Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Οι καλύτερες μεταγραφές της Liverpool στην περίοδο του Ιανουαρίου (vids)

Οι καλύτερες μεταγραφές της Liverpool στην περίοδο του Ιανουαρίου (vids)

Παρόλο που η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου εμπεριέχει πάντοτε μια μεγάλη δόση ρίσκου για την Liverpool (περίπτωση Andy Carroll), εντούτοις σε πολλές περιπτώσεις αποδείχθηκε επιτυχημένη η απόφαση για ανάληψη του.

Με αφορμή την απόκτηση του Cody Gakpo παραθέτουμε τις πιθανές πέντε καλύτερες μεταγραφές της Liverpool τον Ιανουάριο.

5. Javier Mascherano
Τα 17,6 εκατομμύρια λίρες, ποσό το οποίο ξόδεψε η Liverpool για να αποκτήσει μόνιμα τον Mascherano μετά από δανεισμό για μια σεζόν, ήταν πολλά χρήματα το 2008, αλλά ο Αργεντινός αποδείχθηκε ότι άξιζε κάθε δεκάρα.
Η απόκτησή του, εν πολλοίς ήταν και ο λόγος, για τον οποίο η Liverpool κατάφερε τελικά να διεκδικήσει ξανά τον τίτλο του πρωταθλήματος την σεζόν 2008-2009, καθώς αποτέλεσαν ένα εξαιρετικό δίδυμο, στον χώρο του κέντρου, με τον Xabi Alonso.
Τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν όταν ο Ισπανός έφυγε και δεν αντικαταστάθηκε επαρκώς, αλλά ο Mascherano παρέμεινε σημαντικός παίκτης για τον σύλλογο, καθιερώνοντας τον εαυτό του ως έναν από τους καλύτερους στον κόσμο πριν φύγει για τη Βαρκελώνη μετά από 139 αγώνες.

4. Daniel Agger
Η Liverpool απέκτησε τον 22χρονο Δανό αμυντικό από την Brondby, τον Ιανουάριο του 2006. Μια μεταγραφή, η οποία δεν ενθουσίασε τους οπαδούς, αλλά αποδείχθηκε εξαιρετική κίνηση.
Ο Agger πέρασε οκτώ χρόνια στον σύλλογο και θεωρείτο ένας από τους καλύτερους αμυντικούς της Premier League. Ωστόσο, ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ από τραυματισμούς και δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του όσο θα ήθελε.
Στο διάστημα της παρουσίας του στους Reds (2006–2014), έπαιξε σε πάνω από 200 αγώνες πριν επιστρέψει στην Brondby, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην πορεία τους προς τον τελικό του Champions League το 2007 και στην διεκδίκηση του τίτλου της Premier League την σεζόν 2008-2009.

3. Philippe Coutinho
Ο Coutinho αποκτήθηκε από την Inter για μόλις 8,5 εκατομμύρια λίρες, το 2013, και έφυγε για την Barcelona, πέντε χρόνια αργότερα, για ένα ποσό, το οποίο τελικά ανήλθε στα 142 εκατομμύρια λίρες, επιφέροντας στην Liverpool ένα τεράστιο κέρδος ύψους 133,5 εκατομμυρίων λιρών.
Η παρουσία του Βραζιλιάνου μέσου στους Reds ήταν εξαιρετική, καθώς σε 201 αγώνες με την κόκκινη φανέλα σημείωσε 54 γκολ, με πολλά από αυτά να είναι εκπληκτικά, και μοίρασε 43 ασίστ.

2. Luis Suarez
Η Liverpool έχασε έναν κορυφαίο επιθετικό τον Ιανουάριο του 2011, όταν ο Fernando Torres έφυγε για την Chelsea, αλλά απέκτησε, μέσα στην ίδια εβδομάδα, έναν άλλο, ο οποίος αποδείχθηκε ακόμα καλύτερος.
Ο Suarez σημείωσε 82 γκολ σε 133 αγώνες, με την σεζόν του 2013-2014 να είναι μία από τις καλύτερες που έχει δει ποτέ το αγγλικό ποδόσφαιρο, καθώς ο Ουρουγουανός σκόραρε 31 φορές και έτσι σχεδόν οδήγησε τον σύλλογο στον πρώτο του τίτλο στην Premier League.
Ο χρόνος του στην Αγγλία και η κληρονομιά που άφησε πίσω του αμαυρώθηκαν κάπως από διάφορα περιστατικά, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που αγωνίστηκαν ποτέ για τον σύλλογο.
Δεδομένου του τι πέτυχε ο Suarez σε κάποιες πραγματικά υποστελεχωμένες ομάδες της Liverpool, είναι πραγματικά τρομακτικό να φανταστεί κανείς πόσο καλός θα ήταν αν έπαιζε δίπλα σε καλύτερους συμπαίκτες.

1. Virgil van Dijk
Πρέπει να είσαι μεγάλη προσωπικότητα για να βρίσκεσαι μπροστά από τον Luis Suarez, σε αυτή τη λίστα, και ο Virgil van Dijk είναι ακριβώς αυτό.
Από τότε που ήρθε από την Southampton για 75 εκατομμύρια λίρες, στις αρχές του 2018, ο Ολλανδός έγινε ένας από τους καλύτερους σέντερ μπακ που έχει δει ποτέ η Premier League και έπαιξε τεράστιο ρόλο στην ανάκαμψη της πορείας του συλλόγου.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μετά την απόκτηση του Ολλανδού αμυντικού οι Reds έχουν κατακτήσει το Champions League και την Premier League, με τον Van Dijk να είναι αναμφισβήτητα ο σημαντικότερος παίκτης τους και στις δύο διοργανώσεις.
Είναι ήδη ένας πραγματικός θρύλος της Liverpool.

Οι καλύτερες μεταγραφές της Liverpool στην περίοδο του Ιανουαρίου
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com