Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Τι θέλει η FSG από την πώληση της LFC με τους επενδυτές σε αναμονή

Τι θέλει η FSG από την πώληση της LFC με τους επενδυτές σε αναμονή

Αφού κατακάθισε η σκόνη από την αποκάλυψη ότι η FSG ήταν ανοιχτή στην πώληση της Liverpool FC για την κατάλληλη τιμή, η συζήτηση έχει στραφεί σε μια μερική πώληση που είναι η προτιμώμενη επιλογή. Η Liverpool παραμένει στην αγορά και τα επενδυτικά κεφάλαια με επίκεντρο τον αθλητισμό θα είναι πρόθυμα να ξοδέψουν πολλά χρήματα το 2023

Η αποτίμηση για τους «κόκκινους» ανέρχεται σε περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια (3,3 δισεκατομμύρια λίρες), αν και θα χρειαζόταν μια προσφορά που θα ξεπερνούσε αυτό το ποσό για να είναι διατεθειμένη να μιλήσει η FSG. Η στάση των καλά πληροφορημένων στις ΗΠΑ, μιλώντας στην ECHO, παραμένει ότι μια μερική πώληση του συλλόγου για να απελευθερωθούν κάποια κεφάλαια θα ήταν η προτίμηση, σίγουρα για τον επικεφαλής της FSG, John W. Henry, και για ορισμένους από τους βασικούς μετόχους με επενδύσεις που δεν έχουν ακόμη τον χρόνο να ωριμάσουν.

Έφτασε η συζήτηση για τη Μέση Ανατολή και το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ινδού δισεκατομμυριούχου Mukesh Ambani, το οποίο διαψεύστηκε από τα γραφεία του. Όμως γίνεται κατανοητό ότι ελάχιστα έχουν αλλάξει στην κατάσταση από εκεί που βρισκόταν στις αρχές Νοεμβρίου και με τις αποτιμήσεις των ομάδων να συνεχίζουν να αυξάνονται, αν και με βραδύτερο ρυθμό από αυτόν που είχε παρατηρηθεί τα τελευταία πέντε χρόνια, δεν υπάρχει λόγος βιασύνης για την FSG.

Οι στρατηγικοί εταίροι είναι κάτι που θα προτιμούσε η FSG: εταιρείες, ταμεία ή ιδιώτες που μπορούν να παρέχουν τόσο κεφάλαιο όσο και τεχνογνωσία στην επιχείρηση και τον σύλλογο, και οι οποίοι θα μπορούσαν να αυξήσουν την αρχική τους επένδυση με την πάροδο του χρόνου σε πλήρη ιδιοκτησία της Liverpool. Οι αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες Goldman Sachs και Morgan Stanley έχουν ασχοληθεί με αυτό το έργο για περισσότερο από ένα χρόνο, ενώ ο πρόεδρος της FSG Mike Gordon – ο στενότερος σύμμαχος του προπονητή Jurgen Klopp εντός της ιδιοκτησίας των Reds.

Το ερώτημα από ορισμένους ήταν γιατί οι επενδυτές θα ήθελαν να δώσουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε εταιρείες όπως η FSG για να μην έχουν τον έλεγχο της Liverpool; Και να μην έχουν λόγο για το πώς θα αξιοποιηθεί αυτό το κεφάλαιο. Θα ήταν πραγματικά τόσο ελκυστικό να ξοδέψουν ένα κομμάτι της επένδυσης σε μια ανανέωση της μεσαίας γραμμής για ένα κομμάτι μιας επιχείρησης για την οποία δεν θα έχουν τη δύναμη να λαμβάνουν αποφάσεις;

Πρώτον, η άποψη ότι το αν οι Κόκκινοι θα μπουν ή όχι στην τετράδα φέτος και θα εξασφαλίσουν το Champions League για το 2023/24 είναι κάτι που θα αφορά την FSG σχετικά με την αξία του συλλόγου για τους επενδυτές, είναι κάπως λανθασμένη. Αν και η πρόσβαση στο πιθανό ταμείο των 100 εκατομμυρίων λιρών που φέρνει το Champions League θα ήταν μια ευπρόσδεκτη ευλογία για κάθε επενδυτή, καθώς παρέχει όχι μόνο περισσότερες δυνατότητες χρηματικών επάθλων αλλά και πρόσβαση σε μια ευρύτερη αγορά για εμπορικούς συνεργάτες, η αποτυχία αυτή πιθανότατα δεν θα έχει επιζήμια επίδραση στην αποτίμηση της Liverpool.

Η αποτίμηση της Manchester United σύμφωνα με το Forbes ανέρχεται στα 4,6 δισ. δολάρια (3,8 δισ. λίρες) παρά το γεγονός ότι φέτος βρίσκεται στο Europa League, με την οικογένεια Glazer να φέρεται να θέλει πάνω από 2 δισ. λίρες παραπάνω για να αποχωριστεί τον σύλλογο που της ανήκει από το 2005.

Η Liverpool, όπως και η United, έχουν κάτι που έχουν πολύ λίγες αθλητικές ομάδες σε όλο τον κόσμο και αυτό είναι μια παθιασμένη βάση οπαδών που έχει σημεία επαφής σχεδόν σε κάθε περιοχή του πλανήτη. Οι «κόκκινοι διάβολοι» εκτιμούν ότι έχουν περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο οπαδούς παγκοσμίως και ενώ ο αριθμός αυτός μπορεί να έχει βελτιωθεί κάπως, τόσο αυτοί όσο και οι αντίπαλοί τους από την άλλη άκρη του East Lancs Road έχουν μια βάση οπαδών σε όλο τον κόσμο που εκτείνεται σε πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια. Αυτό είναι κάτι που προστατεύει την αξία της επιχείρησης και η δυνατότητα μεγαλύτερης αξιοποίησης των αναδυόμενων ποδοσφαιρικών αγορών, όπως η Ινδία, η περιοχή MENA (Μέση Ανατολή) και η Βόρεια Αμερική, είναι αυτή που προσφέρει περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης.

Τι θέλει η FSG από την πώληση της LFC με τους επενδυτές σε αναμονή
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com