Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 14/11/1998 Πρεμιέρα στον πάγκο των Reds για Houllier (vid)

Σαν σήμερα: 14/11/1998 Πρεμιέρα στον πάγκο των Reds για Houllier (vid)

Σαν σήμερα ο Gerard Houllier θα καθίσει στον πάγκο της Liverpool ως πρώτος και μόνος manager των Reds, μετά την αποχώρηση του Roy Evans από τα κοινά τους καθήκοντα.

Το καλοκαίρι του 1998 οι Κόκκινοι είχαν προχωρήσει σε μία καινοτομία, με τον Γάλλο να πλαισιώνει τον Roy Evans, σε μία κίνηση ενίσχυσης του προπονητικού team. Την κίνηση αυτή μάλιστα, εικάζεται πως είχε ζητήσει ο ίδιος ο Roy Evans, ώστε να γίνει η αποχώρηση που είχε προγραμματίσει από τον πάγκο των Κόκκινων ομαλά. Στην θέση του μπήκε ο παλιός άσσος των Reds Phil Thompson, μετά από πρόταση του Gerard Houllier, ο οποίος εκτιμούσε τις ικανότητες του Thompson, τόσο στο προπονητικό κομμάτι, όσο και στο ψυχολογικό μέσα στα αποδυτήρια.

Το πρώτο παιχνίδι πάντως για τον Γάλλο, δεν πήγε όπως θα ήθελε καθώς η Liverpool ηττήθηκε 1-3 από την Leeds Utd στο Anfield, σε παιχνίδι πρωταθλήματος. Οι Κόκκινοι προηγήθηκαν με πέναλτι του «God» Robbie Fowler στο 68′ (το οποίο δόθηκε σε ανατροπή του Karl-Heinz Riedle από τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων Nigel Martyn), αλλά το black out που έπαθαν από το 79′ ως το 86′, έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να φύγουν από το γήπεδο των Reds, με μία σημαντική νίκη για αυτούς.

Αξίζει να αναφερθεί πως με τους φιλοξενούμενους αγωνίσθηκε ο μετέπειτα Κόκκινος, Harry Kewell.

Την πρεμιέρα του Gerard Houllier στο Anfield παρακολούθησαν 44.305 θεατές και διαιτητής ήταν ο D.G. Gallagher.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε φάσεις και τα γκολ της συνάντησης:

Σαν σήμερα 14/11/1998: Πρεμιέρα στον πάγκο των Reds για Houllier
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com