Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Pep Lijnders: «Ο Mo Salah είναι παράδειγμα ηγέτη!»

Pep Lijnders: «Ο Mo Salah είναι παράδειγμα ηγέτη!»

Ο Pep Lijnders σε δηλώσεις του στα αγγλικά ΜΜΕ αναφέρθηκε στη μίνι προετοιμασία που κάνει η ομάδα στο Dubai με σκοπό να επανέλθει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Ο Lijnders δήλωσε υπερήφανος που παρακολουθεί τον ηγετικό ρόλο που έχει αναλάβει ο Mohamed Salah τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Οι reds ξεκίνησαν τη χειμερινή τους προετοιμασία στο Dubai τη Πέμπτη. Ο Αιγύπτιος έχει σκοράρει 14 γκολ σε όλα τα παιχνίδια τη φετινή χρονιά με τη Liverpool και αναμένεται να προσδώσει αυτή τη σπίθα που λείπει τη φετινή χρονιά στην ομάδα.

«Κοιτάξτε, εάν βλέπετε τον Mo Salah να είναι συγκεντρωμένος από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό της προπόνησης, να δείχνει τις ικανότητες του, να είναι απρόβλεπτος με τη μπάλα στα πόδια, να είναι ηγέτης και να μιλάει με τους νεαρούς παίχτες, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά.»

Ο Lijnders αναφέρθηκε και στο γεγονός πως με τον Klopp αναμετρήθηκαν σε παιχνίδι πάντελ απέναντι στους Thiago και Salah, με τους πρώτους να κερδίζουν με 6-3.

«Καθίσαμε και μιλήσαμε με τον Salah στο αυτοκίνητο για αρκετή ώρα μετά το πάντελ, μαζί με τους Klopp και Thiago. Μας ζητούσε καιρό να παίξουμε και μετά την ήττα του δεν μου έχει μιλήσει εδώ και δύο μέρες.» ανέφερε ο Ολλανδός γελώντας.
«Είναι ο τύπος που δεν θα κάτσει στην ασφαλή του ζώνη (comfort zone). Τίποτα καλό δε συμβαίνει εκεί και γι’ αυτό φεύγει από εκεί όλη την ώρα. Άφησε τη ζωή στην Αίγυπτο, πράγμα που δεν ήταν εύκολο, με πολλές δυσκολίες, αλλά με το καιρό και τον δυνατό του χαρακτήρα κατάφερε να γίνει ένας ηγέτης, όχι μόνο εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και εκτός αυτού. Αποτελεί ένα παράδειγμα για τον κόσμο. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που υπέγραψε την ανανέωση του με εμάς, που είναι μαζί μας και προπονείται συνεχώς σε τόσο καλό επίπεδο.»

Ο Lijnders μετέφερε και το μήνυμα που έχει δοθεί στους παίχτες αυτό το διάστημα:
«Πρέπει να ξαναγίνουμε δυσάρεστος πόνος για όλες τις ομάδες ξανά. Εάν παίζεις σε υψηλό επίπεδο κάθε τρεις μέρες, συμμετέχεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο, σε κουράζει ψυχολογικά. Συνεπώς ο μόνος τρόπος για να ξεκουραστούν οι παίχτες είναι να ανακτήσουν αυτή την ψυχική φρεσκάδα που τους λείπει.»

«Πρέπει να διαχωρίζουμε τη σωματική από τη ψυχολογική κούραση. Γι’ αυτό θα δώσουμε στους παίχτες που αγωνίζονται με τις Εθνικές τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο το χρόνο που χρειάζεται για να ξεκουραστούν και να περάσουν στιγμές με τις οικογένειες τους. Μετά από αυτό θα επιστρέψουν. Ένας από τους λόγους που ήρθαμε στο Dubai είναι επειδή βρίσκεται κοντά στο Qatar.»

Μιλώντας για τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει φέτος η ομάδα ο Ολλανδός ανέφερε:
«Εάν ήταν ένας απλός λόγος θα είχαμε βρει τη λύση. Δε γίνεται έτσι όμως. Πολλά πράγματα μαζί συνέβησαν και ήταν περίπλοκο ζήτημα. Βρεθήκαμε σε ένα σημείο αμφισβήτησης των δυνατοτήτων μας, επειδή δεν ήμασταν το ίδιο κυριαρχικοί όπως ήμασταν παλιότερα και έπρεπε να βρούμε νέες λύσεις. Πάντα θα υπάρχουν δύσκολες στιγμές αλλά εκεί εγώ, ο Jurgen και το υπόλοιπο προπονητικό τιμ πρέπει να βρίσκουμε τις λύσεις. Ειλικρινά ποτέ δεν είδα αυτή την ομάδα να μη δείχνει αφοσίωση, να μην έχει πάθος και να χάνει την ομοψυχία της. Εάν έχουμε αυτά, οι επιτυχίες θα ξανά έρθουν. Ας ελπίσουμε οι δύσκολες στιγμές να είναι πίσω μας. Πιστεύω ότι με τον χαρακτήρα που έχουμε, εάν είμαστε σε καλή κατάσταση θα επιστρέψουμε στα υψηλά στάνταρ απόδοσης. Έχουμε ακόμα πολλά για να παλέψουμε και θα είμαστε εκεί να το κάνουμε.»

Pep Lijnders: «Ο Mo Salah είναι παράδειγμα ηγέτη!»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com