Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Hamann: «Δεν είναι ο Thiago ο ηγέτης που χρειάζεται η Liverpool»

Hamann: «Δεν είναι ο Thiago ο ηγέτης που χρειάζεται η Liverpool»

Ο Dietmar Hamann πιστεύει πως η Liverpool δεν είναι αρκετά καλή και ας έχει έναν παίκτη όπως ο Thiago Alcantara στην ομάδα της αυτή τη στιγμή.

Ο πρώην μεσος των Κόκκινων, Dietmar Hamann, μιλώντας στο TalkSPORT στον απόηχο της ήττας της Liverpool από την Brentford, εκτίμησε τι ακριβώς πάει στραβά για τον Jurgen Klopp.

«Νομίζω ότι η διαχείριση του παιχνιδιού ήταν πάντα ένα από τα δυνατά τους σημεία, πάντα ήξεραν τι να κάνουν την κατάλληλη στιγμή», ξεκίνησε ο Hamann. «Αλλά προφανώς, εξαρτάσαι από το αν οι παίκτες είναι σε φόρμα και ο κύριος ένοχος θα έλεγα ότι είναι μάλλον ο Fabinho, επειδή δεν είναι αυτή η αμυντική «ασπίδα» που ήταν τα τελευταία χρόνια.»
«Όταν η τετράδα των αμυντικών δεν έχει καμία προστασία, από τον κέντρο σου, τότε προφανώς δέχεσαι ευκαιρίες. Έχουν δύο πολύ επιθετικούς αμυντικούς, το ξέρουμε αυτό, οπότε είναι ακόμα πιο σημαντικό να είναι σταθερό το κέντρο.»

«Ο Fabinho δεν είναι ο ίδιος τους τελευταίους έξι ή επτά μήνες και με τον Thiago να είναι ένας παίκτης που του αρέσει να παίζει με την μπάλα, δεν νομίζω ότι η Liverpool είναι αρκετά καλή αυτή τη στιγμή στο κυρίαρχο παιχνίδι, ώστε να έχει τον Ισπανό στην ομάδα της.»

«Ο Harvey Elliott είναι ένας πολλά υποσχόμενος παίκτης, αλλά προφανώς όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, είναι δύσκολο για ένα νεαρό παιδί να πάρει την ομάδα στης πλάτες του και να κάνει τη διαφορά».

Αυτό είναι ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο που έθεσε ο Hamann. Για κάποιους οπαδούς, θα περιμένουν από τον Thiago να είναι ένας παίκτης που θα ξεχωρίζει απλά και μόνο επειδή είναι ένας παγκόσμιας κλάσης χειριστής. Αλλά όταν η ομάδα δεν παίζει καλά, μερικές φορές μπορεί να είναι ακόμη πιο δύσκολο για τέτοιου είδους παίκτες να παίξουν το δικό τους παιχνίδι.
Αυτό ήταν εμφανές κατά καιρούς σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του Thiago στη Liverpool. Από τη μετακίνησή του το 2020, ο Ισπανός έπρεπε να προσαρμόσει το παιχνίδι του στις ανάγκες της μεσαίας γραμμής του Klopp. Σε γενικές γραμμές, το έχει κάνει πολύ καλά, προσθέτοντας μια επίμονη πλευρά που ίσως δεν ήταν τόσο εμφανής πριν.

Όμως, εξακολουθεί να υπάρχει ένα ερωτηματικό σχετικά με το αν τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν απόλυτα με τους γύρω του. Όταν όλοι παίζουν καλά, προφανώς εντάσσεται άψογα. Αν όμως οι άλλοι, όπως ο Fabinho, είναι εκτός φόρμας, ο Thiago μερικές φορές μοιάζει ανίκανος να πάρει την ομάδα από το χέρι και να αλλάξει την ροή του παιχνίδι του μόνος του.

Υπήρξαν επίσης κάποιες απρόσεκτες στιγμές στην κατοχή της μπάλας πρόσφατα. Κάθε παίκτης μπορεί να χάσει την μπάλα φυσικά, αλλά με τη Liverpool να παίζει τόσο ανοιχτά όσο παίζει, οι λανθασμένες πάσες μπορούν να σε τιμωρήσουν πιο εύκολα. Ο Thiago συνήθως την προσέχει, αλλά μια χαμένη πάσα και οι αντίπαλοι είναι μέσα στην περιοχή σου.
Έτσι, παρόλο που ορισμένοι υποστηρικτές μπορεί να σνομπάρουν την σκέψη του Hamann, ίσως υπάρχει κάτι σε αυτήν. Όσο καλός κι αν είναι αναμφίβολα ο Thiago, μερικές φορές αναρωτιέσαι αν στη Liverpool λείπει η σταθερότητα που έδινε κάποτε ο Gini Wijnaldum. Όχι ότι θα ανταλλάσσαμε τον μαέστρο μας, όμως με τον Ολλανδό.

Hamann: «Δεν είναι ο Thiago ο ηγέτης που χρειάζεται η Liverpool»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com