Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δεν κρύβεται η πραγματικότητα με την μετεγγραφή του Cody Gakpo…

Δεν κρύβεται η πραγματικότητα με την μετεγγραφή του Cody Gakpo…

Ο Jurgen Klopp, περιέγραψε λεπτομερώς ένα τηλεφώνημα που είχε με τον Cody Gakpo, πριν από τη μεταγραφή του πρώην αστέρα της PSV στην Liverpool. Αλλά η FSG δεν μπορεί να βασιστεί σε παρόμοια αποτελέσματα το καλοκαίρι.

Χωρίς τουλάχιστον μία ακόμη μεταγραφή τον Ιανουάριο, η Liverpool και ο Jurgen Klopp γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να περιμένουν πολλές αλλαγές κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών.
Από τότε που επέστρεψαν στο εγχώριο ποδόσφαιρο μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, οι Reds συνεχίζουν να είναι ασταθείς. Ακόμα και με πλήρη, πρώτη ενδεκάδα στο γήπεδο, δεν έχουν καταφέρει να αποδώσουν κάτι που να θυμίζει τον πραγματικό τους εαυτό και τα αποτελέσματα που έχουν πάρει είναι τουλάχιστον εφιαλτικά.

Ακόμη και μια ακόμη προσθήκη όπως και ο Cody Gakpo, είναι απίθανο να το αλλάξει αυτό εντελώς, αν όντως μπορεί να συμβεί. Ένας άλλος μέσος θα ήταν ευπρόσδεκτος στη μεταγραφική περίοδο φυσικά, αλλά με τα τρέχοντα προβλήματα μοιάζουν πιο σημαντικά από το να μπορεί ένας παίκτης να τα διορθώσει.

«Υπήρχαν πιο εύκολες στιγμές για να έρθει στη Liverpool», δήλωσε ο Klopp στους δημοσιογράφους την Παρασκευή πριν από την ισοπαλία 2-2 με τη Wolves, μιλώντας για την απόκτηση του Gakpo από την PSV.

«Πέρυσι φτάσαμε στον τελικό του Champions League, αλλά φαινόταν ότι αυτό θα συνέβαινε. Φέτος δεν μπορούμε να το εγγυηθούμε αυτό. Αλλά ο Cody δεν το συζήτησε ποτέ! Κατά καιρούς, οι παίκτες ρωτούν. ‘Πιστεύετε ότι θα προκριθείτε στο Champions League; Τέτοια πράγματα. Μπορεί να διαβάσει ο ίδιος τον πίνακα με την βαθμολογία, οπότε ήξερε ότι θα ήταν μια δύσκολη απόφαση.»

«Αυτό που πραγματικά μου αρέσει σε αυτό είναι ότι, είναι προφανώς ένας τύπος που δεν θέλει να πηδήξει σε ένα τρένο που τρέχει, θέλει να σπρώξει το τρένο. Μου αρέσει πολύ αυτό. Καλό γι’ αυτόν επίσης, γιατί πάντα βοηθάει στη ζωή αν είσαι λίγο έτσι…».

Ο Klopp μίλησε τηλεφωνικά με τον Gakpo πριν από την μετακίνησή του – δεν κατέστη δυνατή η κατ’ ιδίαν συνάντηση – και εντυπωσιάστηκε με όσα άκουσε. Το να βοηθήσει να σπρώξει το τρένο είναι μια φράση που έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές στο παρελθόν, καθώς η Liverpool στόχευε να γίνει μια τακτική ομάδα στο Champions League, αλλά δεν μπορεί να υπογράψει μόνο παίκτες που είναι έτοιμοι να χάσουν την καλύτερη διοργάνωση.

Το να είναι κάποιος άνετος με μια μετακίνηση στο Anfield με τη θέση του στην πρώτη τετράδα να κινδυνεύει, δεν είναι απαραίτητα ο κανόνας για το επίπεδο του παίκτη που ελπίζει να προσελκύσει η Liverpool και αυτό σημαίνει ότι η FSG δεν θα πρέπει να έχει άλλη επιλογή από το να κάνει περισσότερες κινήσεις στην αγορά του Ιανουαρίου, για να προσπαθήσει να αποφύγει το ενδεχόμενο να χάσουν οι Reds το Champions League αυτή τη σεζόν.

Εκτός από τις οικονομικές επιπτώσεις που θα είχε η μη είσοδος στην πρώτη τετράδα, οι κύριοι αντίπαλοι της Liverpool όταν υπέγραψε τον Gakpo ήταν η Manchester Utd. Οι παίκτες του Erik Ten Hag βρίσκονται σε παρόμοια θέση αυτή τη στιγμή: ελπίζουν να βρεθούν στις θέσεις του Champions League στο τέλος της σεζόν, αλλά δεν έχουν τίποτα σίγουρο σε αυτό το στάδιο.

Η επιδίωξη της Liverpool να αποκτήσει τον Jude Bellingham για παράδειγμα, θα βοηθηθεί οικονομικά σε μεγάλο βαθμό από το γεγονός ότι βρίσκεται εντός της πρώτης τετράδας μετά από 38 αγώνες στην Premier League, αλλά και το γήπεδό της για τον παίκτη θα είναι πολύ πιο εύκολο σε αυτή την περίπτωση.

Εξάλλου, η Real Madrid και η Manchester City, θα είναι σίγουρα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση την επόμενη σεζόν και οι δύο αυτές ομάδες μπορούν να εγγυηθούν ότι θα παραμείνουν στο άμεσο μέλλον.

Όταν η μεταγραφική σου πολιτική είναι είτε να υπογράψεις μόνο τους καλύτερους, είτε να μην υπογράψεις κανέναν, το να είσαι στο Champions League είναι σημαντικό. Ο Gakpo μπορεί να ήταν πρόθυμος να έρθει στη Liverpool ακόμα και χωρίς να είναι σίγουρο, αλλά το καλοκαίρι μπορεί να μην ισχύει το ίδιο για κάποιους άλλους παίκτες που έχουν μπει στο στόχαστρο.

Δεν κρύβεται η πραγματικότητα με την μετεγγραφή του Cody Gakpo…
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com