Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Alisson στο στόχαστρο των Ruud Gullit και Peter Schmeichel

Ο Alisson στο στόχαστρο των Ruud Gullit και Peter Schmeichel

Ο Ruud Gullit συμφώνησε με την τοποθέτηση του πρώην τερματοφύλακα της Manchester United, Peter Schmeichel και επέκρινε τον προπονητή της Βραζιλίας, Tite, για την απόφαση του να χρησιμοποιεί τον Alisson ως βασικό τερματοφύλακα της Βραζιλίας και όχι τον τερματοφύλακα της Manchester City, Ederson. Ο Alisson είναι ο Νο.1 τερματοφύλακας της Βραζιλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο διεξάγεται στο Κατάρ, κρατώντας δύο φορές ανέπαφη την εστία του σε τρία παιχνίδια.

Ο Tite έχει στη διάθεσή του δύο τερματοφύλακες παγκόσμιας κλάσης. Ο Alisson αναδείχθηκε ο καλύτερος τερματοφύλακας της FIFA για το 2019, ενώ ο Ederson έχει κερδίσει τρία Χρυσά Γάντια στην Premier League.

Νωρίτερα ο Peter Schmeichel, μιλώντας στο beIN Sports, ισχυρίστηκε ότι ο Alisson είναι «συνεχώς επιρρεπής στο λάθος».
«Μου αρέσει ο τρόπος που παίζει ο Ederson. Μου αρέσει το στυλ του και το πόσο καλός είναι με την μπάλα στα πόδια του. Είναι εξαιρετικός και ως τερματοφύλακας. Κάνει μεγάλες και κρίσιμες αποκρούσεις».

«Πιστεύω ότι ο τερματοφύλακας που επιλέγεις για την ομάδα σου πρέπει να ταιριάζει με τον τρόπο που παίζεις. Ο Alisson διαθέτει τα παραδοσιακά προσόντα του τερματοφύλακα. Είναι πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός, στις εξόδους του και όλα αυτά, αλλά πάντα έρχεται η στιγμή που θα υποπέσει στο λάθος».

«Είναι σαν να υπερεκτιμά τον χρόνο που έχει με τη μπάλα. Υπάρχει πάντα κάτι που σε ανησυχεί όταν τον βλέπεις. Με τον Ederson δεν έχω καμιά ανησυχία».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Ruud Gullit: «Αυτό που καταλογίζω στον Alisson είναι ότι υπάρχει πάντα μια στιγμή που σβήνει, ειδικά με την μπάλα στα πόδια του», δήλωσε ο Gullit στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό.

«Εκεί κάνει λάθη. Απίστευτο. Υπάρχει πάντα μια τέτοια στιγμή. Πάντα το έχει αυτό. Μου αρέσει ο άλλος [Ederson]. Ναι, μου αρέσει περισσότερο. Είναι τόσο καλός με τα πόδια του. Έχω καλύτερη αίσθηση ασφάλειας όταν βρίσκεται αυτός στην εστία».

Ο Alisson ήταν ο βασικός πυλώνας στην ομάδα της Βραζιλίας από τότε που έκανε το ντεμπούτο του το 2015, πραγματοποιώντας 60 συμμετοχές μέχρι σήμερα. Έπαιξε στον τελικό του Copa America, το 2019, εναντίον του Περού, αν και ο Ederson προτιμήθηκε στον τελικό, του 2021, της ίδιας διοργάνωσης, όπου η Βραζιλία ηττήθηκε από την Αργεντινή.

Ο Alisson αναμένεται να κρατήσει τη θέση του βασικού στην σημερινή προημιτελική αναμέτρηση της Βραζιλίας με την Κροατία στο Education City Stadium. Εάν η ομάδα του Tite κερδίσει την πρόκριση, θα αντιμετωπίσει είτε την Αργεντινή είτε την Ολλανδία στα ημιτελικά.

Ο Alisson στο στόχαστρο των Ruud Gullit και Peter Schmeichel
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com