Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Carragher: «Γελείο το Mundial Συλλόγων και πρέπει να το μποϊκοτάρουν»

Carragher: «Γελείο το Mundial Συλλόγων και πρέπει να το μποϊκοτάρουν»

Υπερβολικούς θεώρησε τους πανηγυρισμούς του Martin Odegaard o Jamie Carragher.

Ο Jamie Carragher προέτρεψε τη Liverpool & στους ευρωπαϊκούς συλλόγους να μποϊκοτάρουν τα σχέδια του Gianni Infantino, για ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με 32 ομάδες, επιμένοντας ότι οι παίκτες χρειάζονται χρόνο για ξεκούραση.

Ο πρόεδρος της FIFA Gianni Infantino, ανακοίνωσε σχέδια για ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 32 ομάδων το 2025, αλλά η εξέλιξη δεν έχει πάει καλά με αρκετούς κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους να αντιδρούν.

Ο πρόεδρος της FIFA, ανακοίνωσε τα σχέδια της Παγόσμιας Ομοσπονδίας την Παρασκευή, με τα ΜΜΕ να κατανοούν ότι οι σύλλογοι της Premier League ήταν δυσαρεστημένοι με την αιφνιδιαστική εξέλιξη. Ο Ιταλός προχώρησε με τα σχέδια παρά τις επιφυλάξεις από την Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων, η οποία εκπροσωπεί 220 από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Το προτεινόμενο τουρνουά, το οποίο ο επικεφαλής της FIFA είπε ότι θα είναι παρόμοιο με το Παγκόσμιο Κύπελλο, πρόκειται να διεξαχθεί το 2025. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ο τόπος διεξαγωγής, αν και υπήρχαν αναφορές για τη φιλοξενία των Ηνωμένων Πολιτειών, ένα χρόνο πριν η χώρα λειτουργήσει ως διοργάνωση για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026.

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων ανδρών θα διεξαχθεί το 2025, η τοποθεσία πρέπει ακόμα να συζητηθεί και να αποφασιστεί, αλλά ένα τουρνουά 32 ομάδων θα προχωρήσει», δήλωσε ο Infantino σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή. «Θα είναι σαν Παγκόσμιο Κύπελλο».

«Συμφωνήθηκε να χρησιμοποιηθεί το διάλλειμα του Μαρτίου (οι 10 ημέρες του Μαρτίου), σε ζυγές χρονιές. Μια παγκόσμια σειρά διοργανώσεων της FIFA, για να επιτραπούν περισσότεροι αγώνες ομάδων από διαφορετικές συνομοσπονδίες».

Ο Carragher, ωστόσο, ήταν αντίθετος στην ιδέα. Το αμφισβήτησε σχολιάζοντας την ιδέα ενός Μουντιάλ Συλλόγων κάθε δύο χρόνια ως «γελοία», παρόμοια με μια άλλη προηγούμενη πρόταση που διερευνήθηκε από την FIFA.

«Οι παίκτες χρειάζονται ξεκούραση κάποια στιγμή, αντιμετωπίζονται σαν βοοειδή», έγραψε στο Twitter ο πρώην αμυντικός της Liverpool και της Εθνικής Αγγλίας. «Η FIFA μισεί το Champions League και θέλουν κάτι παρόμοιο και οι ίδια. Οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι πρέπει να το μποϊκοτάρουν.»

Τα σχόλια του Infantino έρχονται με φόντο μια διαφορετική σειρά γεγονότων που ταλάντωσε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο συλλόγων πρόσφατα. Οι προτάσεις για μια ευρωπαϊκή Super League απέτυχαν να υλοποιηθούν το 2021 και μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, έδωσε νίκη στην UEFA έναντι εκείνων των συλλόγων που ήθελαν (και ακόμα μάλλον θέλουν) να σχηματίσουν μια νέα ανεξάρτητη διοργάνωση.

Carragher: «Γελείο το Mundial Συλλόγων και πρέπει να το μποϊκοτάρουν»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com