Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ανέλαβε την Bayer Leverkusen ο πρώην μέσος των Reds, Xabi Alonso

Ανέλαβε την Bayer Leverkusen ο πρώην μέσος των Reds, Xabi Alonso

Ο πρώην μέσος των Liverpool, Real Madrid και Bayern Munich, Xabi Alonso, ανέλαβε προπονητής της Bayer Leverkusen, αντικαθιστώντας τον Gerardo Seoane.

Ο Seoane απολύθηκε με τον σύλλογο να είναι προτελευταίος στην βαθμολογία της Bundesliga, έχοντας κερδίσει μόλις ένα παιχνίδι αυτή τη σεζόν.

Ο Alonso, ο οποίος ήταν προπονητής της 2ης ομάδας της Real Sociedad, υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2024.

«Γνωρίζω τη Leverkusen από τον καιρό που ήμουν στη Γερμανία, ως έναν εξαιρετικό σύλλογο», είπε ο 40χρονος Ισπανός πρώην μέσος της Liverpool. «Η Μπάγερ 04 είχε πάντα σπουδαίους παίκτες και βλέπω πολύ ποιότητα και στην τρέχουσα ομάδα.»

«Στις συζητήσεις μου με τον σύλλογο, γρήγορα κατέστη σαφές ότι, παρά την τρέχουσα δύσκολη κατάσταση, οι φιλόδοξοι στόχοι εξακολουθούν να επιδιώκονται κατ’ αρχήν. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με αυτό το έργο και είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθούμε σε αυτή την πρόκληση.»

Ανακοινώνοντας την απόλυση του Ελβετού προπονητή Seoane, ο αθλητικός διευθυντής της Λεβερκούζεν, Simon Rolfes, είπε ότι η αλλαγή προπονητή ήταν «επιτακτική». Για τον Alonso, πρόσθεσε: «Έχουμε υπογράψει έναν προπονητή που, ως παίκτης, ήταν απόλυτος επαγγελματίας παγκόσμιας κλάσης για πολλά χρόνια, ένας έξυπνος στρατηγός μέσα στο παιχνίδι και εξαιρετικά επιτυχημένος σε τρία από τα πιο απαιτητικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα».

Ο Alonso, ο οποίος έφυγε από τη Real Sociedad στο τέλος της περασμένης σεζόν, κέρδισε δύο φορές το Champions League ως παίκτης και τρεις φορές τον τίτλο της Bundesliga με την Bayern.
Ο Ισπανός διεθνής στέφθηκε επίσης πρωταθλητής Ευρώπης το 2008 και το 2012 και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2010, με την Εθνική ομάδα της χώρας του.

Ανέλαβε την Bayer Leverkusen ο πρώην μέσος των Reds, Xabi Alonso
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com