Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > FSG: «Μόνο στην σωστή τιμή θα γίνει η πώληση του Συλλόγου»

FSG: «Μόνο στην σωστή τιμή θα γίνει η πώληση του Συλλόγου»

Στις αρχές Νοεμβρίου αποκαλύφθηκε ότι οι ιδιοκτήτες των Κόκκινων, στην FSG, έγιναν θετικοί σε ενδιαφέρον για μια πλήρη εξαγορά, αφού πέρασαν περισσότερο από ένα χρόνο αναζητώντας εξωτερικές επενδύσεις, προσλαμβάνοντας τις Goldman Sachs και Morgan Stanley για να βοηθήσουν αυτή τη διαδικασία.

Καλά τοποθετημένες πηγές στις ΗΠΑ, ανέφεραν στην ECHO τον περασμένο μήνα ότι, οι ιδιοκτήτες των Reds αναζητούσαν οποιαδήποτε επένδυση ή ενδιαφέρον εξαγοράς με ελάχιστη αποτίμηση του Συλλόγου στα 4 δισ. δολάρια (3,3 δισ. λίρες), αλλά πιθανότατα θα χρειαζόταν ένα υψηλότερο ποσό για να καρποφορήσει οποιαδήποτε προσφορά εξαγοράς.

Από τότε που η Athletic αποκάλυψε για πρώτη φορά το άνοιγμά της σε μια πώληση, η FSG συνδέθηκε με μια σειρά από κοινοπραξίες που φέρονται να ενδιαφέρονται, από ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, μέχρι Ινδούς δισεκατομμυριούχους και κρατικά επενδυτικά κεφάλαια.

Την περασμένη εβδομάδα η Boston Globe, μια εφημερίδα που ανήκει ιδιωτικά στον επικεφαλής της FSG και κύριο ιδιοκτήτη της Liverpool John W. Henry, ανέφερε ότι οι ιδιοκτήτες των Reds, ενώ παραμένουν ανοιχτοί στο ενδεχόμενο πώλησης, αν λάβουν μια σημαντική προσφορά, προσανατολίζονται στην πώληση ενός μερικού μεριδίου του Συλλόγου σε έναν επενδυτή μειοψηφίας, μια κίνηση που θα μπορούσε να δημιουργήσει κεφάλαια για την απόκτηση παικτών ή τη βελτίωση του κεφαλαίου.

Αντίστοιχα καλά πληροφορημένες πηγές στην Αμερική δήλωσαν στην ECHO ότι, η πώληση σε έναν «στρατηγικό» εταίρο θα ήταν προτιμότερη, με τον Herny να θέλει να κρατήσει την ιδιοκτησία της Liverpool και να μην βιάζεται να αποχωρήσει από την ομάδα, που απέκτησε το 2010 μαζί με την FSG έναντι 300 εκατομμυρίων λιρών.

Επίσης, η RedBird Capital Partners, το επενδυτικό ταμείο με έδρα τη Νέα Υόρκη, το οποίο απέκτησε το 11% του συνόλου της αυτοκρατορίας της FSG τον Μάρτιο του 2021 έναντι 750 εκατ. δολαρίων, επιθυμεί να διατηρήσει ένα μερίδιο, έστω και έμμεσα, στη Liverpool. Η RedBird, η οποία έκτοτε απέκτησε πλειοψηφικό ποσοστό στον ιταλικό κολοσσό AC Milan, βρίσκεται μόλις 19 μήνες μετά την ολοκλήρωση της επένδυσής της, της οποίας η αξία της Liverpool ως περιουσιακό στοιχείο αποτελούσε σημαντικό μέρος.

Ενώ μια τεράστια προσφορά θα μπορούσε να αναγκάσει την FSG να προχωρήσει σε πώληση, πηγές αναφέρουν ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι να έρθει ένας στρατηγικός εταίρος, ενδεχομένως ένας σημαντικός «παίκτης» στον χώρο των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας και να πάρει ένα κομμάτι του συλλόγου, φέρνοντας τεχνογνωσία, πλατφόρμα ενημέρωσης (ΜΜΕ) και την ικανότητα να επεκτείνει την επιχείρηση περαιτέρω στις τάξεις της.
Αυτό θα ήταν πιθανότατα ένα προτιμώμενο αποτέλεσμα για σημαντικούς επενδυτές όπως η RedBird, με την FSG να θεωρείται απίθανο να συνεργαστεί με παθητικά ιδιωτικά κεφάλαια για να απελευθερώσει κεφάλαια, επιθυμώντας αντίθετα έναν στρατηγικό εταίρο ανάπτυξης.
Η FSG θέλει να προσθέσει μια ομάδα NBA στο μέλλον, με μια επέκταση στο Las Vegas να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας της, την οποία θα μπορούσε να οδηγήσει ως ιδιοκτήτης το είδωλο του μπάσκετ, ο LeBron James, όταν αποσυρθεί από την ένδοξη καριέρα του στο παρκέ. Ωστόσο, επαναβεβαιώθηκε ότι οποιαδήποτε κίνηση πώλησης είτε μέρους, είτε πλήρους της Liverpool, δεν συνδέεται άρρηκτα με την ανάγκη αύξησης μετοχικού κεφαλαίου για τη διευκόλυνση μιας τέτοιας κίνησης.

FSG: «Μόνο στην σωστή τιμή θα γίνει η πώληση του Συλλόγου»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com