Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Liverpool-Chelsea: Αυτοί που το έζησαν και ως Reds αλλά και ως Blues…

Liverpool-Chelsea: Αυτοί που το έζησαν και ως Reds αλλά και ως Blues…

Γράφει ο Χρήστος Γραβιάς, φίλος της Ομάδας, του site και μέλος στο group μας στο facebook.

Ένα ντέρμπι… πιο περίεργο απ’ ότι συνήθως θα είναι αυτό του Σαββάτου (21/1, 14:30) στο Anfield για την 21η αγωνιστική της Premier League. Και αυτό διότι αφήνοντας στην άκρη τα δυο μεγάλα ονόματα, η βαθμολογία, πιο ωμά, λέει ότι ο 9ος του ταμπλό θα φιλοξενήσει τον 10ο, σε μια προσπάθεια του καθενός να βάλει τέλος στα άσχημα αποτελέσματα και να αρχίζει να «ξεκολλάει» από τη θέση του πίνακα σιγά σιγά.
Τη φανέλα τόσο των Reds όσο και των Μπλε του Λονδίνου έχουν φορέσει κατά καιρούς αρκετοί παίκτες. Άλλοι καταφέρνοντας να ξεχωρίσουν με μια εξ αυτών, άλλοι αφήνοντας θετικές εντυπώσεις γενικά και με τις δυο, και άλλοι χωρίς να μπορούν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες τους. Πάμε να τους θυμηθούμε έναν έναν:

Mohamed Salah: Ο Salah της Liverpool, σε σχέση με τον αντίστοιχο Salah της Chelsea, αποτελεί κυριολεκτικά τελείως διαφορετικό παίκτη! Φυσικά, υπό τις οδηγίες του Jose Mourinho δεν πήρε ποτέ τις ευκαιρίες που άξιζε, σημειώνοντας μόλις δυο τέρματα σε 19 ματς, εν αντιθέσει με τον Klopp, ο οποίος το καλοκαίρι του 2017 τον πίστεψε, τον έφερε στο Merseyside και πεντέμισι χρόνια μετά, είναι βασικό στέλεχος της ομάδας των επιτυχιών. Σε αυτό το διάστημα έχει «πυροβολήσει» τέσσερις φορές τους Μπλε.

Daniel Sturridge: Ένας από τους πλέον χαρισματικούς φορ της Αγγλίας τα τελευταία χρόνια, με την ατυχία των συχνών τραυματισμών όμως να μην του επιτρέπει να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο ποδοσφαιρικά. Στην Chelsea αγωνίστηκε για 3,5 χρόνια (96 αγώνες/24 γκολ), ενώ «ανηφόρισε» προς το Anfield τον Ιανουάριο του 2013 . Ως πρωταθλητής Ευρώπης αποχώρησε το καλοκαίρι του 2019, με συνολικό απολογισμό 67 γκολ σε 160 ματς. Εκεί επί της ουσίας τελείωσε σοβαρά και ως ποδοσφαιριστής, με περάσματα έκτοτε σε Trabzonspor και Perth Glory.

Fernando Torres: Η αγγλική περιπέτεια του στην Αγγλία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2007 με τη Liverpool, με τη φανέλα της οποίας… τράνταξε τα αντίπαλα δίχτυα 81 φορές σε 142 αναμετρήσεις. Τον Ιανουάριο του 2011 μετακόμισε νοτιότερα, στο Λονδίνο και το Stamford Bridge, χωρίς να φτάνει ποτέ όμως τα στάνταρ που είχε φορώντας τα «κόκκινα». Mε την Chelsea σημείωσε 45 τέρματα σε 172 παιχνίδια, καταφέρνοντας πάντως να κατακτήσει το FA Cup (2012), το Champions League και το Europa League. Παρά τους όποιους τίτλους κατέκτησε εκεί πάντως, δεν θύμισε σχεδόν σε τίποτα τον παίκτη που ήταν μονίμως… on fire την τριετία 2007-2010 στο Anfield.

Boudewijn Zenden: Προερχόμενος από την Βarcelona στην Chelsea το 2001, ο Ολλανδός μέσος δεν κατάφερε ποτέ να σταθεροποιηθεί στους «μπλε» του Claudio Ranieri, πληρώνοντας εν πολλοίς και τους αρκετούς τραυματισμούς του. Το γεγονός αυτό δεν αποτέλεσε εξαίρεση και στη Liverpool μετέπειτα, με τον Rafa Benitez ωστόσο να τον εμπιστεύεται – όσο μπορούσε – στις… καλές περιόδους του, τόσο στα άκρα της επίθεσης όσο και στον άξονα του κέντρου. Συμμετείχε στον τελικό του Champions League στην Αθήνα το 2007, ενώ κατέκτησε με τους Reds το FA Cup του 2006 και το Eυρωπαϊκό Super Cup του 2005.

Raul Meireles: Ο Πορτογάλος μέσος δεν κατάφερε να… στεριώσει σε καμία εκ των δυο αγγλικών ομάδων, μένοντας μια μόνο σεζόν τόσο στο Λονδίνο όσο και στο Merseyside. Η αναλογία του σε εμφανίσεις και γκολ ήταν περίπου ίδια και με τις δυο συλλόγους (44/6 με τους «κόκκινους», 48/6 με τους «μπλε»), αν και ως παίκτης της Chelsea πανηγύρισε τα δυο σερί ευρωπαϊκά τρόπαια της διετίας 2012-2013. «Κρέμασε» τα παπούτσια του το 2016, και αφού είχε αγωνιστεί για μια τετραετία στην Fenerbahce.

Nicolas Anelka: Πέρασε από το Liverpool για μόλις ένα εξάμηνο, ως δανεικός από την Paris Saint-Germain, χωρίς να πείθει πάντως τον Gerard Hullier τότε με τις εμφανίσεις του ώστε να αποκτηθεί σε μόνιμη βάση. Mετά από θητείες σε Manchester City, Fenerbahce και Bolton Wanderers, ο Γάλλος πρώην στράικερ αποκτήθηκε από την Chelsea τον χειμώνα του 2008, για να μείνει σε αυτήν έως το 2012 και αφού συμπλήρωσε 184 εμφανίσεις και 59 γκολ.

Joe Cole: Η αγωνιστική του εξέλιξη συνέπεσε με τον ερχομό του Mourinho στο «Stamford Bridge» το 2004. Τα 38 του τέρματα και οι 42 ασίστ σε 275 αγώνες με τους Λονδρέζους αποδεικνύουν περίτρανα το πόσο σημαντικό γρανάζι ήταν για την μηχανή της Chelsea, που σε επτά χρόνια μαζί της κατέκτησε ισάριθμους τίτλους. Απεναντίας, με τη Λίβερπουλ την τριετία 2010-2013 υπήρξε… τελείως διαφορετικός παίκτης, «σκιά» του καλού του προσώπου τα περασμένα χρόνια. Μαζί τους σημείωσε μόλις 5 γκολ σε 42 παιχνίδια, ενώ πανηγύρισε και την κατάκτηση του League Cup το 2012.

Glenn Johnson: Ο Άγγλος πρώην πλέον μπακ έγινε μέλος της Chelsea το 2003, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στην Premier League κόντρα στην μετέπειτα ομάδα του, τη Liverpool! Η γενικότερη παρουσία του πάντως δεν εντυπωσίασε, με τον ίδιο να αποχωρεί το 2007 για την Portsmouth, και δυο χρόνια μετά να καταφθάνει στο «κόκκινο» τμήμα του Μerseyside. Εκεί συμπλήρωσε 200 συμμετοχές (και πέτυχε και εννιά γκολ) σε έξι σεζόν. Mάλιστα, έναν από τα καλύτερα γκολ της καριέρας του, το πέτυχε απέναντι στους Λονδρέζους, στο «Stamford Bridge», τον Νοέμβριο του 2011!

Yossi Benayoun: Φορώντας για μια τριετία τα κόκκινα της Liverpool, o Ισραηλινός φορ «έγραψε» 29 τέρματα σε 134 αγώνες. Την σεζόν 2007/08, στο 8-0 επί της Besiktas, έγινε τότε μόλις ο 2ος «κόκκινος» που πετυχαίνει χατ-τρικ στο Champions League με τoυς Reds (πρώτος χρονικά ήταν ο Michael Owen), ενώ είναι ο μόνος που έχει πετύχει χατ-τρικ σε Champions League, Premier League και FA Cup με την ίδια ομάδα! Στον αντίποδα, την τριετία του με την Chelsea (2010-2013), με απολογισμό μόλις ένα γκολ σε 25 ματς, θα θέλει όσο τίποτα άλλο να την ξεχάσει.

Victor Moses: Η σεζόν 2013/14 βρήκε τον Moses ως δανεικό από την Chelsea στη Liverpool, όπου σημείωσε 22 εμφανίσεις και δυο γκολ. Μετά από ακόμα δυο σεζόν, όπου βρέθηκε σε Stoke City και West Ham, ο Νιγηριανός κατάφερε να εδραιωθεί στο Λονδίνο. Δεν ξεχώρισε ποτέ, αλλά κανείς δεν μπορεί να του προσάψει πως δεν ήταν τίμιος και μαχητικός. Πλέον αγωνίζεται στη Ρωσία και τη Spartak Moscow.

Fabio Borini: Σε πιθανό κουίζ θα είναι πιθανός η πιο αδιάφορη απάντηση της εν λόγω λίστας. Δεν τον… σήκωσε γενικά τον Ιταλό ο «αέρας» της Αγγλίας, καθώς ούτε με την Chelsea αλλά ούτε και με τη Liverpool κατάφερε να αφήσει το στίγμα του. Κάτι που δείχνουν άλλωστε και οι αριθμοί του και το ότι σκόραρε και στις δυο ομάδες με το… σταγονόμετρο (3 γκολ σε 38 ματς με τους «κόκκινους», κανένα σε μόλις οκτώ με τους «μπλε»).

Liverpool-Chelsea: Αυτοί που το έζησαν και ως Reds αλλά και ως Blues…
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com