Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 14/11/1967 Ανώδυνη ήττα & πρόκριση με Munchen 1860 (vid)

Σαν σήμερα: 14/11/1967 Ανώδυνη ήττα & πρόκριση με Munchen 1860 (vid)

Σαν σήμερα οι Reds του Bill Shankly θα πάρουν την πρόκριση επί της TSV Munchen 1860 παρά την ήττα τους στην Γερμανία με συνολικό σκορ 9-2, σε παιχνίδι στο Sechzger Stadium για τον 2ο γύρο του European Fairs Cup.

Έχοντας κερδίσει οι Κόκκινοι το πρώτο παιχνίδι στο Anfield με 8-0 (!) μια εβδομάδα νωρίτερα, ταξίδεψαν στο Μόναχο απλά για να σφραγίσουν το εισιτήριο τους στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης και σε απόλυτο κλίμα ευφορίας. Οι Reds μάλιστα προηγήθηκαν μόλις στο 5′ με τον Ian Callaghan από ασίστ του Gerry Byrne.

Οι Γερμανοί δεν το έβαλαν κάτω και πάλεψαν για την «τιμή των όπλων», καταφέρνοντας να ισοφαρίσουν στο 35′ με τον Wilfried Kohlars, ο οποίος έδωσε τη νίκη γοήτρου στους γηπεδούχους, τρία λεπτά πριν λήξη το παιχνίδι (87′). Έτσι οι Κόκκινοι προκρίθηκαν με συνολικό αριθμό τερμάτων 9-2 στην επόμενη φάση του Inter Cities Fairs Cup/European Fairs Cup, όπου θα συναντούσαν την Ουγγρική Ferencvaros.

Να σημειωθεί εδώ πως το Inter Cities Fairs Cup/European Fairs Cup, θεωρείται ως ο πρόγονος θεσμός του Κυπέλλου UEFA (σημερινό Europa League), που όλως παραδόξως η UEFA δεν θεωρεί επίσημο θεσμός και κάνει πως δεν τον αναγνωρίζει, χωρίς να παρουσιάζει στα αρχεία της επίσημα στοιχεία για τα παιχνίδια! Έτσι αυτά τα παιχνίδια για την διοργάνωση αυτή, εκείνη την εποχή, είναι σαν να μην έγιναν!!!
Σε κάθε όμως περίπτωση, τα παιχνίδια έγιναν κι εμείς σας τα παρουσιάζουμε στην στήλη μας.

Το παιχνίδι που διεξήχθη στο Sechzger Stadium, το μικρό στάδιο του Μονάχου και το οποίο μοιράζονταν οι Munchen 1860 με την Bayern Munich, παρακολούθησαν 10.000 θεατές. Οι δύο γερμανικές ομάδες μετακόμισαν στο Ολυμπιακό στάδιο της πόλης, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972.
Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο Τσεχοσλοβάκος Z. Vales.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε στιγμιότυπα και τα γκολ της συνάντησης:

Σαν σήμερα: 14/11/1967 Ανώδυνη ήττα & πρόκριση με Munchen 1860
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com