Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ανοιχτή και σε μερική πώληση της Liverpool η FSG

Ανοιχτή και σε μερική πώληση της Liverpool η FSG

Η FSG ξανασκέφτεται την επιλογή της να πουλήσει πλήρως το μερίδιό της στη Liverpool, με μια μερική πώληση να είναι πιο πιθανό σενάριο.

Μετά τον καθορισμό μιας τεράστιας τιμής που έθεσαν τον περασμένο μήνα καθώς επιθυμούν να πουλήσουν, προέκυψε ότι οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες έχουν ετοιμάσει μια πλήρη παρουσίαση για τους ενδιαφερόμενους. Ανέθεσαν στην Goldman Sachs και τη Morgan Stanley να βοηθήσουν στη διαδικασία της πώλησης, καθώς μετράνε το ενδιαφέρον και καλούν σε προσφορές, με αρκετούς ενδιαφερόμενους να έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την αγορά του συλλόγου.

Η FSG ανέλαβε το 2010 με τη Liverpool να περνάει μια μεταβατική περίοδο, αλλά έκτοτε οι Reds έχουν κατακτήσει την Premier League και το Champions League υπό την ιδιοκτησία τους και όχι μόνο. Φαινόταν ότι οι Κόκκινοι ετοιμάζονταν για μια πλήρη αλλαγή στην διοίκηση και η FSG να αποχωρήσει εντελώς από τον σύλλογο, αλλά αυτό μπορεί τώρα να αλλάξει.

Σύμφωνα με τη Boston Globe, η FSG κλίνει τώρα προς μια μερική πώληση της ιδιοκτησίας της, σε αντίθεση με μια πλήρη εξαγορά, με ανθρώπους στον Σύλλογο να ισχυρίζετονται ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με «μια σειρά από μνηστήρες». Πηγές δήλωσαν στην Globe ότι μια μερική πώληση μετοχών είναι το πιο πιθανό αποτέλεσμα για την FSG, καθώς η απόκτηση παικτών είναι στην κορυφή της ατζέντας για αρχή και θεωρούν ότι η πώληση ενός μικρού μεριδίου θα βοηθήσει στην έναρξη αυτής της διαδικασίας.

Μια πρόταση είναι ότι ένας εταίρος μειοψηφίας θα μπορούσε να εισέλθει και στη συνέχεια να μετατρέψει τη θέση του σε θέση πλήρους ελέγχου στη συνέχεια. Παρόλο που η FSG θα έδινε προτεραιότητα σε αυτή την οδό, παραμένει ανοιχτή σε προσφορές για πλήρη εξαγορά που δεν έχουν ακόμη δεχτεί επιτακτικό ενδιαφέρον ακόμα.

Τον περασμένο μήνα, πολλοί πιθανοί επενδυτές συνδέθηκαν με τον σύλλογο, συμπεριλαμβανομένης της Harris Blitzer Sports and Entertainment. Ο Sam Kennedy, διευθύνων σύμβουλος των Boston Red Sox και συνεργάτης της Fenway Sports, ενημέρωσε για τη διαδικασία πώλησης των Reds στις 17 Νοεμβρίου. «Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από πολλούς πιθανούς εταίρους που σκέφτονται να επενδύσουν στον σύλλογο», αποκάλυψε ο Kennedy. «Είναι νωρίς ακόμα όσον αφορά τη διερεύνηση των δυνατοτήτων για πιθανές επενδύσεις στη Liverpool.»

«Οι μεγάλες εταιρείες αναπτύσσονται προσθέτοντας αξία στην επιχείρησή τους. Ένας τρόπος για να αυξηθεί αυτή η αξία κατά καιρούς είναι να πωλούν περιουσιακά στοιχεία ή να προσθέτουν επενδυτές. Αυτό σημαίνει ότι η FSG θα πουλήσει τη Liverpool? Δεν ξέρω. Είναι δουλειά του John Henry, του Tom Werner και του Mike Gordon να διοικούν υπεύθυνα την Fenway Sports Group και θεώρησαν ότι αυτή ήταν η ιδανική στιγμή για να διερευνήσουν πιθανές ευκαιρίες για επενδύσεις στον σύλλογο».

Ανοιχτή και σε μερική πώληση της Liverpool η FSG
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com