Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Tyler Morton: «Το μικρό όνειρο γίνεται πραγματικότητα»

Tyler Morton: «Το μικρό όνειρο γίνεται πραγματικότητα»

Ο Tyler Morton τόνισε ότι η σκληρή δουλειά και η μάθηση συνεχίζεται, μετά την υπογραφή του νέου μακροχρόνιου συμβολαίου του με τη Liverpool.

Ο 20χρονος δέσμευσε το μέλλον του στο κλαμπ της παιδικής του ηλικίας την περασμένη Τετάρτη, βάζοντας υπογραφή χαρτί στη συμφωνία στο Εκπαιδευτικό Κέντρο AXA.

Ο Morton, προϊόν του Kirkby, απόλαυσε μια σημαντική χρονιά στο ανώτατο επίπεδο για τους Κόκκινους το 2021-22, κατά τη διάρκεια της οποίας έκανε εννέα εμφανίσεις – συμπεριλαμβανομένων των συμμετοχών στην Premier League και στο Champions League.

Η εξέλιξή του συνεχίζεται με έναν δανεισμό για όλη τη σεζόν στην Championship με τη Blackburn Rovers, όπου έχει συμμετάσχει σε 28 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν.

Το Liverpoolfc.com συνομίλησε με τον Μorton λίγο μετά την υπογραφή του συμβολαίου το…

Tyler, καταρχήν, συγχαρητήρια. Πώς νιώθεις που υπογράφεις αυτή τη νέα συμφωνία;

Ευχαριστώ πολύ. Το μικρό όνειρο γίνεται πραγματικότητα, οπότε δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος. Ξέρω εδώ και λίγο καιρό και είναι σε εξέλιξη, και ανυπομονούσα να το ξεπεράσω γιατί αυτό είναι το μέρος που θέλω να είμαι και αυτό είναι το κλαμπ στο οποίο θέλω να είμαι. Είμαι απολύτως ήσυχος και ανυπομονώ για το μέλλον.

Λες ότι είναι στα σκαριά για λίγο, αλλά πριν από αυτό, το περιμένατε;

Όχι τόσο σύντομα. Προφανώς έχω δουλέψει σκληρά τα τελευταία χρόνια για να αποκτήσω αυτό το συμβόλαιο, αλλά ποτέ δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα και πρέπει να περιμένεις το απροσδόκητο. Τώρα που ήρθε, έχω ένα μεγάλο βάρος από τους ώμους μου και τώρα μπορώ να απολαύσω το ποδόσφαιρό μου και να συνεχίσω να κάνω αυτό που μου αρέσει – να παίζω. Είμαι απολύτως σίγουρος, όπως είπα, και ανυπομονώ για το μέλλον.

Είναι μια ανταμοιβή όχι μόνο για αυτό που κάνατε εδώ – γιατί η πρόοδος ήταν μεγάλη τους τελευταίους 12 μήνες – αλλά και για την πρόοδο που κάνατε σε περιβάλλον πρώτης ομάδας στη Blackburn..

Είμαι εξαιρετικά περήφανος για τον εαυτό μου για τον τρόπο που χειρίστηκα τον δανεισμό μου μέχρι τώρα. Ελπίζω να το συνεχίσω και να το μεταφέρω στο επόμενο μισό της σεζόν. Νιώθω ότι προοδεύω κάθε μέρα και μαθαίνω νέα πράγματα εντός και εκτός γηπέδου. Είναι ένα υπέροχο περιβάλλον για να μαθαίνω και να μετατρέπω τον εαυτό μου σε επαγγελματία – και νομίζω ότι το κάνω πολύ καλά. Ελπίζω να με προετοιμάσει για το τι θα ακολουθήσει στο μέλλον.

Ποιες βελτιώσεις πιστεύεις ότι έχεις κάνει όσο έλειπες στη Blackburn;

Νομίζω ότι η σωματική διάπλαση είναι η κύρια για μένα. Νομίζω ότι έχω αμφισβητηθεί γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια λόγω του αναστήματος μου και άλλων παρόμοιων. Αλλά νομίζω ότι το έχω αντιμετωπίσει εξαιρετικά. Το χρειαζόμουν αυτό για να βγω έξω και να απολαύσω το ποδόσφαιρο μου – να σκληραγωγηθώ και απλά να απολαύσω τη σκληρή πλευρά του παιχνιδιού. Το έχω κάνει και το έχω αντιμετωπίσει πολύ καλά. Τώρα ωριμάζω ως ποδοσφαιριστής και θα κοιτάξω να συνεχίσω να προοδεύω.

Πας εκεί και μερικές φορές υπάρχει μια προσδοκία όταν ένας νεαρός παίκτης βγαίνει δανεικός ότι θα είναι μέσα και έξω από την ομάδα, μπορεί να πάρει έναν αριθμό ομάδας που είναι πολύ πιο κάτω στη λίστα. Παίρνεις τη φανέλα Νο.6, παίζεις κάθε εβδομάδα και είναι μια ομάδα που πετάει ψηλά. Τι είδους πιέσεις φέρνει αυτό;

Φέρνει πολύ πίεση πάνω σου, αλλά το έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν, απολαμβάνω την πίεση και νομίζω ότι το παίρνω στα μέτρα μου και ευδοκιμώ. Μου άρεσε πολύ και μου άρεσε να πιέζομαι και να παίζω στα περισσότερα παιχνίδια. Είναι υπέροχο πράγμα όταν όλα πάνε καλά και είναι δύσκολο όταν δεν πάνε. Αλλά γι’ αυτό είμαι δανεικός, γι’ αυτό μαθαίνω – να επιστρέφω εδώ και να παλεύω για ό,τι μπορώ. Νιώθω ότι είναι ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον, αλλά το χρειαζόμουν και είμαι τόσο χαρούμενος που η Liverpool μου επέτρεψε να βγω έξω και να απολαύσω πραγματικά το ποδόσφαιρο μου.

Αναπτύσσεις και μια νέα πλευρά στην προσωπικότητά σου; Ίσως να ήσουν πολύ χαρούμενος ως νέος παίκτης που έπαιξες το περίεργο παιχνίδι.Ενώ τώρα στη Blackburn είναι η φανέλα σου και κανείς δεν σου τη «βγάζει»…

Σίγουρα, είναι σαν την πείνα. Νομίζω ότι εισήγαγε μια πραγματική πείνα για να παίξω και, ειδικά το να πας στη Blackburn, απλά να έχεις αυτό το συναίσθημα να παίρνεις τρεις βαθμούς και να παλεύεις για ισοπαλίες και ούτω καθεξής. Είναι πολύ καλό και είναι αυτό που χρειαζόμουν. Απλώς με κάνει πολύ «πεινασμένο» να επιστρέφω εδώ όποτε επιστρέφω και να παλεύω πραγματικά και να δείξω τις ιδιότητες που όχι μόνο έχω, αλλά και αυτά που έμαθα μακριά από αυτόν τον σύλλογο.

Τι γίνεται με τις συζητήσεις που είχατε με τον Jürgen Klopp όταν έφυγες από την ομάδα; Τι ήθελε να πας και να εξελιχθείς στη Blackburn;

Ήταν πολύ καλός μαζί μου. Πριν πάω, αυτός, ο Pep και ο Victor μου μίλησαν αρκετά. Προφανώς είχα επιλογές πού να πάω και μου έδιναν απλώς συμβουλές και με βοηθούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια. Νομίζω ότι διαχειρίστηκαν πολύ καλά την κατάσταση και επίσης χειρίστηκα πολύ καλά την κατάσταση. Απλώς μου επιτρέπουν να βγω εκεί έξω και να «απολαύσω» τα πόδια μου και απλώς να παίξω όσα περισσότερα παιχνίδια μπορώ. Προφανώς έχω πράγματα στο παιχνίδι μου που πρέπει να βελτιώσω – και το ξέρω – και έχω πολύ δρόμο να διανύσω για να είμαι οπουδήποτε κοντά στην πρώτη ομάδα αυτού του ποδοσφαιρικού συλλόγου. Είμαι ακόμα μικρός, ακόμα παλεύω για μια θέση στην πρώτη ομάδα. Για να με εμπιστευτούν για να βγω έξω και να απολαύσω το ποδόσφαιρό μου και να μην μου δώσουν πολλές οδηγίες, απλώς για να βεβαιωθούν ότι το απολαμβάνω και βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα, είμαι πραγματικά χαρούμενος και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαίρομαι που βρίσκομαι.

Αυτή η διαδικασία καθοδήγησης συνεχίζεται, ωστόσο – λαμβάνετε μηνύματα μετά από παιχνίδια και σας λέτε πού πρέπει να βελτιώσετε ή πράγματα που έχετε κάνει καλά στα…

Οπωσδήποτε. Έχουμε μια ομαδική συνομιλία για τα δανεικά παλικάρια και μας ενημερώνουν και μας στέλνουν μήνυμα καλή τύχη και αν τα πάτε καλά λαμβάνετε επαίνους. Είναι πολύ ωραίο που κρατούν επαφή μαζί μας. Νομίζω ότι είναι αυτό που χρειάζεστε επίσης. Πρέπει επίσης να αισθάνεστε ότι, παρόλο που λείπετε από τον σύλλογο, αυτό είναι το σπίτι – γιατί είναι το σπίτι για εμάς και ειδικά για μένα. Πραγματικά το νιώθω, παρόλο που δεν είμαι σε αυτό το κλαμπ. Αυτό είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα και σου δίνει μεγάλη σιγουριά. Είμαι πραγματικά χαρούμενος με αυτό.

Έχεις κάνει κλικ με πολλούς από τους παίκτες της πρώτης ομάδας – ο Τhiago είναι ένας για τον οποίο έχεις μιλήσει στο παρελθόν όσον αφορά το πόσο προσεκτικά παρακολουθείς τον αγώνα του. Αυτό πάει με δύο τρόπους, έτσι δεν είναι; Παρακολουθείς τον τρόπο που παίζει η Liverpool αυτή τη στιγμή, επιλέγοντας τα πράγματα από απόσταση…

Είμαι οπαδός της Liverpool και είμαι από την περιοχή, οπότε θα μείνει πάντα μαζί μου. Ακόμα πηγαίνω στους αγώνες, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Είναι υπέροχο κατά κάποιο τρόπο γιατί μπορώ να επικεντρωθώ στο ποδόσφαιρο μου και στη Blackburn, αλλά και στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου είναι η Liverpool επειδή υποστηρίζω και την ομάδα που αγαπώ. Ειδικά να πάρεις αυτό το συμβόλαιο και να επιστρέψεις στο κτίριο, είναι πολύ ωραίο και ήταν ωραίο συναίσθημα. Ανυπομονώ να ξεκινήσω.

Τελικά, αυτό που έμεινε έξω κατά τη διάρκεια αυτής της συνέντευξης είναι ότι η μακροπρόθεσμη φιλοδοξία σου είναι να είσαι εδώ, να είσαι σε αυτήν την πρώτη ομάδα και να είσαι βασικός στην πρώτη ομάδα εδώ στο Liverpool – αυτό το καλύπτει, ελπίζω, με το συμβόλαιο που έχετε υπογράψει..

Οπωσδήποτε. Νομίζω ότι είναι άλλο ένα σκαλοπάτι στο ταξίδι που προσπαθώ να δημιουργήσω. Είναι υπέροχο, αλλά ταυτόχρονα, πρέπει να επικεντρωθώ στο ποδόσφαιρό μου και πρέπει να αγκιστρώσω και να αναδειχθώ εκεί που βρίσκομαι τώρα – και αυτό είναι η Blackburn. Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον, ό,τι κι αν έρθει, έχω πολύ δρόμο μπροστά μου –το ξέρω– και έχω πολλά πράγματα να βελτιώσω για να το πλησιάσω. Λοιπόν, το καταλαβαίνω και το καταλαβαίνω απόλυτα.

Tyler Morton: «Το μικρό όνειρο γίνεται πραγματικότητα»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com