Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ben Doak: Το who is who του νεαρού Σκωτσέζου ακραίου επιθετικού

Ben Doak: Το who is who του νεαρού Σκωτσέζου ακραίου επιθετικού

Ο έφηβος της Liverpool Ben Doak έγινε ο νεότερος Σκωτσέζος παίκτης που έχει αγωνιστεί ποτέ στην Premier League, αφού έκανε το ντεμπούτο του στην κορυφαία κατηγορία εναντίον της Aston Villa την Boxing Day.

Οι Κόκκινοι βγήκαν νικητές με 3-1 στο Villa Park καθώς ένας άλλος νεαρός, ο Stefan Bajcetic, τράβηξε τα πρωτοσέλιδα με το πρώτο του γκολ για τον σύλλογο, πριν ο ίδιος ο Doak γράψει τη δική του ιστορία με μια σύντομη εμφάνιση προς το τέλος του αγώνα.

Αλλά ποιος ακριβώς είναι ο τελευταίος ρέκορντμαν της Liverpool; Το www.liverpool.gr σας παραθέτει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Doak, συμπεριλαμβανομένου του ποιος είναι, από πού είναι και τι έχει ειπωθεί γι’ αυτόν.

Ποιος είναι ο Ben Doak?

Ο Doak αγωνίζεται ως ακραίος επιθετικός στη Liverpool μετά την υπογραφή του από τη Celtic τον Μάρτιο, με τους Κόκκινους να καταβάλλουν στους Σκωτσέζους αποζημίωση ύψους περίπου 600.000 λιρών.

Γεννημένος στις 11 Νοεμβρίου 2005 στο Dalry της Σκωτίας, ο 17χρονος ξεκίνησε την νεανική του καριέρα στην ομάδα της γενέτειράς του Dalry Rovers και στη συνέχεια στην Ayr Utd, πριν υπογράψει στη Celtic. Ο παππούς του Martin Doak, ήταν επίσης ποδοσφαιριστής.

Σε διεθνές επίπεδο, ο Doak έχει εκπροσωπήσει τη Σκωτία με τις Εθνικές ομάδες U16 και U17, σκοράροντας τέσσερα γκολ σε έξι παιχνίδια για την τελευταία, ενώ έκανε το ντεμπούτο του με την U21 νωρίτερα φέτος και έγινε ο νεότερος σκόρερ της ιστορίας της, αφού σκόραρε εναντίον της Β. Ιρλανδίας τον Σεπτέμβριο.

Καριέρα μέχρι στιγμής

Σε ηλικία μόλις 16 ετών, ο Doak συμπεριλήφθηκε στην πρώτη του αποστολή της Celtic για τη νίκη επί της St. Johnstone την Boxing Day το 2021, πριν κάνει το ντεμπούτο του τον επόμενο μήνα εναντίον της Dundee United στο πλαίσιο της SPL. Κατέγραψε δύο συμμετοχές στην ομάδα των Bhoys.
Από τότε που εντάχθηκε στη Liverpool τον Μάρτιο, ο Doak έχει καταγράψει δύο συμμετοχές στην ομάδα και οι δύο στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Αφού ήρθε από τον πάγκο για να κάνει το ντεμπούτο του απέναντι στην Derby County στο Carabao Cup τον Νοέμβριο, έκανε το ντεμπούτο του στην Premier League με άλλη μια εμφάνιση ως αλλαγή απέναντι στην Aston Villa στις 26 Δεκεμβρίου.

Μέχρι στιγμής στη σεζόν 2022/23, ο 17χρονος έχει οκτώ γκολ και έξι ασίστ σε 15 παιχνίδια με τις ομάδες νέων της Liverpool. Αυτό περιλαμβάνει τέσσερα γκολ και τέσσερις ασίστ στο UEFA Youth League, καθώς οι Reds ήταν πρώτοι στον όμιλό τους με πέντε νίκες σε έξι παιχνίδια.

Τι έχει ειπωθεί γι’ αυτόν;

Ο Doak εντυπωσίασε στη σύντομη εμφάνιση του στο ματς με την Aston Villa την Boxing Day, με τον Jurgen Klopp να απηχεί τις σκέψεις πολλών όταν είπε «τι ντριμπλέρ είναι» στη συνέντευξή του μετά τον αγώνα. Ωστόσο, δεν είναι ο μόνος που έπλεξε το εγκώμιο του 17χρονου.

Ο ατζέντης του Doak, ο πρώην αμυντικός της Celtic και της Σκωτίας Jackie McNamara, συνέκρινε τον πελάτη του με τον πρώην επιθετικό της Αγγλίας Wayne Rooney νωρίτερα φέτος. Είπε: «Ο Doak είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχει γνωρίσει ποτέ: «Είναι ένας Σκωτσέζος Rooney. Αυτό είπα στον Ange (Postecoglou) στη Celtic, του είπα ότι δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο με τον Ben».

Ενώ ο πρώην προπονητής της ομάδας Β της Celtic, Tommy McIntyre, δήλωσε επίσης: «Είναι τόσο συναρπαστικός γιατί είναι ένας παίκτης που σηκώνει τους οπαδούς από τη θέση τους – όταν παίρνει την μπάλα, είναι τόσο εκρηκτικός! Έχει καταιγιστικό ρυθμό και έχει και ένα τρικ. Μπορεί να περάσει τους αντίπαλους, να προσφέρει σέντρες στο κουτί (περιοχή), να δημιουργεί ευκαιρίες, να τελειώνει φάσεις».

Ben Doak: Το who is who του νεαρού Σκωτσέζου ακραίου επιθετικού
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com