Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Τεράστιοι Reds και Αιγύπτιος Θεός υπέταξαν τη City!!

Τεράστιοι Reds και Αιγύπτιος Θεός υπέταξαν τη City!!

Τεράστια νίκη για την μεγάλη Liverpool του Jürgen Klopp! Οι Reds κέρδισαν για δεύτερη φορά φέτος την δήθεν διαστημική, Manchester City με 1-0 στο Anfield, χάρη σε γκολ του Mo Salah!

Οι Reds επέστρεψαν στις εγχώριες νίκες, έσπασαν το αήττητο των Cityzens και πήραν ένα αποτέλεσμα που θα τους δώσει απίστευτη ώθηση ενόψει της συνέχειας.

Ο Salah το μοναδικό γκολ του αγώνα, με την Liverpool να μην δέχεται καν γκολ από τον πολυδιαφημισμένο Haaland και την παρέα του.

Τεράστια εμφάνιση από όλη την Κόκκινη άμυνα, αξίζουν ξεχωριστή αναφορά οι James Milner και Joe Gomez.

Στο ANFIELD κερδίζει η LIVERPOOL!

Α’ Ημίχρονο: Με τον James Milner στην αρχική ενδεκάδα και τους Elliott, Salah, Firmino και Jota μπροστά ξεκίνησαν οι Reds εναντίον της Manchester City.

Χρειάστηκε να περάσουν 15 λεπτά παιχνιδιού, για να έχουμε την πρώτη τελική στο ματς, με ένα εκτός περιοχής σουτ του Gundogan, το οποίο μπλόκαρε ο Alisson.

Στο 21’ οι Reds απάντησαν στις ευκαιρίες με κεφαλιά του Jota, που όμως δεν είχε δύναμη και κατέληξε στην αγκαλιά του Ederson.

Τρία λεπτά αργότερα, η Liverpool είχε πολύ καλή στιγμή, όταν ο Ederson απομάκρυνε την σέντρα του Milner και η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Robertson, το σουτ όμως του οποίου έφυγε ψηλά.

Στο 33ο λεπτό απείλησε για πρώτη φορά ο Haaland, όταν και προσπάθησε να κρεμάσει από πλάγια θέση τον Alisson, με τον Βραζιλιάνο να είναι σε ετοιμότητα, με τον Νορβηγό να έχει τελική με κεφαλιά και στο 35’ αλλά να φεύγει ψηλά.

Με την συμπλήρωση 40 λεπτών αγώνα, ο De Bruyne βρήκε τον Haaland, εκείνος πήρε την κεφαλιά, αλλά ξανά ο Alisson μπλόκαρε δίχως πρόβλημα.

Β’ Ημίχρονο: Με τεράστια ευκαιρία για την Liverpool ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, καθώς ο Salah βρέθηκε τετ α τετ με τον Ederson στο 50’, έπειτα από μπαλιά του Firmino, όμως ο Βραζιλιάνος έκανε επαφή με την μπάλα και εκείνη δεν κατέληξε στα δίχτυα. Υπό φυσιολογικές συνθήκες οι Reds θα κέρδισαν κόρνερ, όμως ο Taylor έκλεισε τα μάτια και έδειξε άουτ.

Στην αμέσως επόμενη φάση οι Cityzens σκόραραν με τον Foden, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε για πεντακάθαρο φάουλ του Haaland στον Fabinho στην αρχή της φάσης, έπειτα από παρέμβαση του VAR. Ασφαλώς και ο Taylor είχε κλείσει ξανά τα μάτια, θέλοντας να μετρήσει το γκολ. 

Νέα μεγάλη ευκαιρία έχασε η ομάδα του Klopp στο 55’, αυτή τη φορά με κεφαλιά του Jota, η οποία έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ederson.

Στο 64’ ήταν η σειρά της City να χάσει μια μεγάλη ευκαιρία, με πλασέ του Haaland που απέκρουσε με το ένα χέρι ο Alisson, ενώ στο 69’ έφυγε εκτός εστίας το εκτός περιοχής σουτ του Silva.

Στο ίδιο ακριβώς λεπτό (69’) ο Mo Salah έκοψε μέσα στην περιοχή από τη δεξιά πλευρά και πλάσαρε, αλλά δεν βρήκε εστία.

Στο 72ο λεπτό ο Klopp προχώρησε σε 3 αλλαγές, με τους Nunez, Henderson και Carvalho να αντικαθιστούν τους Firmino, Fabinho και Elliott.

Στο 75’ οι Reds πέτυχαν αυτό που ήθελαν και έψαχναν από την αρχή της επανάληψης, δηλαδή το γκολ! Ο Alisson με ένα καταπληκτικό βολέ βρήκε τον Salah, ο Cancelo δεν μπόρεσε να κερδίσει τη μπάλα και ο Αιγύπτιος βρέθηκε απέναντι από τον Ederson και πλάσαρε σωστά για το 1-0!! 

Ένα δίλεπτο αργότερα, η Liverpool πλησίασε και στο 2-0 και με πλασέ του Nunez έξω από την περιοχή.

Ο Anthony Taylor στο 85ο λεπτό ολοκλήρωσε την αποστολή του, καθώς απέβαλλε τον Jürgen Klopp, ο οποίος διαμαρτυρόταν έντονα για ξεκάθαρο φάουλ του Silva στον Mo Salah. 

Σε νέα αντεπίθεση βγήκαν οι γηπεδούχοι στο 87’, ωστόσο ο Nunez καθυστέρησε υπερβολικά, με αποτέλεσμα να χάσει τη μπάλα, ενώ θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τον Salah. 

Στο 90’ αντικαταστάθηκε και ο Salah, από τον Alexander-Arnold που επέστρεψε σε χρόνο ρεκόρ στη δράση.

Με την είσοδο στις καθυστερήσεις ο Nunez βγήκε ξανά από τα αριστερά και αυτή τη φορά γύρισε σωστά, αλλά ο Trent δεν μπόρεσε να σκοράρει από δύσκολη γωνία.

Ο Darwin δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε στο 95’, όταν αυτή τη φορά, θέλησε να περάσει τη μπάλα πάνω από τον Ederson, χωρίς όμως την απαραίτητη δύναμη.

Στις τελευταίες στιγμές του αγώνα δυστυχώς για τους Reds αποχώρησε με φορείο ο Jota, έχοντας αποκομίσει τραυματισμό στο πόδι.

Οι συνθέσεις:

Liverpool: Alisson; Milner, Gomez, Van Dijk, Robertson; Fabinho (Henderson 72′), Thiago; Elliott (Carvalho 72′), Firmino (Nunez 72′), Jota (Τσιμίκας 90+9′); Salah (Alexander-Arnold 90′)

Man City: Ederson; Cancelo, Dias, Akanji, Ake; Rodri, De Bruyne, Gundogan (Alvarez 89′); Silva, Foden, Haaland

Επόμενος αγώνας για τους Reds το βράδυ της Τετάρτης κόντρα στη West Ham.

Ο Mo Salah εκτελεί τον Ederson.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com