Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 26/11/1975 Νίκη επί Slask και αγωνιστικού χώρου (vid)

Σαν σήμερα: 26/11/1975 Νίκη επί Slask και αγωνιστικού χώρου (vid)

Σαν σήμερα οι Reds του Bob Paisley θα κερδίσουν την Slask Wroclaw στον άκρως επικίνδυνο αγωνιστικό χώρο του Olimpijski Stadium, στο 1ο παιχνίδι για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου UEFA.

Οι Κόκκινοι ταξίδεψαν για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή τους Ιστορία στην Πολωνία και βρήκαν εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες. Υπερβολικό κρύο το οποίο είχε μετατρέψει τον αγωνιστικό χώρο, σε μία παγίδα για τους ποδοσφαιριστές. Παρ’ όλα τις δυσκολίες διεξαγωγής, το παιχνί ξεκίνησε κανονικά και το πρώτο ημίχρονο δυσκόλεψε και τις δύο ομάδες, περισσότερο τους Reds.

Στο δεύτερο όμως ημίχρονο οι Κόκκινοι έδειχναν εξοικειωμένοι και το έδειξαν παίρνοντας το προβάδισμα με τον Ray Kennedy στο 61′. Στο 75′ ο John Toshack από ασίστ του Tommy Smith, θα κάνει δύο τα τέρματα των Reds, που έδειχναν πολύ πειστικοί για την κατάκτηση της νίκης.

Οι γηπεδούχοι δεν παράτησαν το παιχνίδι και μείωσαν με τον Tadeusz Pawlowski στο 79′, χωρίς όμως να καταφέρουν να κάνουν κάτι παραπάνω. Έτσι οι Κόκκινοι πήραν σαφές προβάδισμα για την πρόκριση και θα περίμεναν τους Πολωνούς στο Anfield, για να «σφραγίσουν» το εισιτήριό τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Αξίζει να αναφερθεί πως στην αποστολή της Liverpool, μετείχε και ο κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας στην Main Stand, John Konrad, με καταγωγή από την Πολωνία του οποίου η οικογένεια είχε φύγει από την χώρα με την έναρξη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο John Konrad βοήθησε τα μέγιστα ως διερμηνέας στις ανάγκες της αποστολής και μάλιστα έκατσε στον πάγκο της Ομάδας, για οποιαδήποτε ανάγκη προέκυπτε.

Το παιχνίδι στο Olimpijski Stadium εκείνο το μεσημέρι Τρίτης παρακολούθησαν 40.000 θεατές και διαιτητής ήταν ο Τούρκος H. Ok.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε τα γκολ της συνάντησης:

Σαν σήμερα: 26/11/1975 Νίκη επί Slask και αγωνιστικού χώρου
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com