Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Αποσύρθηκε από τον προπονητικό ρόλο στην Liverpool ο Steve Heighway

Αποσύρθηκε από τον προπονητικό ρόλο στην Liverpool ο Steve Heighway

Η Liverpool ανακοίνωσε ότι ο πρώην άσσος της Steve Heighway, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την προπονητική, αφού ανέδειξε παίκτες όπως ο Steven Gerrard, να μπουν στην πρώτη ομάδα.

Ο Jamie Carragher έπλεξε το εγκώμιο του Steve Heighway, αφού η Liverpool επιβεβαίωσε ότι ο 75χρονος αποσύρθηκε από τον προπονητικό του ρόλο στον σύλλογο.

Ο θρύλος των Reds κατέκτησε την πρώτη κατηγορία και το Champions League (Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης τότε) πολλές φορές κατά τη διάρκεια της θητείας του ως παίκτης, έχοντας 475 συμμετοχές και σκοράροντας 76 γκολ. Ο Heighway πέρασε στην προπονητική όταν τελείωσε την καριέρα του και είχε εξίσου μεγάλη επίδραση σε αυτόν τον τομέα, υπηρετώντας ως επικεφαλής της ανάπτυξης νέων για 18 αξιοσημείωτα επιτυχημένα χρόνια.

Οδήγησε τους Jamie Carragher, Robbie Fowler, Steven Gerrard και Michael Owen από την Ακαδημία στην πρώτη ομάδα των Reds, πριν αποσυρθεί αρχικά το 2007. Ωστόσο, ο Heighway επέστρεψε στο Kirkby το 2015 και έκτοτε είναι προπονητής στην ακαδημία του συλλόγου, ενώ υπηρετεί ως σύμβουλος πλήρους απασχόλησης του Alex Inglethorpe.

Μετά την ανακοίνωση των Reds, ο Carragher δεν μπορούσε παρά να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Heighway, με τον ειδήμονα του Sky Sports να εκθειάζει την επιρροή του. Ο ίδιος έγραψε στο twitter: «Ο Heighway είναι ο καλύτερος παίκτης που έχω γνωρίσει ποτέ! Τι συμβολή που είχε ο Steve Heighway στην Liverpool ως παίκτης, που κέρδισε πρωταθλήματα και ευρωπαϊκά κύπελλα! Και στη συνέχεια ηγήθηκε μιας Aκαδημίας που ανέδειξε τους McManaman, Fowler, Owen, Gerrard… μεταξύ μερικών άλλων! Μια τεράστια επιρροή σε μένα ως νεαρό παίκτη & ακόμα και σήμερα. Σε ευχαριστώ Steve».

Εν τω μεταξύ, ο Inglethorpe εξήρε την επίδραση του Heighway στη Liverpool και αποκάλυψε ότι θα εξακολουθεί να παραμένει στο προπονητικό κέντρο παρακολουθώντας αγώνες για να δίνει συμβουλές στους παίκτες. «Ο Steve αποφάσισε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να αποσυρθεί από τον προπονητικό του ρόλο στον σύλλογο», δήλωσε ο Inglethorpe στο Liverpoolfc.com.

«Ο Steve δεν έχει απολαύσει μόνο μια επιτυχημένη καριέρα ως παίκτης στον σύλλογο, αλλά και μια απίστευτη καριέρα προπονητή που διαρκεί πάνω από 40 χρόνια, κατά την οποία έχει επιβλέψει την ανάπτυξη μερικών από τους πιο εμβληματικούς παίκτες που έχουν παίξει για τον ποδοσφαιρικό σύλλογο της Liverpool. Ενώ ο Steve μπορεί να μην φοράει πλέον τα παπούτσια του για να δουλέψει στο γρασίδι, θα εξακολουθεί να βρίσκεται στην Ακαδημία για να παρακολουθεί αγώνες και να μοιράζεται την εμπειρία και τη σοφία του με όσους έχουν την τύχη να βρίσκονται στην παρέα του.»

Απολαύστε παρακάτω ένα μικρό αφιέρωμα στον Steve Heighway ως παίκτης των Reds:

Αποσύρθηκε από το προπονητικό ρόλο στην Liverpool ο Steve Heighway
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com