Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Virgil: «Το ματς στην Napoli ήταν το χειρότερο παιχνίδι μας φέτος»

Virgil: «Το ματς στην Napoli ήταν το χειρότερο παιχνίδι μας φέτος»

Ο Virgil van Dijk παραδέχτηκε ότι η Liverpool ήταν αγνώριστη κατά καιρούς φέτος λόγω μιας σειράς κακών εμφανίσεων, με πιο χαρακτηριστική τη Napoli εκτός έδρας στο Champions League.

Οι Κόκκινοι γύρισαν σελίδα τις τελευταίες εβδομάδες, κερδίζοντας τους δύο τελευταίους αγώνες της Premier League πριν από τη διακοπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ παράλληλα εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στη νοκ άουτ φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης για έκτη συνεχόμενη σεζόν.

Σοβαρά ερωτήματα τέθηκαν για την ομάδα του Jurgen Klopp σε αυτό το στάδιο, τόσο σοβαρή ήταν αυτή η ήττα και ο Van Dijk παραδέχτηκε τώρα ότι μοιράστηκε επίσης τις ανησυχίες του για την κατεύθυνση προς την οποία φαινόταν να πηγαίνει η ομάδα. Ερωτηθείς για το πώς διαχειρίζεται δύσκολες στιγμές όπως αυτή, ο Ολλανδός αμυντικός δήλωσε:

«Μερικές φορές βοηθάει να βάζουμε τα πράγματα σε μια προοπτική- να αφιερώνουμε λίγο περισσότερο χρόνο για τα παιδιά, για το σπίτι. Είμαι κι εγώ άνθρωπος, σωστά; Έχω επίσης μια πολύ φυσιολογική ζωή. Βοηθάει να το σκέφτομαι αυτό λίγο περισσότερο. Να συνειδητοποιήσω ότι στο τέλος είναι απλώς ένα παιχνίδι.»
«Αλλά η πτώση που είχαμε στην ομάδα, ειδικά μετά από εκείνο το ματς με τη Napoli (ήττα με 4-1 στο Champions League), ήταν λίγο πιο ακραία, έτσι δεν είναι; Τότε ήμασταν πραγματικά κακοί. Πραγματικά δεν ήμασταν ο εαυτός μας για ένα διάστημα».

Αυτή τη στιγμή είναι αρχηγός της χώρας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Van Dijk είναι έτοιμος να βοηθήσει την Ολλανδία να φτάσει στους 16 της διοργάνωσης, καθώς ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει το Κατάρ στην τελευταία αναμέτρηση της φάσης των ομίλων. Συμμετέχοντας σε ένα σύστημα με τρεις πίσω παίκτες για την ομάδα του Louis van Gaal, ο 31χρονος γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτή η προσέγγιση τον περιορίζει στο να χτίσει από πίσω με τον ίδιο τρόπο που το κάνει τακτικά για τη Liverpool.

«Αυτό έχει να κάνει και με τον τρόπο παιχνιδιού μας», είπε για τις διαφορές που συναντά κανείς όταν παίζει για τον σύλλογο και την εθνική ομάδα. «Εγώ είμαι ο αμυντικός της πίσω 3άδας με τους Oranje. Στο χτίσιμο, ο αριστερός και ο δεξιός κεντρικός αμυντικός είναι ίσως ακόμη πιο σημαντικοί. – Και δικαίως. Ο Nathan Ake είναι αριστεροπόδαρος, ο Jurrien Timber είναι επίσης πολύ καλός στην μπάλα.»

«Στον ρόλο μου, συχνά έχω τον επιθετικό μπροστά μου και είμαι η κλειδαριά στην πόρτα. Αισθάνομαι πολύ άνετα με αυτό, πραγματικά, αλλά είναι ένας ελαφρώς διαφορετικός ρόλος. Όχι, ο σχηματισμός δεν είναι θέμα, καθόλου διότι έχουμε παίξει πολύ καλά με αυτόν τον σχηματισμό στα τελευταία 10 παιχνίδια περίπου. Στην κατοχή της μπάλας, στην άσκηση πίεσης στον αντίπαλο που συχνά πήγαινε πολύ καλά απέναντι σε όχι τις χαμηλότερες χώρες. Πρέπει να επιστρέψουμε σε αυτό το επίπεδο και γρήγορα».

Virgil: «Το ματς στην Napoli ήταν το χειρότερο παιχνίδι μας φέτος»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com