Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Albert Riera: Καταχρήσεις, τζόγος στην γεμάτη επαγγελματική του καριέρα

Albert Riera: Καταχρήσεις, τζόγος στην γεμάτη επαγγελματική του καριέρα

Ο Albert Riera είχε τις στιγμές του στη Liverpool, αλλά η δημόσια διαφωνία του με τον Benitez έφερε το γρήγορο τέλος της θητείας του στον Σύλλογο.

Στις 29 Νοεμβρίου 2014, κυκλοφόρησε η είδηση ότι το συμβόλαιο του πρώην επιθετικού της Liverpool Albert Riera με την Udinese λύθηκε. Είχε έρθει στην ιταλική ομάδα μετά από ένα πέρασμα από τη Galatasaray στην Τουρκία, μέσω ενός δανεισμού στη Watford.
Οι αναφορές εκείνη την εποχή έδειχναν ότι «απολύθηκε» από την Udinese για ασυνήθιστους λόγους, με την Daily Mail να υποστηρίζει: «Του επετράπη να φύγει, αφού κατηγορήθηκε ότι έχασε το παιχνίδι με την Chievo στις 23 Νοεμβρίου για να παίξει πόκερ στη Σλοβενία, όπου κέρδισε 3.000 λίρες επειδή τερμάτισε δεύτερος».

Ο Riera φάνηκε να αμφισβητεί αυτή την εκδοχή των γεγονότων, αναρτώντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Για να διευκρινίσω, η λύση του συμβολαίου έγινε με κοινή συμφωνία εδώ και πολύ καιρό και όχι για μη αθλητικούς λόγους». Αλλά φαίνεται επίσης ότι μοιράστηκε ένα μήνυμα περίπου εκείνη την εποχή, το οποίο έλεγε ότι η Udinese ήταν «ο χειρότερος σύλλογος για τον οποίο έχω παίξει ποτέ».

Ανεξάρτητα από το πόσο καιρό μένει ένας παίκτης σε έναν συγκεκριμένο σύλλογο, στο τέλος όλοι φεύγουν. Ίσως πωλούνται έναντι τεράστιας αμοιβής; Ίσως μείνουν αρκετά για να αποσυρθούν από τον σύλλογο και να πάρουν μια θέση στο προπονητικό επιτελείο; Ή μερικές φορές η μετακίνησή τους δεν αποδίδει για οποιονδήποτε λόγο και πρέπει να φύγουν για να αναζωογονήσουν την καριέρα τους σε μια άλλη ομάδα.
Η ιστορία του ποδοσφαίρου δεν είναι γεμάτη από ανθρώπους που έφυγαν από τους συλλόγους με κακόβουλες συνεντεύξεις, αλλά η σύντομη καριέρα του Albert Riera στη Liverpool τελείωσε ουσιαστικά με αυτόν τον απίθανο τρόπο.

Αυτό που το έκανε ακόμα πιο περίεργο ήταν ότι συνέβη μόλις 18 μήνες μετά την υπογραφή του στην ομάδα έναντι 8 εκατομμυρίων λιρών την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου το καλοκαίρι του 2008. Ο Ισπανός αποκτήθηκε καθώς ο Rafa Benitez χρειαζόταν κάποιον για να παίξει στα αριστερά της επιθετικής τριάδας του κέντρου στον αγαπημένο του σχηματισμό 4-2-3-1.

Ο Harry Kewell και ο John Arne Riise εγκατέλειψαν τον σύλλογο εκείνη τη χρονιά και ο προπονητής προφανώς δεν είχε πειστεί πλήρως από τον Ryan Babel. Πράγματι, ενώ υπήρχαν 40 αγώνες στους οποίους εμφανίστηκαν τόσο ο νεαρός Ολλανδός όσο και ο Riera, υπήρχαν μόνο 13 στους οποίους ήταν ταυτόχρονα στον αγωνιστικό χώρο (σύμφωνα με το Transfermarkt). Ήταν είτε ο ένας είτε ο άλλος, σπάνια και οι δύο.
Και ο Benitez προτίμησε τον Riera, δίνοντάς του περίπου 1.000 λεπτά περισσότερα από τον Babel σε όλες τις διοργανώσεις το 2008/09. Ο προπονητής ήταν ξεκάθαρα οπαδός του, όπως εξήγησε όταν επιβεβαιώθηκε η υπογραφή. «Είναι καλός στον αέρα, δυνατός, ισχυρός και καλός παίκτης που περνάει την μπάλα».

Οι οπαδοί της Liverpool εκείνης της εποχής χρειάστηκαν να πειστούν. Ο Riera είχε σκοράρει με την Espaniol στον τελικό του Κυπέλλου UEFA το 2007, αλλά ήταν γνωστός στην Αγγλία κυρίως για ένα σύντομο δανεισμό του στη Manchester City, όπου σκόραρε μία φορά σε 19 εμφανίσεις.

Ευτυχώς τόσο για τον παίκτη όσο και για τον νέο του προπονητή, είχε άμεση απήχηση. Το ντεμπούτο του Riera με τους Reds ήταν απέναντι στη Manchester Utd στον πρώτο αγώνα μετά την ένταξή του στον σύλλογο.

Οι ευκαιρίες του να παίξει στέρεψαν μετά τον Ιανουάριο του 2010 και δύο μήνες αργότερα ο Riera έδωσε μια παράξενη συνέντευξη στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Marca, στην οποία ήταν εξαιρετικά επικριτικός απέναντι στον Benitez.

«Είμαι εδώ δύο χρόνια και ξέρω πώς είναι ο Benitez. Ποτέ δεν έχει λύσει μια κατάσταση με έναν παίκτη μιλώντας μαζί του», δήλωσε ο Riera. «Νομίζει ότι αυτός είναι υπεύθυνος και όλα τα άλλα πέφτουν στο κενό. Ο διάλογός του με τους παίκτες είναι πρακτικά μηδενικός».
Ο manager της Liverpool ήταν πλέον πρόθυμος να τον μετακινήσει, αλλά όταν ο Riera έφυγε από τον σύλλογο το καλοκαίρι, ο Benitez είχε επίσης απολυθεί. Μιλώντας πρόσφατα στην ECHO, όταν επέστρεψε στη χώρα για το φιλικό παιχνίδι «Legends of the North» με τη Manchester Utd, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

«Τώρα που είμαι προπονητής, το βλέπω διαφορετικά», παραδέχτηκε ο Riera όταν θυμήθηκε τον καβγά σε αποκλειστική συνέντευξη. «Πολλές φορές έχω ζητήσει συγγνώμη από αυτόν (τον Benitez), από πολλούς προπονητές που είχα κατά τη διάρκεια της καριέρας μου. Ως παίκτης, απλά βλέπεις τον εαυτό σου, βλέπεις ότι θέλεις να παίξεις, απλά βλέπεις τον ρόλο σου. Αλλά είναι πολύ δύσκολο να κρατήσεις 25 παίκτες ευχαριστημένους, είναι αδύνατο. Πρέπει να πάρεις αποφάσεις ως προπονητής, σε κάποιον θα αρέσει και σε κάποιον δεν θα αρέσει. Έτσι είναι τα πράγματα, τόσο απλά».

Μετά το πέρασμά του από το Anfield, η διαμάχες ακολούθησαν τον «Albi» για το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης αγωνιστικής του ζωής.
Τσακώθηκε με τον συμπαίκτη του Felipe Melo στη Galatasaray, αποκλείστηκε για αντιπαράθεση με αξιωματούχους όταν αγωνιζόταν στη Watford και προφανώς «απολύθηκε» από την Udinese επειδή έχασε έναν αγώνα για να συμμετάσχει σε τουρνουά πόκερ! Αργότερα ο Riera επέστρεψε στην πρώτη του ομάδα τη Mallorca, μόνο και μόνο για να αρνηθεί να παίξει, ενώ ο Miquel Soler παρέμεινε προπονητής.

Σας θυμίζει κάτι; Ο Benitez αναμφίβολα το σκέφτηκε τότε. Ο Riera δεν ήταν η χειρότερη μεταγραφή κατά τη διάρκεια της θητείας του στην ηγεσία της Liverpool και σίγουρα έδειξε αναλαμπές του τι μπορούσε να κάνει, αλλά ο Rafa πρέπει να αναρωτήθηκε αργότερα αν άξιζε ή όχι όλη αυτή η ταλαιπωρία.

Τα τελευταία χρόνια, ο Riera έχει αναλάβει τον πάγκο της ομάδας, με προπονητικό ρόλο στη Galatasaray και τώρα τη θέση του μόνιμου προπονητή στη σλοβενική Olimpija Ljubljana.

Albert Riera: Καταχρήσεις, τζόγος στην γεμάτη επαγγελματική του καριέρα
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com