Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πιέζει ο Klopp την διοίκηση για την ανανέωση συμβολαίου του Firmino

Πιέζει ο Klopp την διοίκηση για την ανανέωση συμβολαίου του Firmino

Ο Jurgen Klopp πιέζει την διοίκηση για την ανανέωση του Bobby Firmino, για λόγους που τα στατιστικά του Βραζιλιάνου δικαιώνουν απόλυτα τον Γερμανό manager.

Οι συνεχώς αυξανόμενες ποσότητες δεδομένων που είναι πλέον διαθέσιμες, σημαίνουν ότι δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να γίνει κάποιος ερασιτέχνης αναλυτής ποδοσφαίρου. Πριν από μια δεκαετία περίπου, το να κοιτάμε τις ευκαιρίες που δημιουργούνται αντί για τις ασίστ για να αξιολογήσουμε τη δημιουργικότητα, μπορεί να χαρακτήριζε κάποιον ως βαθιά σκεπτόμενο, ενώ τώρα έχουμε αναμενόμενες ασίστ και διάφορες άλλες βαθιές μετρήσεις για να εξετάσουμε.

Αν υπάρχει ένα μειονέκτημα, αυτό είναι ότι οι διάφοροι πάροχοι δεδομένων μετρούν τα πράγματα με διαφορετικούς τρόπους, οπότε μπορεί να έχετε αντίθετες απόψεις της ίδιας εικόνας. Το FBref άλλαξε από τη χρήση της Statsbomb στην Opta προς το τέλος του περασμένου έτους και η αλλαγή αυτή έχει αναπόφευκτα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι παίκτες και οι ομάδες αξιολογούνται από τους στατιστικολόγους.

Υπάρχει μια βασική πτυχή του παιχνιδιού του Roberto Firmino για την οποία αυτό φαίνεται να ισχύει. Το ποσοστό των γκολ ανά 90 στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου είναι υψηλότερο φέτος (0,68) από ποτέ άλλοτε. Ωστόσο, όσο κι αν είναι σέντερ φορ, ο Βραζιλιάνος ήταν πάντα πιο γνωστός για την αμυντική του δεινότητα υπό τον Jurgen Klopp.

Πολλοί από τους αριθμούς που σχετίζονται με τη δουλειά του εκτός μπάλας έχουν μειωθεί, ή τουλάχιστον έχουν μειωθεί σύμφωνα με τα στοιχεία της Opta. Για την περίοδο που καλύπτει το FBref (από το 2017/18 και μετά), ο Firmino δεν έχει επιχειρήσει ποτέ να μαρκάρει τόσο λίγους αντίπαλους ντριμπλέρ ανά 90 λεπτά όσο φέτος, ούτε ήταν ποτέ τόσο σπάνια επιτυχημένος όταν προσπαθούσε.

Το ποσοστό των μαρκαρισμάτων του στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου είναι σχεδόν 60 τοις εκατό χαμηλότερο την περίοδο 2022/23 από ό,τι ήταν στις πέντε προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους, ενώ το ποσοστό του για την ανάκτηση της κατοχής της μπάλας σε αυτή τη ζώνη του γηπέδου έχει επίσης μειωθεί. Την περασμένη σεζόν, ο Firmino ήταν από κοινού κορυφαίος στην Premier League, με 1,8 ανά 90 (σύμφωνα με το Fotmob), όμως τώρα είναι μόνο στην τέταρτη θέση με τη Liverpool, έχοντας κατά μέσο όρο μία ανάκτηση στο τελικό τρίτο κάθε δεύτερο αγώνα.

Κάποια από αυτά μπορούν να εξηγηθούν από το γεγονός ότι ο Klopp τον παίζει λίγο πιο βαθιά- μάλιστα, στο Old Trafford τον Αύγουστο η μέση θέση του ήταν πιο πίσω από αυτή του James Milner, αναμφίβολα μια περίεργη τροπή των γεγονότων. Εκεί που το 46% των επαφών του τις τελευταίες πέντε σεζόν στο πρωτάθλημα ήταν στο μεσαίο τρίτο, το 51% ήταν φέτος. Είναι αναπόφευκτο ότι κάποια από τα νούμερα του στο επιθετικό τρίτο της άμυνάς του έχουν μειωθεί.

Και όπου κι αν βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, υπάρχουν στοιχεία από το Statsbomb ότι ο Firmino παραμένει βασικό γρανάζι στην πιεστική μηχανή του Klopp. Σύμφωνα με τη μέτρησή τους, μόνο επτά παίκτες στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης έχουν κάνει περισσότερες αντεπιθέσεις ανά 90 λεπτά τη φετινή σεζόν.

Αυτές ορίζονται ως πίεση που ασκείται εντός πέντε δευτερολέπτων από την ανατροπή (άρα αφού η Liverpool έχει χάσει την κατοχή στην περίπτωση του Firmino). Δεν υπάρχουν άλλοι παίκτες των Reds που να επισημαίνονται στο γράφημα, αν και είναι ενδιαφέρον ότι ο Matheus Nunes δεν απέχει πολύ από το νούμερο εννέα της Liverpool στο γράφημα, υπό το πρίσμα της πρόσφατης μεταγραφικής φημολογίας που συνδέει τον παίκτη της Wolves με μετακίνηση στο Anfield.

Ο Roberto Firmino παραμένει λοιπόν ένα από τα βασικά γρανάζια της Liverpool, καθώς ο Jurgen Klopp έχει δίκιο να πιέζει για συμβόλαιο.

Πιέζει ο Klopp την διοίκηση για την ανανέωση συμβολαίου του Firmino
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com