Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Τελικά τι πρέπει να ζητάμε από τον Nunez;;

Τελικά τι πρέπει να ζητάμε από τον Nunez;;

H φετινή τρίτη εμφάνιση της Liverpool.

Η περίπτωση του Darwin Nunez είναι μία χαρακτηριστική περίπτωση που αναδεικνύει τη συχνή διαστρέβλωση της πραγματικότητας με θύτες όχι μόνον τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μία διαστρέβλωση που αφορά όχι μόνον στον αθλητισμό αλλά και γενικά στην καθημερινή ζωή. Η απομόνωση στιγμών από αγώνες σε ένα βίντεο με «πιασάρικη» λεζάντα, οι άνευ αντικειμένου συγκρίσεις, η μαζική αναπαραγωγή μεμονωμένων δηλώσεων και άλλα πολλά οδήγησαν από κοινού με μία δύσκολη αγωνιστικά εποχή για τους φίλους της Liverpool να διαβάζουμε μέχρι και σχόλια για τον «Ουρουγουανό Andy Carroll». Πάμε, όμως, να ξεδιαλύνουμε λίγο την κατάσταση.

   Ξεκινάμε με την ιδιαίτερα ελκυστική σε επαΐοντες και μη σύγκριση του Nunez με τον Haaland. Μιλάμε για δύο συγκρίσιμες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών; Για τα social media και τα Μ.Μ.Ε. ναι. Για εμένα ασφαλώς και όχι. Το γεγονός πως η City και η Liverpool αγόρασαν αμφότερες το ίδιο καλοκαίρι και μετά από χρόνια έναν πιο παραδοσιακό striker δεν σημαίνει απολύτως τίποτα! Πολύ απλά διότι αφενός αγόρασαν δύο τελείως διαφορετικούς strikers και αφετέρου διότι η κάθε μία χρειάζεται κάτι διαφορετικό από έναν striker.

  Εν ολίγοις: η City αγόρασε έναν δεινό εκτελεστή (αν όχι τον καλύτερο στον πλανήτη αυτή τη στιγμή) για να είναι σχεδόν συνέχεια μέσα ή οριακά έξω από την περιοχή και να αξιοποιεί όχι μόνο το χρόνο που περνά η ίδια σαν ομάδα γύρω από την περιοχή του αντιπάλου αλλά και για να βοηθήσει στο να βρουν χώρο γύρω από την περιοχή οι υπόλοιποι.  Η Liverpool αγόρασε έναν striker διά της προσθήκης του οποίου θέλησε να προσθέσει και να αλλάξει σημαντικά πράγματα στο παιχνίδι της, ώστε να γίνει πιο απρόβλεπτη. Από την άλλη μεριά ο Nunez οφείλει να κάνει πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο τα οποία είτε δεν ζητώνται από το Haaland είτε ζητώνται αλλά εκείνος δεν τα υλοποιεί.

   Παρατηρώντας το παιχνίδι AjaxLiverpool θα δει κάποιος νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο πως ο Ουρουγουανός με σπριντ βρίσκεται από τη γραμμή της σέντρας στη γραμμή της περιοχής της ομάδας του όπου κλέβει τη μπάλα προλαβαίνοντας τη διενέργεια συνδυασμού «1-2» και ξεκινά με δική του πάσα την αντεπίθεση. Ομοίως στο πρόσφατο LiverpoolWest Ham εντοπίζει κανείς τον πρώην επιθετικό της Benfica να κυνηγά και να κλέβει τη μπάλα στον παραδοσιακό χώρο δράσης του αριστερού μπακ. Η Liverpool δεν απέκτησε τον Ουρουγουανό για να τον έχει μόνιμα μέσα στο κουτί. Αντιθέτως ποντάρει στο physical στοιχείο του παιχνιδιού του τόσο μπροστά όσο και πίσω από το κέντρο. Είναι ενδεικτικό το πόσο συχνά αξιοποιείται η ικανότητα του Nunez να υποδεχτεί τη μπάλα με πλάτη χαμηλά στο γήπεδο για να σπάσει η πίεση του αντιπάλου στην πρώτη πάσα. Όλα αυτά δεν τα δει κανείς εύκολα από τον Νορβηγό, διότι δεν απαιτεί το gameplan της ομάδας του να τα κάνει.

  Ας ξεπεράσουμε, όμως, το ρόλο του παίκτη μέσα στο γήπεδο. Ας πάμε στα πιο βασικά. Πώς είναι δυνατόν να περιμένει κάποιος σε μία περίοδο που η Liverpool αντιμετωπίζει πλείστα προβλήματα να προσαρμοστεί απόλυτα ένας παίκτης που ήρθε για να ξεκινήσει μία καινούρια εποχή στη front line της ομάδας; Προσθέτοντας στην αστάθεια της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας την αποβολή του Darwin με την Crystal Palace που τον άφησε πίσω σε αγωνιστικό ρυθμό αλλά και το γεγονός πως ακόμη δεν έχει συνηθίσει το παιχνίδι των υπολοίπων και αντιστρόφως αντιλαμβάνεται κανείς πως υπήρξαν επιβαρυντικά κενά στην όλη διαδικασία.

   Επιπρόσθετα πρέπει να γίνει μία σημαντική επισήμανση ως προς τη διαχείριση του αγωνιστικού χρόνου του παίκτη. Είναι λογικό ένας παίκτης που έρχεται από το πρωτάθλημα Πορτογαλίας να χρειαστεί κάποιο καιρό για να συνηθίσει το ρυθμό του αγγλικού πρωταθλήματος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, το εξής: Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή 23 ετών ο οποίος τα τελευταία έξι χρόνια έκανε τρεις σοβαρές επεμβάσεις στα γόνατά του (μία για ρήξη χιαστού όταν ήταν 17 ετών, μία για αφαίρεση ενός υπερανάπτυκτου τμήματος οστού ενόσω ήταν παίκτης της Penarol και μία τρίτη στη θητεία του στην Benfica). Είναι πραγματικά τρανή απόδειξη του ταλέντου και της δουλειάς που έχει βγάλει ανά τα χρόνια το ότι βρίσκεται τώρα σε αυτό το επίπεδο και με αξιοσημείωτα σωματικά χαρακτηριστικά. Παρόλα αυτά χρειάζεται μία προσοχή. Τα παιχνίδια είναι ασταμάτητα, οι λύσεις από τον πάγκο για rotation έχουν στερέψει λόγω τραυματισμών και απαιτείται ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή.

  Ως προς το κακό decision making του Ουρουγουανού θα πω εν συντομία το εξής: δεν γνωρίζω κανέναν επιθετικό 23 ετών που να μπορεί να κάνει σε κάθε στιγμή την καλύτερη επιλογή. Εξάλλου μιλάμε για έναν επιθετικό οπότε αρκετά συχνά θα σκεφτεί την εκτέλεση παρά την πάσα. Πόσες φορές στο παρελθόν ο Mane ή ο Salah δεν έδωσαν τη μπάλα αλλά εκτέλεσαν; Πάμπολλες. Κάποιες από αυτές θα σκοράρουν και δεν θα θυμάται τίποτα ο μέσος θεατής, κάποιες δεν θα σκοράρουν και θα έχουμε να λέμε. Μιλάμε, βέβαια, για ποδόσφαιρο που όλα είναι σχετικά οπότε ας μην υπερεστιάζουμε στη μία όψη.

  Και τι έχουμε συνολικά έως τώρα σαν εικόνα; Ο Nunez σε 13 εμφανίσεις εκ των οποίων ξεκίνησε βασικός μόλις στους 7 αγώνες έχει σκοράρει 6 φορές ενώ θα μπορούσε να είχε και άλλα εάν τα δοκάρια και οι αντίπαλοι keepers δεν του στερούσαν μερικά γκολ που θα ήταν υποψήφια για γκολ της σεζόν έως τώρα. Πρόσφατα μάλιστα έγινε και ο πιο γρήγορος παίκτης στην Premier Leagueαπό το 2020 και εφεξής ξεπερνώντας την ταχύτητα που είχε αναπτύξει τότε ο Kyle Walker, γεγονός αξιοθαύμαστο αν αναλογιστεί κανείς πως κοιτάζει το έδαφος από τα 187 εκατοστά.

  Ο Nunez μέχρι στιγμής έχει σκοράρει ένα παραπάνω γκολ από τον Gabriel Jesus αλλά μυστηριωδώς ο δεύτερος παρουσιάζεται ως μία από τις μεταγραφές της σεζόν και ο πρώτος ως μία προβληματική προσθήκη. Ασφαλώς και αυτό δεν έχει βάση διότι μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν πουλάει…. πολύ η Arsenal οπότε κάθε τι αναγιγνώσκεται με τον πλέον βολικό τρόπο. Καλό θα είναι, λοιπόν, να είμαστε πιο προσεκτικοί στο τι διαβάζουμε και λέμε.

   Εν κατακλείδι θα έλεγα πως ο Nunez ούτε σε αστείο δεν μπορεί να μπαίνει στην ίδια πρόταση με τον Andy Carroll. Τα όσα έχω δει προσωπικά μέχρι στιγμής με ικανοποιούν. Σε μία Liverpool που πολλά πράγματα δεν λειτουργούν όπως θα θέλαμε και όπως θα έπρεπε ο Darwin Nunez βγήκε κερδισμένος από την πρόσφατη αλλαγή συστήματος, έχει αρχίσει και σκοράρει με συνέπεια, παλεύει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, υποδέχεται μπάλες, συνδέει το παιχνίδι, δίνει άλλη διάσταση με την ταχύτητά του στην κόντρα επίθεση, εκτελεί και με τα δύο πόδια. Το γεγονός πως η συνεισφορά του είναι αδικαιολόγητα υποβαθμισμένη φάνηκε και στο κάζο του City Ground απέναντι στη Nottingham Forest, όπου -μεταξύ άλλων- έλειψε δραματικά από τη Liverpool η παρουσία του μέσα στην περιοχή, το physical στοιχείο του.    

   Αν ζητάμε από το Nunez να σκοράρει τα ίδια γκολ με το Haaland, αυτό δεν θα γίνει για πολλούς λόγους και θα τον κρίνουμε ως ανεπαρκή. Αν, όμως, του ζητήσουμε να συνεχίσει να δουλεύει και να κλείσει τα αυτιά του σε όλα τα υπερβολικά και ανυπόστατα που γράφονται όπως έκανε στην Amsterdam Arena απέναντι στον Ajax, τότε θα καταλάβουμε σύντομα πως έχουμε προσθέσει στην επίθεσή μας έναν παίκτη που θα δώσει πολλά

Ο Darwin Nunez πανηγυρίζει στο Άμστερνταμ.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com