Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Το Top 10 παικτών της Liverpool σε συμμετοχές (vid)

Το Top 10 παικτών της Liverpool σε συμμετοχές (vid)

Σας παραθέτουμε το Top 10 παίκτες της Liverpool FC που έχουν τις περισσότερες συμμετοχές με την famous Red shirt όλων των εποχών!
Θα τους δούμε από τον δέκατο προς τον πρώτο και θα σας παραθέσουμε στοιχεία και video από την καριέρα τους, με την φανέλα της Liverpool.

10. Alan Hansen
Ο Hansen εντάχθηκε στη Liverpool το 1977 και έγινε σημαντικό μέλος της ομάδας που κυριάρχησε στην Ευρώπη στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Ο Hansen κατέκτησε πάνω από 20 τίτλους με τη Liverpool.
Ο διεθνής Σκωτσέζος κεντρικός αμυντικός ολοκλήρωσε την επαγγελματική του καριέρα στη Liverpool το 1991. Είχε 620 συμμετοχές με την ομάδα, σημειώνοντας 14 γκολ.

9. Bruce Grobbelaar
Ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες που έχουν παίξει για τη Liverpool, ήταν ένα αναζωογονητικό θέαμα λόγω της αυτοπεποίθησης και της προθυμίας του να πάει το παιχνίδι στο επόμενο επίπεδο.
Ο Grobbelaar ήρθε στη Liverpool ως αναπληρωματικός τερματοφύλακας. Έκανε 628 συμμετοχές με τους Reds μέχρι το 1994.

8. Tommy Smith
Μεγάλωσε στην ακαδημία της Liverpool και εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα σε ηλικία 17 ετών. Ο Smith απέκτησε φήμη για το σωματικά κυρίαρχο αμυντικό του στυλ, το οποίο του χάρισε το παρατσούκλι «The Anfield Iron».
Έγινε αρχηγός της ομάδας και οδήγησε τη Liverpool στον πρώτο ευρωπαϊκό της θρίαμβο, το Κύπελλο UEFA το 1972-73. Συνολικά, ο Smith κατέκτησε 15 τρόπαια με τη Liverpool .
Ο Tommy Smith έφυγε από το Liverpool το 1978 για να ενταχθεί στη Swansea City όπου πέρασε το υπόλοιπο της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

7. Phil Neal
Ο Phil Neal εντάχθηκε στη Liverpool από την Northampton Town το 1974. Έγινε αναπόσπαστο κομμάτι μιας από τις πιο επιτυχημένες περιόδους στην ιστορία της Liverpool.
Ο Neal κατέκτησε συνολικά 23 τρόπαια με τη Liverpool. Μεταξύ άλλων, αυτά περιλάμβαναν 8 πρωταθλήματα και 4 ευρωπαϊκά κύπελλα. Ο Phil πέτυχε από ένα γκολ στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου το 1977 και το 1984.
Αποχώρησε από τη Liverpool το 1985 με 59 γκολ σε 650 συμμετοχές για τον σύλλογο. Πήγε στην Bolton Wanderers, όπου πέρασε το υπόλοιπο της καριέρας του.

6. Ian Rush
Θρύλος στην ιστορία της Liverpool, ο Ian Rush ήρθε στη Liverpool από την Chester City το 1980 και βοήθησε τη Liverpool να κατακτήσει 13 τρόπαια από το 1980-1986. Μεταξύ αυτών ήταν τέσσερα πρωταθλήματα και δύο ευρωπαϊκά κύπελλα.
Έγινε μέλος της Juventus, αλλά μετά από μια κακή σεζόν στην Ιταλία, ο Rush επέστρεψε στη Liverpool το 1988 και έπαιξε μέχρι το 1996 πριν μετακομίσει στη Leeds United.
Ο διεθνής Ουαλός επιθετικός πραγματοποίησε συνολικά 660 εμφανίσεις με τη Liverpool, πετυχαίνοντας 346 γκολ, ένα ρεκόρ που δεν έχει καταρριφθεί ακόμη. Είναι ο μεγαλύτερος επιθετικός της Liverpool όλων των εποχών.

4. Ray Clemence and Emlyn Hughes
Έχουμε δύο θρύλους της Liverpool που ισοβαθμούν στην 4η θέση με 665 συμμετοχές για τη Liverpool. Ο Ray Clemence και ο Emlyn Hughes έπαιξαν κατά καιρούς μαζί σε εκείνη την εντυπωσιακή αμυντική γραμμή μιας ομάδας πρωταθλητών της Liverpool κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970.
Και οι δύο εντάχθηκαν στη Liverpool το 1967 από τη Scunthorpe United και τη Blackpool αντίστοιχα. Ενώ ο Ray Clemence καθιερώθηκε ως ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην Ευρώπη, ο Hughes έγινε ένας από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς που έπαιξαν ποτέ στη Liverpool. Και οι δύο παίκτες οδήγησαν τη Liverpool σε αρκετά τρόπαια κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970. Αυτά περιελάμβαναν μερικούς τίτλους πρωταθλήματος και ευρωπαϊκά κύπελλα στη χρυσή εποχή τους.
Ο Hughes έγινε ο πρώτος αρχηγός της Liverpool που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο το 1977. Ο Hughes έφυγε από τη Liverpool το 1979 για τη Wolves, ενώ ο Clemence έφυγε το 1981 για την Totttenham, μια κίνηση που τον οδήγησε στο επόμενο βήμα της ήδη εντυπωσιακής καριέρας του. Ο Clemence είναι ένας από τους λίγους παίκτες στην παγκόσμια ιστορία του ποδοσφαίρου που έχουν παίξει συνολικά πάνω από 1000 επαγγελματικούς αγώνες
Τόσο ο Hughes όσο και ο Clemence ήταν τακτικοί παίκτες της Εθνικής Αγγλίας κατά τη διάρκεια της διεθνούς καριέρας τους. Ο Hughes είχε 62 συμμετοχές από το 1969-1980, ενώ ο Clemence είχε 61 συμμετοχές από το 1972-1983, προτού παραγκωνιστεί από τον άλλο μεγάλο Αγγλο Peter Shilton. Ο Hughes συμμετείχε στις ομάδες της Αγγλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970 και το Euro 1980 ενώ ο Clemence συμμετείχε στις ομάδες της Αγγλίας για το Euro 1980 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982.

3. Steven Gerrard

Ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της Liverpool, ο Steven Gerrard εντάχθηκε στην ομάδα Junior της Λίβερπουλ το 1989 και έπαιξε εκεί μέχρι να ενταχθεί στην ομάδα νέων το 1998.
Ο Gerrard είχε 710 συμμετοχές με τη Liverpool μέχρι το 2015, πετυχαίνοντας 186 γκολ. Οδήγησε τη Liverpool σε αρκετούς τίτλους κατά τη διάρκεια της καριέρας του, με κορυφαία την κατάκτηση του Champions League το 2005. Ο διεθνής Άγγλος μέσος ήταν ο άνθρωπος του αγώνα, στον αξέχαστο τελικό της Κωνσταντινούπολης, όπου η ομάδα έκανε την ανατροπή από το 3-0 χάρη στην έμπνευση του Gerrard.
Ο Gerrard άφησε τη Liverpool το 2015 για να ενταχθεί στους LA Galaxy, όπου έπαιξε μέχρι το 2016 πριν ανακοινώσει την αποχώρησή του από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο Captain Fantastic πραγματοποίησε επίσης 114 συμμετοχές με την εθνική Αγγλίας από το 2000-2014, πετυχαίνοντας 21 γκολ. Συμμετείχε σε τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα και τρία Euro για την Αγγλία.

2. Jamie Carragher
Όπως ο Gerrard, έτσι και ο Carragher ήταν ποδοσφαιριστής ενός συλλόγου, καθώς πέρασε όλη του την καριέρα στο Anfield. Ο Carragher εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Liverpool το 1988 και εντάχθηκε στην ανώτερη ομάδα το 1996.
Ξεκίνησε ως ακραίος αμυντικός, αλλά αργότερα έγινε κεντρικός αμυντικός και ένας από τους καλύτερους στην Premier League. Αυτό έγινε χάρη στον Rafa Benitez, ο οποίος συνειδητοποίησε τις δυνατότητες του Carragher ως κεντρικού αμυντικού παγκόσμιας κλάσης.
Ο Carragher ανέπτυξε μια ισχυρή συνεργασία στην κεντρική άμυνα με τον Sami Hyypia, κάτι που βοήθησε τους Reds να κατακτήσουν το Champions League το 2005. Κατέκτησε συνολικά 11 τρόπαια όσο ήταν στη Liverpool.
Ο Carragher ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο το 2013 με 737 συμμετοχές για τη Liverpool. Ο Jamie είχε επίσης 38 συμμετοχές με την Εθνική Αγγλίας από το 1998-2010. Ωστόσο, η διεθνής καριέρα του δεν απογειώθηκε ποτέ λόγω της παρουσίας του John Terry και του Rio Ferdinand.

1. Ian Callaghan
Ένας από τους καλύτερους Άγγλους μέσους όλων των εποχών, ο Callaghan είναι ο πρώτος σε συμμετοχές με τη Liverpool. Ήρθε στη Liverpool το 1959 σε ηλικία μόλις 17 ετών και έπαιξε για τους «κόκκινους» για σχεδόν δύο δεκαετίες.
Ο Callaghan αποκτήθηκε από τον Bill Shankly και βοήθησε τη Liverpool να κερδίσει την άνοδο στην πρώτη κατηγορία το 1962. Κατέκτησε συνολικά 17 τρόπαια με τη Liverpool κατά τη διάρκεια της θητείας του εκεί.
Ο Callaghan έφυγε από τη Liverpool το 1978 με 857 συμμετοχές και 68 γκολ στο ενεργητικό του. Ο Ian Callaghan είχε επίσης 4 συμμετοχές με την Εθνική Αγγλίας και ήταν επίσης μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1966. Ο Callaghan αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο το 1981.

Το Top 10 παικτών της Liverpool σε συμμετοχές (vid)
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com