Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Άλωσε με ανατροπή και εφτάρα το Ibrox!

Άλωσε με ανατροπή και εφτάρα το Ibrox!

Η Liverpool άλωσε με ανατροπή το Ibrox, κερδίζοντας με 1-6 τους Rangers και αγκάλιασε την πρόκριση για την φάση των «16» του Uefa Champions League!

Οι Reds έμειναν πίσω στο σκορ μόλις στο 17’, ωστόσο αρχικά ισοφάρισαν με τον Firmino και στο δεύτερο ημίχρονο σκόραραν πέντε φορές, δείχνοντας την κλάση τους και διαλύοντας τους Κυπελλούχους Σκωτίας.

Δίχτυα για τους Reds βρήκαν οι Firmino, Nunez,  Salah και Elliott.

Η Liverpool βρίσκεται με 9 βαθμούς στη δεύτερη θέση του ομίλου, πίσω από τη Napoli που έχει 12, έχοντας ήδη προκριθεί.

Α’ Ημίχρονο: Με τον Ibrahima Konate για πρώτη φορά φέτος στην αρχική ενδεκάδα και τους Firmino και Nunez στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησαν στο Ibrox οι Reds.

Στους γηπεδούχους άνηκε η πρώτη καλή στιγμή στο ματς, με τον Kent να σουτάρει ψηλά στο 3’.

Οι γηπεδούχοι είχαν μπει καλύτερα στον αγώνα και φρόντισαν να πάρουν και το προβάδισμα στο σκορ, στο 17’ με τον Arfield, ο οποίος έλαβε την κάθετη πάσα του Jack και βρέθηκε απέναντι από τον Alisson, για να τον εκτελέσει με το δεξί και να γράψει το 1-0. Η φάση ξεκίνησε από λάθος του Carvalho στον χώρο του κέντρου.

Οι Rangers λίγο έλειψε να φτάσουν και στο 2-0, με τη συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα, όταν ο Joe Gomez έκανε λάθος γύρισμα, αλλά το πλασέ του Colak δεν ήταν αρκετά δυνατό.

Η πρώτη απειλή από πλευράς Liverpool ήρθε ένα τρίλεπτο αργότερα, με εκτός περιοχής σουτ του Carvalho που κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Από το συγκεκριμένο κόρνερ ήρθε η λύση και η ισοφάριση για τους Reds, με τον Τσιμίκα να αναλαμβάνει την εκτέλεση του και τον Firmino να παίρνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και να ισοφαρίζει σε 1-1!

Οι Reds δεν έγιναν απειλητικοί ξανά στο πρώτο μέρος, ενώ οι Rangers είχαν μια καλή στιγμή στο 42’ όταν ο Nsakala πέρασε εύκολα τον Τσιμίκα και γύρισε στην περιοχή για τον Arfield, του οποίου το πλασέ κόπηκε από το σώμα του Konate.

Β’ Ημίχρονο: Καλύτερα μπήκαν στην επανάληψη οι παίκτες και έδειξαν από την αρχή τη διάθεση τους να κάνουν την ανατροπή, στην οποία και έφτασαν στο 53’, με τον Bobby Firmino, ο οποίος τροφοδοτήθηκε από τα δεξιά από τον Joe Gomez και τελείωσε υποδειγματικά τη φάση με πλασέ για το 1-2!

Στο 66’ οι Reds χτύπησαν ξανά για το 1-3 με σκόρερ τον Nunez αυτή τη φορά! Ο Carvalho έκανε την κάθετη πάσα, ο Firmino έστρωσε καταπληκτικά για τον Darwin και ο τελευταίος με ένα υπέροχο πλασέ σκόραρε!

Αμέσως μετά το γκολ, οι Salah, Robertson και Thiago αντικατέστησαν τους Nunez, Τσιμίκα και Henderson.

Ο Αιγύπτιος είχε την ευκαιρία για το 1-4 λίγα μόνο λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, με τον McGregor να αποκρούει με το πόδι.

Στο 72’ αντικαταστάθηκε και ο Firmino από τον Diogo Jota και στο 74’ ήταν η σειρά του Elliott να απειλήσει με καλό σουτ από μακρινή απόσταση.

Από τα γλολ δεν θα μπορούσε φυσικά να λείψει ο Mo Salah, ο οποίος στο 76ο λεπτό ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-4, κάνοντας πολύ ωραία κίνηση από τα δεξιά και τελείωμα με το αριστερό, παρά τη δύσκολη γωνία, στην οποία βρισκόταν, εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Jota! 

Στο 80ο λεπτό τα τέρματα της ομάδας του Klopp έγιναν πέντε, με τον Jota να βρίσκει ξανά τον Salah και τον Αιγύπτιο να πλασάρει σωστά με το αριστερό, μόλις πάτησε περιοχή για το 1-5! 

Μόλις δύο λεπτά πέρασαν και ο Mo Salah χτύπησε ξανά για το 1-6! Ο επιθετικός έλαβε ξανά την πάσα του Jota και πάλι με υπέροχο αριστερό πλασέ πέτυχε το τρίτο του προσωπικό τέρμα!

Στο 87ο λεπτό ήρθε και η σειρά του Harvey Elliott να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το πρώτο του Ευρωπαϊκό γκολ! Ο Salah βρήκε τον Jota, ο McGregor σταμάτησε τον Πορτογάλο, όμως η μπάλα κατέληξε στον Elliott και ο νεαρός ήταν έτοιμος να σουτάρει και να γράψει το 1-7!

Η σύνθεση:

Liverpool: Alisson; Gomez, Konate (Milner 78′), Van Dijk, Τσιμίκας (Robertson 67′); Fabinho, Henderson (Thiago 67′); Elliott, Firmino (Jota 72′), Carvalho; Nunez (Salah 67′)

Πάγκος: Adrian, Kelleher, Phillips, Bajcetic

Επόμενος αγώνας για τους Reds το απόγευμα της Κυριακής κόντρα στην Manchester City.

Ο Mo Salah πέτυχε το γρηγορότερο hat trick στο Champions League!
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com