόνα της Liverpool, τόσο σε οργανωτικό, όσο και σε προπονητικό/τακτικό επίπεδο, καθώς είναι λάτρης της σκληρής δουλειάς. Χαρακτηριστική είναι η φράση του πως «είναι άλλο να λες μπαίνω στο γήπεδο για να κερδίσω και άλλο μπαίνω στο γήπεδο προετοιμασμένος για να κερδίσω».

Υπό τις οδηγίες του Ισπανού τεχνικού η Liverpool κατακτά το Champions League στον ανεπανάληπτο τελικό της Κωνσταντινούπολης το 2005, καθώς και το Super Cup νικώντας την CSKA Μόσχας με 3-1. Το 2006 οι Reds κατακτούν το Κύπελλο Αγγλίας, νικώντας στην διαδικασία των πέναλτι την West Ham, ενώ αργότερα την ίδια χρονιά κατακτούν και το Community Shield, κερδίζοντας την Chelsea με 2-1.

Όμως οι τίτλοι για τον Rafa και την Liverpool σταμάτησαν εκεί, παρά το γεγονός πως η ομάδα έφτασε στον τελικό του Champions League το 2007 και έφτασε στην «πηγή» για να κατακτήσει την Premiership το 2009, τερματίζοντας δεύτερη. Με την έλευση των Hicks και Gillett στη διοίκηση των Reds, η ομάδα άλλαξε πλάνο. Μεταγραφές που δεν έγιναν ποτέ, σταδιακή αποδυνάμωση του ρόστερ, μείωση του budget και αλλαγή στον τρόπο διοίκησης της ομάδας, σε συνδυασμό με την 7η θέση της σεζόν 2009/10, έφεραν το τέλος του Rafa απ’ τον πάγκο των Reds.

Ο Benitez μπορεί να έφυγε για λίγο από το Liverpool, αφού το πέρασμά του από την Inter ήταν σύντομο (ήρθε σε ρήξη με τον πρόεδρο Moratti, προλαβαίνοντας όμως να κερδίσει 2 τρόπαια με την ιταλική ομάδα), όμως δεν πούλησε ποτέ το σπίτι που είχε αγοράσει στο Wirral  Άλλωστε είναι το μοναδικό σπίτι που έχει αγοράσει ποτέ και μένει μόνιμα πλέον σε αυτό, μαζί με τη γυναίκα του Montse. Η αγάπη του για την πόλη και τον κόσμο της Liverpool είναι αδιαμφισβήτητη, ενώ επίσης έχει βοηθήσει εμπράκτως την καμπάνια των οικογενειών των θυμάτων της τραγωδίας του Hillsborough, δίνοντας ως δωρεά το ποσό των 96.000 λιρών.

http://www.youtube.com/watch?v=7gdOF690Wwc&feature=related

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com