Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Διαφωνεί ο Arteta με Carragher για την σύγκριση Saliba με Virgil

Διαφωνεί ο Arteta με Carragher για την σύγκριση Saliba με Virgil

Το αφεντικό της Arsenal Mikel Arteta διαφωνεί με τον πρώην αμυντικό της Liverpool και νυν σχολιαστή του Sky Sports Jamie Carragher σχετικά με τις συγκρίσεις μεταξύ του William Saliba και του Virgil van Dijk.

Οι δύο σέντερ μπακ παίζουν σημαντικό ρόλο στις ομάδες τους, και θα αναμετρηθούν την Κυριακή απόγευμα. Ο Mikel Arteta έχει επαινέσει τον William Saliba, αλλά πιστεύει ότι δεν πρέπει να τον συγκρίνουν με άλλους αμυντικούς.

Ενώ η κατάστασή του στον σύλλογο ήταν άγνωστη και υπήρχαν ανησυχίες σχετικά με τη συμμετοχή του σε αυτήν στην ενδεκάδα, αυτό γρήγορα τέθηκε εκτός λειτουργίας καθώς ο Arteta του έδωσε θέση ως βασικός κεντρικός αμυντικός, μεταφέροντας τον Ben White σε δεξιό μπακ. Η αυτοπεποίθηση και η ψυχραιμία του έπαιξαν τεράστιο ρόλο στο ξεκίνημα που έχει κάνει η Arsenal μέχρι στιγμής, καθώς βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Ο αντίκτυπος των εμφανίσεων του ο 21χρονος συγκρίθηκε έκτοτε με τον Van Dijk, με τον πρώην αμυντικό της Liverpool Carragher να γράφει στη στήλη του Telegraph: «Ο Saliba είναι ένας σύγχρονος κεντρικός αμυντικός στο καλούπι του Van Dijk. Είναι αρκετά γρήγορος για να αντιμετωπίσει τους πιο γρήγορους επιθετικούς, στο ψηλό παιχνίδι αρκετά δυνατός ώστε να ανταπεξέλθει στους επιθετικούς και άνετος στην κατοχή.»

«Ναι, αυτές είναι πρώτες μέρες και ο Saliba αν και έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να ανταποκριθεί στη μακροπρόθεσμη επιρροή του Van Dijk στη Liverpool, αλλά είχε άμεσο αντίκτυπο στο πόσο δομικά φαίνεται μια άψογη άμυνα.»

Αν και αυτό είναι μια επισήμανση από λίγους, όταν τέθηκε η ερώτηση για τις ομοιότητές τους στον Arteta εκείνος έσπευσε να το κλείσει το θέμα και απάντησε: «Είμαι πολύ χαρούμενος με το πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Είναι ο Saliba, δεν είναι ένας άλλος και πρέπει να κάνει τη δική του καριέρα.»

«Ο τρόπος με τον οποίο έχει καθιερωθεί, η ψυχραιμία και η ηγεσία που έδειξε στον αγωνιστικό χώρο ήταν πολύ καλός. Και μετά το έκανε με έναν πραγματικά φυσικό τρόπο χωρίς φώτα να είναι πάνω του, απλά είναι ο εαυτός του. Είναι πολύ ήσυχος, ήρεμος, με μεγάλη αυτοπεποίθηση.»

Ενώ οι συγκρίσεις έχουν γίνει, οι Gunners θα ελπίζουν ότι ο αντίκτυπος του μπορεί να είναι παρόμοιος όταν πρόκειται για την κατάκτηση τροπαίων. Ωστόσο, και οι δύο θα είναι στην κορυφή του παιχνιδιού τους όταν αναμετρηθούν την Κυριακή σε μια σύγκρουση σώμα με σώμα.

Διαφωνεί ο Arteta με Carragher για την σύγκριση Saliba με Virgil
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com