Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Klopp και FSG βρίσκονται σε καθοριστικό σταυροδρόμι

Klopp και FSG βρίσκονται σε καθοριστικό σταυροδρόμι

Πολλά έχουν ειπωθεί και έχουν γραφτεί για τα «7 χρόνια φαγούρα» του Klopp στις Mainz και Borussia Dortmund τις τελευταίες μέρες στα ΜΜΕ διεθνώς.

Ο 55χρονος Γερμανός βρέθηκε στο τιμόνι της Mainz, την περίοδο 2001-2008, και την οδήγησε στην Bundesliga τη σεζόν 2003–04. Την τελευταία του σεζόν στην ομάδα, έβδομη στη σειρά, η Mainz υποβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία και μετά από μια συγκινητική τελετή αποχαιρετισμού ο Klopp ανέλαβε την Dortmund.

Η πτώση της Dortmund την έβδομη χρονιά του Klopp (2014-15) ήταν πολύ εντυπωσιακή. Οι Βεστφαλοί βρέθηκαν στον πάτο της βαθμολογίας με μόνο 15 αγώνες να απομένουν στη σεζόν. Τελικά, μετά από ένα σερί νικών κατάφεραν να τερματίσουν στην 7η θέση και να φτάσουν στον τελικό του κυπέλου, όπου και ηττήθηκαν με 3-1 από την VfL Wolfsburg.

Στις 15 Απριλίου του 2015, ο Klopp ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την Dortmund, μετά από μια επταετή θητεία στον γερμανικό σύλλογο.

Η θητεία του στην Liverpool, μέχρι σήμερα, είναι πολύ επιτυχημένη. Οι Reds, υπό τις οδηγίες του κατέκτησαν την Premier League, μετά από 30 χρόνια, καθώς και το έκτο Champions League, μετά από 14 χρόνια.

Ωστόσο, την τρέχουσα σεζόν (έβδομη για τον Klopp) οι Reds βρίσκονται σε πολύ κακή αγωνιστική κατάσταση. Οι ψίθυροι μεταξύ των μέσων ενημέρωσης έχουν αρχίσει να υποδηλώνουν ότι η θέση του Klopp δεν είναι τόσο ασφαλής όσο ήταν κάποτε. Ο πρώην μέσος της Liverpool, Dietmar Hamann, δήλωσε ότι οι ισχυροί άνδρες της FSG πολύ σύντομα θα κληθούν να συζητήσουν το μέλλον του Klopp.

Ο Klopp διέψευσε αυτούς τους ισχυρισμούς σε συνέντευξη τύπου το βράδυ της Τρίτης. Στο μυαλό του τουλάχιστον, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Liverpool, αυτή τη στιγμή, είναι η ψιθυρολογία γύρω από το μέλλον του προπονητή της.

Ωστόσο, μιλώντας στην BILD, ο Ελβετός δημοσιογράφος, Marcel Reif αναφέρθηκε στο τι μπορεί να ωθήσει τον Klopp στην πόρτα εξόδου από τους Reds.
Ο Reif είχε προηγουμένως ισχυριστεί ότι το μέλλον των Klopp και Guardiola θα μπορούσε να είναι αλληλένδετο. Υποστήριξε ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ τους θα τους κρατήσει εκεί που είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, η αγωνιστική πτώση της Liverpool έχει δημιουργήσει μια νέα προοπτική και ο Reif πιστεύει ότι ο Klopp θα μπορούσε να τερματίσει την θητεία του στην Liverpool, εάν αισθανθεί ότι η ομάδα δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του. Επίσης, ο Reif τόνισε ότι το Anfield θα «ανατιναχτεί» εάν η FSG απολύσει τον Klopp.

«Εξακολουθώ να πιστεύω σε αυτό που έχει η Liverpool μέσα της, αλλά πρέπει να επανέλθει σιγά σιγά», δήλωσε ο Reif (μέσω του Sport Witness).
«Μερικοί από τους κορυφαίους της παίκτες φαίνονται κουρασμένοι, ίσως και λόγω του απαιτητικού τρόπου παιχνιδιού του Klopp. Υπάρχει ακόμη χρόνος για να καταλάβουν την τέταρτη θέση». «Αν τον απέλυαν, το Anfield θα ανατιναζοταν! Δεν μπορούν να το κάνουν αυτό».
«Είναι έμπειρος και πολύ έξυπνος. Αν νιώθει ότι αυτό που απαιτεί και το πώς το απαιτεί από την ομάδα δεν μπορεί πλέον να γίνει πράξη, τότε θα πει ο ίδιος: «Φτάνει πια».

Κατά τη γνώμη μου, δεισιδαιμονίες του τύπου μιας «επταετούς κατάρας» δεν μπορούν να έχουν λογική βάση. Ο κακός καλοκαιρινός προγραμματισμός, η έλλειψη ποιοτικών μεταγραφών, οι συχνοί τραυματισμοί και το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα βασικών παικτών αποτελούν τις βασικές αιτίες της αγωνιστικής πτώσης των Reds.

Είναι οδυνηρά ξεκάθαρο ότι η μεσαία γραμμή της Liverpool απαιτεί σοβαρή «χειρουργική» επέμβαση. Οι Reds φαίνεται να περιμένουν την άφιξη του Jude Bellingham το 2023, αλλά εάν τερματίσουν εκτός της πρώτης τετράδας δεν θα έχουν ουσιαστικά καμία πιθανότητα να δελεάσουν τον ταλαντούχο Άγγλο μέσο.

Από την άλλη, παρά την αδιαμφισβήτητη ποιότητα του Bellingham, δεν είμαι και τόσο σίγουρος, εάν μια τόσο δαπανηρή μεταγραφή είναι αυτό που χρειάζεται η Liverpool, καθώς πέρα από την ποιότητα τίθεται και θέμα ποσότητας.

Η Liverpool, μετά τον Naby Keita το 2018, έχει αποκτήσει μόνο έναν μέσο, τον Thiago Alcantara το 2020. FSG και Klopp πρέπει να διορθώσουν αυτό το λάθος το 2023.

Το σίγουρο είναι ότι η Liverpool χρειάζεται να ενισχυθεί στα επερχόμενα μεταγραφικά παράθυρα με νέους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Η επικρατούσα άποψη ανάμεσα στους οπαδούς των Reds είναι ότι η FSG πρέπει να ανοίξει το βιβλιάριο επιταγών στα επόμενα παράθυρα, καθώς σε αντίθετη περίπτωση πιθανόν να επέλθει σύγκρουση και να οδηγηθούμε στην απώλεια ενός από τους καλύτερους μάνατζερ του κόσμου.

Το θέμα «καταραμένης 7ης χρονιάς» τίθεται εκτός ποδοσφαιρικής συζήτησης. Μήπως όμως πέρα από το άνοιγμα του βιβλιαρίου επιταγών της FSG, πρέπει και ο Klopp να αναθεωρήσει τις απόψεις και επιλογές του;

Klopp και FSG βρίσκονται σε καθοριστικό σταυροδρόμι
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com