Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Κοινοπραξίες από τη Μέση Ανατολή ενδιαφέρονται για την Liverpool

Κοινοπραξίες από τη Μέση Ανατολή ενδιαφέρονται για την Liverpool

Η Fenway Sports Group (FSG) φέρεται να έχει ξεκινήσει συνομιλίες με δύο κοινοπραξίες από τη Μέση Ανατολή για την πώληση της Liverpool FC ύψους 3 δισεκατομμυρίων λιρών.

Η FSG σόκαρε τους οπαδούς της βάζοντας τον σύλλογο της Premier League προς πώληση νωρίτερα αυτό το μήνα. Πιστεύεται ότι κοινοπραξίες από το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά των Reds και επικοινώνησαν με τους σημερινούς ιδιοκτήτες FSG για να γνωστοποιήσουν το ενδιαφέρον τους

Οι οπαδοί της Liverpool θα ανησυχούν ότι οποιαδήποτε προσφορά από κοινοπραξία του Κατάρ ή της Σαουδικής Αραβίας θα περιλαμβάνει κρατική συμμετοχή. Το Κατάρ και η Νότια Αραβία έχουν φτωχό μητρώο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι παράνομες και τα δικαιώματα των γυναικών περιορίζονται και από τις δύο χώρες.

Οι δύο κοινοπραξίες επικοινώνησαν με τον διευθυντή της FSG Mike Gordon, ο οποίος είναι επίσης ένας από τους διευθυντές της Liverpool, για να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους, όπως αναφέρει η Daily Mail. Ο Gordon επιβλέπει την πώληση του συλλόγου του Merseyside αντί του βασικού ιδιοκτήτη John W Henry.

Υποστηρίζεται ότι και οι δύο κοινοπραξίες είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κανένα κράτος δεν θα συμμετέχει. Οι προσφορές του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας φέρονται να έχουν στενούς δεσμούς με τις ηγετικές οικογένειες της χώρας. Καμία από τις δύο χώρες δεν έχει δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.

Ο υπουργός αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Abdulaziz bin Turki Al-Faisal παραδέχθηκε επίσης ότι το κράτος θα υποστήριζε τις προσφορές εξαγοράς της Liverpool και της αντίπαλης Man Utd. Οι «κόκκινοι διάβολοι» τέθηκαν προς πώληση από τους ιδιοκτήτες τους Glazers, την Τρίτη, μιμούμενοι τις ενέργειες της FSG.

Το Forbes αποτίμησε τη Liverpool στα 4,45 δισ. δολάρια (3,68 δισ. λίρες) και τη United στα 4,6 δισ. δολάρια (3,8 δισ. λίρες). Η FSG αναμένεται να βγάλει τεράστιο κέρδος από τους Reds μετά την αγορά του συλλόγου από τους Tom Hicks και George Gillett για 300 εκατομμύρια λίρες πριν από 12 χρόνια.

Κοινοπραξίες από τη Μέση Ανατολή ενδιαφέρονται για την Liverpool
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com