Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 18/1/1992 Πρώτο κόκκινο γκολ για Michael Thomas (vid)

Σαν σήμερα: 18/1/1992 Πρώτο κόκκινο γκολ για Michael Thomas (vid)

Το πρώτο του γκολ με την famous Red shirt θα σημείωνε σαν σήμερα ο Michael Thomas, σε παιχνίδι πρωταθλήματος με αντίπαλο την Oldham Athletic στο Boundary Park.

Οι Reds σε μία πολύ κακή χρονιά για αυτούς, στα 11 εκτός έδρας παιχνίδια που είχαν δώσει ως εκείνη την μέρα, είχαν σημειώσει μόλις 9 γκολ! Αυτό ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα που καλούνταν να αντιμετωπίσει ο Graeme Souness, στην πρώτη του φουλ χρονιά, ως manager των Κόκκινων.

Κι εκείνη την μέρα, παρ’ όλο που το παιχνίδι για τους Reds ξεκίνησε στραβά, ανέτρεψαν πλήρως την μέχρι τότε κακή τους εικόνα. Μόλις στο 4′ της συνάντησης, σε σέντρα από κόρνερ του Neil Adams στην περιοχή των Κόκκινων, ο παγωμένος από τα έντονα καιρικά φαινόμενα Bruce Grobbelaar, θα χάσει την μπάλα η οποία θα καταλήξει στα δίχτυα των Reds.

Οι Κόκκινοι θα βγάλουν γρήγορα αντίδραση και στο 18′ ο Dean Saunders θα βγάλει με ασίστ στην αντίθεση τον Steve McManaman, ο οποίος διέσχισε το μισό γήπεδο και πλάσαρε εύστοχα τον Jon Hallworth, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια.

Λίγο πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο (42′), ο Ronny Rosenthal θα σώσει την ασίστ στον Dean Saunders, ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής, θα εκτελούσε με έναν κεραυνό τον Jon Hallworth, στέλνοντας τους Reds στα αποδυτήρια με το προβάδισμα στο σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Κόκκινοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο 73′ ο Ronny Rosenthal με διαγώνια μπαλιά, θα βρει τον Michael Thomas στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ο οποίος με περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, θα ελευθερωθεί από τον αντίπαλο του και με αριστερό σουτ θα στείλει στην αριστερή γωνία του Jon Hallworth, σημειώνοντας το 1-3. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Michael Thomas, με την Κόκκινη φανέλα.

Το παιχνίδι έδειχνε να γέρνει προς την πλευρά των Reds αλλά μία άστοχη έξοδος του Bruce Grobbelaar σε σέντρα του Neil Adams, έδωσε την ευκαιρία στον Paul Bernard να σημειώσει το 2-3 στο 86′, μετατρέποντας τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού σε θρίλερ. Ευτυχώς για τους Κόκκινους, δεν έγινε κάποιο άλλος λάθος από την άμυνα τους και πήραν τους βαθμούς της νίκης. Μάλιστα το γεγονός της επίτευξης 3 γκολ σε εκτός έδρας παιχνίδι, είχε να συμβεί από παιχνίδι με την Port Vale στο League Cup, τον περασμένο Νοέμβριο.

Τη νίκη αυτή η Reds την «πλήρωσαν» με την απώλεια λόγω τραυματισμού του John Barnes, στην αρχή του 2ου ημιχρόνου, γεγονός που τον κράτησε εκτός δράσης μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Το παιχνίδι στο Boundary Park εκείνο το Σάββατο μεσημέρι παρακολούθησαν 18.952 θεατές και διαιτητής ήταν ο K.A. Redfern.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε τα γκολ της συνάντησης:

Σαν σήμερα: 18/1/1992 Πρώτο κόκκινο γκολ για Michael Thomas
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com