Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Γιατί δεν θέλω να ξανακούσω λέξη για τον Jude Bellingham

Γιατί δεν θέλω να ξανακούσω λέξη για τον Jude Bellingham

Γράφει ο Αλέξανδρος Μωρέλλας, δημοσιογράφος, χομπίστας αναλυτής της Premier League & μέλος της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Liverpool.

Αν υπήρχε ένας μετρητής άρθρων, με βάση μία συγκεκριμένη λέξη, πιο ακριβής από το απλό Google search, έτσι ώστε να μετράει και τα social media, είμαι βέβαιος ότι οι αναφορές που συνδέουν τη Liverpool με τον Jude Bellingham είναι εκατομμύρια.

Τα τελευταία δύο χρόνια τα photoshops και οι γραφίστες έχουν πάρει φωτιά κάνοντας κολλάζ τη φανέλα της Λίβερπουλ με τη μορφή του Άγγλου μεσοεπιθετικού. Αλλά και ενδιάμεσα των μεταγραφικών περιόδων, ο Ιησούς Χριστός έχει γίνει συνώνυμο του 19χρονου ποδοσφαιριστή χρήζοντάς τον, τον Μεσσία που θα λύσει κάθε μας πρόβλημα.

Ειδικά τώρα που έχουν πληθύνει τα άρθρα για πώληση της Liverpool, κάτι που κάνει τους φιλάθλους μας να ονειρεύονται τον ουρανό να βρέχει δισεκατομμύρια για μεταγραφές, επανέρχονται και τα άρθρα/αναρτήσεις των φιλάθλων κατά χιλιάδες, που προδικάζουν την έλευση του μικρού στο Anfield με αστρονομικά ποσά. Μάλιστα, αυτά συνοδεύονται και από μία γενικότερη ανάλυση μεταγραφών, η οποία ξεπερνάει πολλές φορές και τα 200 εκατομμύρια λίρες.

Όπως έχετε καταλάβει, το τελευταίο πράγμα που με ενδιαφέρει είναι αν θα διαψευστώ ή αν θα γίνω δυσάρεστος σε όσους με διαβάζουν. Για αυτό και θα είμαι ξεκάθαρος για ακόμη μία φορά: η σωτηρία της Λίβερπουλ δεν πρόκειται να έρθει από τον Bellingham, όπως καμία ομάδα δεν μπορεί να σωθεί ή να ανακάμψει από έναν και μόνο παίκτη. Ειδικά όταν αυτός δεν είναι κι η πρώτη σου προτεραιότητα με γνώμονα τις ανάγκες σου. Το κέντρο της ομάδας έχει τεράστια κενά, χρειάζεται ουσιαστική ανανέωση και αναδόμηση, αλλά κυρίως και πρωτίστως στον ανασταλτικό τομέα. Χρειάζεται χαφ που θα βοηθήσουν τον Fabinho και θα αποτελέσουν τη διάδοχη κατάσταση του Henderson και του Milner. Ένας ντελικάτος, αραχνοΰφαντος μεσοεπιθετικός, όσο ταλαντούχος και αν είναι αποτελεί το δεύτερο ή και τρίτο βήμα στο recruitment. Με τίποτα το πρώτο.

Άλλωστε, δεν γίνεται να πέφτει κι ένας ολόκληρος ο οργανισμός πάνω σε έναν 19χρονο, δεν γίνεται να σπάει ο κουμπαράς και όλος ο προϋπολογισμός δεσμεύοντας κεφάλαια, με τα οποία φτιάχνεις δυο και τρεις ομάδες, για να πηγαίνεις σε έναν παράλογο πλειστηριασμό. Δηλαδή να δοθούν 150 και 200 εκατομμύρια για ένα παίκτη; Ο Maradona να ερχότανε στα 22 του, πάλι δεν θα έπρεπε να δοθούν αυτά τα ποσά. Όπως δεν έπρεπε να πουλήσεις κάθε ασημικό για να αγοράσεις τον Nunez. Όσο και να μας πληγώνει, όσο και να μην είμαστε αλλεργικοί στο περιβάλλον που συνοδεύει μία μεταγραφή όπως του Haaland (πατέρας μάνατζερ, παίκτης ντίβα, μισθός εξωφρενικός), παρ’ όλα αυτά η Manchester City έκανε μία από τις πιο έξυπνες κινήσεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Πήρε ένα απίθανο παίκτη με μόλις 75 εκατομμύρια. Θα πας να δώσεις τα διπλάσια και τριπλάσια;

Και εδώ ερχόμαστε στο πιο ανησυχητικό σημάδι στη λειτουργία του συλλόγου τον τελευταίο καιρό. Φαίνεται δυστυχώς ότι έχουμε περάσει από τις έξυπνες κινήσεις του Edwards που έβγαζε λαγούς από το καπέλο και έκανε ψαγμένες μεταγραφές, σε μία νέα τεχνική διεύθυνση που ακολουθεί ό,τι προβάλλει το Twitter και το Facebook! Αν είναι ο κάθε παλαβός και άσχετος φίλαθλος στα social media να υπαγορεύει ποιον παίκτη θα πάρει Liverpool, ας μας βγάλουν και εμάς ένα μισθό να τους λέμε πρόσωπα. Η Liverpool θα έπρεπε να ξεψαχνίζει την παγκόσμια αγορά και να εντοπίζει περιπτώσεις. Έχουμε ένα από τα πιο ελκυστικά ονόματα του πλανήτη και τον καλύτερο προπονητή, θα έπρεπε να κάνουν ουρές για να έρθουν οι μέσοι και οι επιθετικοί, όχι να κυνηγάμε εμείς το κάθε παιδαρέλι.

Αν, λοιπόν, η Liverpool καταθέσει εξωπραγματική πρόταση για τον Jude θα είμαι πραγματικά απογοητευμένος από τη λειτουργία της τεχνικής διεύθυνσης και το recruitment department. Θα αποτελεί έμπρακτη απόδειξη αποτυχίας και ανεπάρκειας. Για αυτό και δεν θα ήθελα να ξανακούσω το όνομά του Bellingham μέχρι να φύγει για τη Dortmund για τον επόμενο σταθμό του, μπας και ησυχάσουμε από τα photoshops.

Γιατί δεν θέλω να ξανακούσω λέξη για τον Jude Bellingham
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com